Ege Postası
Geri

CHP İzmir tavrını ortaya koydu: Amasız, fakatsız karşıyız!

CHP İzmir İl Başkanı Yüksel, askeri darbe girişimi ve ülkede yaşanan olaylarla ilgili  basın açıklamasında bulundu. Yüksel, darbeye karşı olduklarını dile getirerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Yüksel, "CHP olarak amasız fakatsız bu darbeye karşı çıktığımızı dile getiriyoruz" dedi. CHP İzmir tavrını ortaya koydu:
CHP İzmir tavrını ortaya koydu: Amasız, fakatsız karşıyız!
Haberler / Yerel Politika
16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ HABER SERVİSİ - Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) mensup küçük bir grup tarafından gerçekleşen darbe girişimi sonrası, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partisinin il başkanlığında basın açıklamasında bulundu.

CHP İzmir Milletvekilleri Zekeriya Temizel, Musa Çam, belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yöneticilerinin de hazır bulunduğu açıklamada Yüksel, yaşanan olayların son derece vahim olduğunu dile getirdi. Yüksel; “Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük bir tehlike atlattık akşamın erken saatilerinde hepimizi şok eden gelişmelere tanık olduk. Adına ister darbe ister kakışma diyelim hukuk devletimize yönelik TSK içerisinde küçük bir maceracı grubun yaptığı bir darbe girişimine maruz kaldı” dedi.

HEP BİRLİKTE SAVUŞTURDUK
Yaşanan ölümlerden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yüksel; şunları söyledi;

” Darbe girişimi sırasında sivil ve kolluk kuvvetlerimizdençok sayıda şehit verdik. Ulusumuzun başı sağolsun. Darbe girişiminde bulunanlardan da 100’ün üzerinde kişinin öldüğünü de haberini aldık. Önümüzdeki günlerde herşey daha çok netlik kazanacak. Dün akşam hep birlikte başta siyasi partiler olmak üzere vatandaşlarımızla emniyetiyle, medyasıyla, gazetecisiyle, milletvekillerimizle bütün ulus bu maceracı darbe girişimine karşı bir bütün olmuştur. Bu dabreyi hep birlikte savuşturduk. Türkiye darbelerden çok çekmiştir. Geçmişte Türkiye’de nerede yapıldıysa ülkeyi karanlığa sürüklenmiştir. Bu darbede başarılı olsaydı ilk yapacakları şey demokrasinin beşiği olan partilerimize geleceklerdi. Geçmiş dönemlerdi ki darbelerde her zaman ülkeyi geriye götürmüştür.” 

AMASIZ VE FAKATSIZ...
Darbelerin ülkeleri gerilere götürdüğünü ifade eden  Yüksel;” CHP olarak her zaman bu darbelere karşı çıktık. Her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunduk demokrasiyi savunduk, hukuku savunduk. Nerden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın CHP olarak  amasız fakatsız bu darbeye karşı çıktığımızı dile geitriyoruz" dedi.

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
Konuşmasının devamında birlik ve beraberlik mesajı veren Yüksel;”Bugün bu yaşananların yeni gerginliklere yeni ayrımlaşmalara yeni nefretlere yol açmamasını diliyoruz. Gün özgürlük demokrasi günüdür. Gün omuz omuza dayanışma birlik ve beraberlik günüdür. “dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası