Ege Postası
Geri

CHP Kınık ve Urla'da tek adaylı kongre; Başkanlar güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay takvimi işliyor. Kınık'ta tek adaylı yapılan ve 115 oyun kullanıldığı kongrede mevcut İlçe Başkanı İsmail Yılmaz 110 oy alarak güven tazeledi. Öte yandan Urla’da yapılan kongrede de mevcut başkan Pelin Karasakal tek aday olarak seçime girdi. Kullanılan 199 oyun 194'ünü alan Pelin Karasakal yeniden koltuğa otururken, seçimde 5 oy geçersiz sayıldı.
CHP Kınık ve Urla'da tek adaylı kongre; Başkanlar güven tazeledi
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de bugün Kınık, Urla ve Bayraklı delegeleri ilçe başkanını seçmek için sandık başına gitti.

KINIK'TA İSMAİL YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Kınık Olağan İlçe Kongresi’nde Kınık Yonca Düğün Salonu’nda yapıldı.

Mevcut Başkan İsmail Yılmaz tek aday olurken, kongre tek listeyle yapıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP İzmir Gençlik Kolları eski İl Başkanı Ozan Uyan seçildi.

Kongrede 115 oy kullanılırken, 110 geçerli oyun tamamını alan İsmail Yılmaz yeni dönem için güven tazeledi.

"BAŞARIMIZI YEREL SEÇİMLERE YANSITACAĞIZ"

Kongre sonrası Egepostası'na değerlendirmede bulunan İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, "Öncelikle kongremiz hayırlı olsun. Uzlaşı içinde kongre sürecimizi geçirdik. 5. döneme başlıyorum. Genel seçimlerde yüzde 61 oy alma başarısı göstermiştik. Bunu Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere yansıtacağız. Yerel seçimleri kazanarak, CHP bayrağını burada dalgalandıracağız. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Partimiz adına bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kongreye Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, Gençlik Kolları eski İl Başkanı Ozan Uyan, İzmil İl eski Başkan Yardımcısı Barış Erel ve çok sayıda partili katıldı. 

KINIK'TA LİSTE BELLİ OLDU

URLA'DA KARASAKAL KOLTUĞA SEÇİLEREK OTURDU

Urla Olağan İlçe Kongresi Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongrede Hakan Özbadur’un görevden alınmasının ardından yerine atanan Pelin Karasakal’ın tek aday olarak seçime girdi.

Seçimde kullanılan 199 oyun 194'ünü alan Pelin Karasakal yeniden koltuğa otururken, 5 oy geçersiz sayıldı.

KONGREDE YAŞANANLAR?

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili  ve PM Üyesi Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir eski milletvekili Tacettin Bayır, Türkan Miçooğulları, Zeynep Altıok Akatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu Urla eski Belediye Başkanı Sibel Uyar ve çok sayıda partili katıldı.

URLA'DA LİSTE BELLİ OLDU

KARASAKAL: URLA'YI YENİDEN ALACAĞIZ

Pelin Karasakal, "Tarih bana sokaklarında oynadığım ilçede ilk kadın ilçe başkanı olma onurunu yaşattı. En kutsal görevi icra edecek delegelerimizin karşısındayım. Göreve geldiğimden itibaren gece gündüz demeden çalıştık. Oyumuzu artırarak başımız dik çıktık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ailemizden, işimizden, arkadaşlarımızdan fedakarlık ettik. Bugün Urla için tarihi bir gün. Ulu önder Atatürk her zaman gençlere güvendi ve Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bu gençler sorumluluk alıp öne çıkıyor. Urla’nın geleceğine talibim. Gelin hep beraber geleceğimizi birlikte taşıyalım. CHP anti emperyalizmin sembolüdür. Bugün yine CHP bir ders verecektir. Bizler Mustafa Kemal’in yoldaşlarıyız. Bugün yorgun olabiliriz ama yılgınlığı asla kabul etmeyiz. Bizler direnmek zorundayız. 21 yıldır baskı ve istibdat rejiminin karanlığında yaşıyoruz ama sonunda ışığı görüyoruz. Gençliğin enerjisi ve partili büyüklerin tecrübesi ile Urla’yı yeniden alacağız. Genel başkanlığımızın liderliğinde yeniden başaracağız. Kimsenin önünde boyun eğmeden Urla’nın geleceğine aydınlığa kavuşturmak için elimden gelenin fazlasını yapacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu seçildi.

KARASAKAL: HATAMIZ OLMUŞSA AFFOLA

Pelin Karasakal kongre açılış konuşmasını yaparken, "Aile içinde konuşacağımız yer tam da burası. Fikir ve eleştirilerimize dile getireceğimiz yer burası. Bu koltuklar gelip geçicidir. Yarın başka bir arkadaşımız bayrağı devralacaktır. Üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmekten geri kalmadık. Hatamız olmuşsa affola" diye konuştu.

NALBANTOĞLU: DEĞİŞİME İHTİYAÇ DUYULDUĞU KESİN AMA...

Kongrenin Divan Başkanlığı'nu üstlenen Nalbantoğlu,  “Cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimini geride bıraktık. Kutuplaşmış bir Türkiye tablosunda yüzde 88’lere varmış olması demokrasi tarihimize düşülmüş bir nottur. Çok daha farklı bir sonuçla bitirebilirdik. Belki bu kongreden başlayarak farklı alanlarda bunları konuşma imkanımız doğar. Ekonomik sorunlardan ziyade bugün ülkemizde CHP var olan sorunlardan daha fazla tartışılır hale geldi. CHP en kilit parti olarak odaklaşmış olabilir ama partililer olarak uyarmamız gereken bir şey var. CHP’miz hiç kimsenin yeni ve özel kariyer planlarına dahil edilecek bir yer değildir. Bu tartışmaların dışında kalmamız söyleyecek bir sözümüz olmadığından değil sağduyumuzdan ve zarafetimizdendir. Siyasetin normal dinamiklerinde iktidarın değişmesi gereken bir anda CHP kritik bir adım attı. Partileşmiş devlet aygıtına karşı tüm muhalif güçleri bir araya getirmek için Millet İttifakı’nı kurdu. Bir arada olma kültürü için çok önemli bir girişimdi. Fikir babası sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu. Daha iyi sonuçlar üretebilirdik. Zaferler değil yenilgiler birçok şey öğretir. Bu yenilgilerden hep beraber çıkaracağımız dersler ve çok önemli sonuçlar var. Değişime ihtiyaç duyulduğu kesin ama bu değişimin hangi noktalardan yapılması gerektiğini buralardan başlayarak tartışmalıyız. Her şeyi açık açık konuşacağımız ne varsa bu aile ortamında konuşmalıyız. Yeni tüzük ve programla ilgili bir çabası olacaktır genel başkanımızın bu da çok önemli" dedi. 

ASLANOĞLU: TOPLUM BİZE UMUT OLARAK BAKIYOR

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Seçimlerden hemen sonra Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde toplumda hem Cumhuriyet Halk Partisi'ne hem muhalefette olan tüm partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar. Yıldırmaya çalışıyorlar. Sizlerin sayesinde CHP'Yi yıldıramayacaklar. CHP dimdik ayaktadır. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız. Kimse bizim birbirimize düşmemizi beklemesin. CHP bir aradadır, partimize sahip çıkıyoruz. Çünkü CHP sömürülenlerin, umut ışığı arayanların altında toplandığı bir demokrasi şemsiyesidir. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor. Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak toplumu AKP belasından kurtaracak kadroları ve fikirler çıkarmaktır. 9 Eylül'de partimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim. CHP'nin geleceğine değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece CHP delegeleri ve üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine, bu partinin özevlatları karar verir.  CHP'nin geleceğine sizler karar vereceksiniz" dedi.

"BİZİM VAPURLARIMIZ SU MU YAKIYOR?"

Aslanoğlu, “Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekten yüzde yüz elli bulmuş durumda. Bunlar da dönmüş toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz diyorlar. Bizim vapurlarımız su mu yakıyor? Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV'yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim. Tabii ki bizler nerelerin eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız. Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir. Yarından itibaren bu salonda olan herkes kimi desteklemiş olursa olsun yarın sabah hep birlikte sokak sokak çalışmaya devam edeceğiz. Bundan kuşkumuz yok. Seçimlerinde 30 ilçede ve Büyükşehir'de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız!"

EDNAN ARSLAN: 30+1'İ İTTİFAKSIZ KAZANACAĞIZ

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “CHP kendisine oy verenlerin ve üyelerinin oy verdiği bir parti değildir. 86 milyonun partisidir. Burada veya başka yerde mağdur olanların gidip de iktidar partisinin kapısını çaldığını görmedim. Partimizi bütün olarak korumak gibi bir görevimiz var. Kendi gücümüzle çalışmalıyız. Bir ittifak olmayacakmış gibi çalışmak zorundayız. Biz Urla’ya ve ülkeye olan borcumuzu ödemek için çalışmak zorundayız. Sizin olmayan hiçbir adayın arkasında durmayacağım. Borcumuzu ödemek için sizlerin sesi olacağım. Benim Urla’da adayım yok, benim adayım örgütün adayıdır. 30+1’i ittifaksız bir biçimde kazanacağız. Burası bizim evimiz. En acımasız eleştiriler dahi olsa burada büyük bir sabır içinde dinlemeliyiz. Ben gençlik kolu başkanlığından gelip milletvekili oldum. Biz parti içinde tükettiğimiz enerjiyi sokağa yansıtsak bambaşka bir şey ortaya çıkar. Son 1 ay içinde o kadar büyük itirazlarla karşılaştık ki… Hiçbir ilçe başkanımız parti üyesi arkadaşımızın hakkını yemeye tenezzül etmemeli. Delege sistemi çok sakat bir sistem. Tek adam başkanlık seçimi sistemine benziyor. 51 oy alan tüm delegeyi alıyor. 49 tane partilinin hakkı ne olacak? Partinin yeni bir mimariye ihtiyacı var. Biz bunları konuşa konuşa yapmalıyız. 10 yıllık bir başkanlık ve vekillik gayet yeterli. İlçe başkanlığında sadece özveri ve emek var." dedi.

"SUSMAK ZORUNDA KALDIK"

Arslan “Bir seçim yaşadık. Çok büyük mücadeleler verdik. 71 ile gittim. Büyük bir gayretle emek verdik, umut ve heyecan vardı içimizde, olmadı. İster istemez bir tartışma da ortaya çıkıyor. Bu tartışmalar yapılmalıdır. Bize yol gösterecek ve rehber olacak tartışmalar bunlar. Partimizin kurumsal kimliğine zarar verecek işler yapmamak lazım. Bir tane devşirme Suriyeli’nin oyu yok 25 milyon oyumuzda. 27 milyon alamadığımız oy sonrasında dönüp kendimize bakmamız lazım. Altılı Masa kuruldu, çok eleştirildi. Sayın genel başkan bu masayı kurarken 'demokrasi ve adalet' dedi. Bugün farklı düşünceleri tartışmanın dönemi değil. Zaman zaman ittifak içinde çatlak sesler oldu, biz susmak zorunda kaldık. Doğru mu yaptık, bu da bir tartışma konusu. Çok kara bir propagandaya refleks veremedik. Yapısal sorunlarımız olduğunu bilen biri olarak şunu söylemek isterim; genel başkan değiştirerek aday olunmuyor. Herkes bireysel sorumluluğuyla hareket etmelidir. İlçe başkanlarına destek olmak zorunluluğumuz var."  diye konuştu.

BAYIR: FABRİKA AYARLARINA DÖNEMK ZORUNDAYIZ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Herkesin bir kırmızı çizgisi vardır, benimki CHP’nin bütünlüğüdür. Son günlerde büyük bir kesim soruyor bana, ‘bizler AK Parti’yi deviremeyeceksek ne zaman devireceğiz’ diyorlar. Sabırsızlar, haksız değiller. CHP’liler olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. 99’da ağlayarak evimize gittik. 99 krizi sonrasında yenilenmeye gittik. CHP’yi böldürmeyiz, izin vermeyiz. Evet bölünme tehlikesi görüyorum. Bunu böldürtmeyeceğiz diyorum. Sanki yüzde 90 oyumuz var gibi üç sol parti seçime gittik. Bugün yine ayrılanlar oldu. Genel başkan olacağım diyenler var ama şimdilik geri vites yaptı. 4 sağcı adamı listeye aldılar. Hangi partiye hizmet veriyorum diye gözlerim doldu. Böyle bir listeyi asla kabul etmiyorum. Gelsin genç kardeşlerim. Sağdan gelen 4 adama 4 vekilliği vermek ne demek? Varsa oyları getirsinler. Fabrika ayarlarına dönmek zorundayız. Bu parti laiklikten taviz veremez. Sağdan devşirmelerle oy alamaz. Kendi öz evlatlarını çakalların önüne atamaz. Rotayı laiklikten saptıran dişlilerin değişmesi gerekir. Bazı genel başkan yardımcıları ve danışmanları genel başkana yanlış bilgi vermektedirler. Kılıçdaroğlu’nun performansı ile ilgili kimse bir şey söyleyemez. Biz tek adam partisi değiliz. Genel başkan da eleştirilir. Tam 40 yıldır 8 genel başkanla çalıştım. Deniz Baykal ve Kılıçdaroğlu ile 30 yıl geçirdim. Tüzüğe madde koysaydık, '2 seçim kaybeden gitsin' diye bambaşka olurdu. 1980 yılında Göztepe çok iddialı bir takımdı. Takımı Süper Lig’e çıkarmak için sürekli antrenör değiştirdik. Bir arkadaş dedi ki; 'sahada antrenör top oynamıyor ki. Oyuncuları değiştirmeden sonuç alınmaz'. Kılıçdaroğlu’nu değiştirirerek sonuç alamayız. Göztepe aşağı düştükçe seyircisi düştü. Biz de seçim kaybettikçe oy kaybediyoruz." dedi.

ÖRGÜT HERKESTEN HESAP SORMALIDIR

Bayır sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçe kongrelerinde tek adaya düşürme çabası var ama doğru bulmuyorum. CHP’yi sizler yönetmiyorsunuz. Bazı danışmanlar akıl veriyor. 'Seç beni seçeyim seni' oynanıyor. Kurultay'da da ön seçimi oyladık ve geçti kabul edildi. Ketenpereye getirdiler, oylamaya getirdiler, merkez yoklamasını eklediler. Biz orada ön seçimi yazdırmıştık. Kimin vekil olacağı örgüte sorulmalı. CHP, ele geçirilmiş küçük oligarşik bir yapı tarafından yöneltilmektedir. Sizin iradeniz alınmadan yönetilmektedir. Elbette ki sizin canınızı sıkmak için çıkmadım. Önümüzde aydınlık günler var. İçimizde ak saçlı olup ömrü kısalanlar da var. 'Partinin iktidar olduğunu görebilecek miyim' diyen ak saçlıları görüyorum. Hep beraber ayağa kalkacağız. Özellikle laiklik ve demokrasi diyoruz. Sessiz kalmayacağız. Burada paylaşacağız ki kahve köşelerinde tartışmayacağız. CHP’deki değişim ihtiyacının belirleyicileri ilkeleridir. Nitelikli ve hesap verilebilir kadrolar olması gerekiyor. Örgüt herkesten hesap sormalıdır. Tüzüğümüze göre ilçe başkanı, belediye başkanının üstündedir. Denetim yapar kendisi... Ben artık havalimanından VİP araçlarıyla alınan genel başkan yardımcılarının İzmir’deki otellerden yazılmasını istemiyorum. Mahallelere giderek karar vermelidir, öyle rapor yazmalıdır. Bu değişim yapılmadan gidilecek seçimler hüsran olacaktır. Bu değişim mutlaka yapılmalıdır."

MUSA ÇAM'DAN ÖN SEÇİM ÇIKIŞI 

CHP İzmir eski milletvekili Musa Çam, “8 ay sonra tarihi bir seçimle karşı karşıyayız. Devletin bütün imkan ve olanakları ile seferber edecekler. Şimdi bizlerin bu umutsuzluk ve yorgunluktan kurtulması gerekiyor. Partide demokrasi yoksa bunu ülkede kuramayız. Bugün delegeleri seçeceğiz. Burada sorun yok. Milletvekiline gelince ön seçim yok. Ön seçim ve demokrasi istiyoruz. Bugün nasıl ilçe başkanlarını ve delegelerini seçeceksiniz, belediye başkan adaylarını siz seçeceksiniz Ankara değil. 600 vekilden 30 kişiyi merkez kullansın. 60 kişilik meclis, 17 kişilik MYK 600 vekil adayını yazmamalı. '4 bin üzerinde aday adayı var işlerimin yoğunluğundan ben ilgilenemedim dedi arkadaşlar da kendi adaylarını yazdılar' dedi genel başkan. CHP’ye bu yakışmaz. Ben bu dönemde yine aday oldum. Sizler beni 2015’te ön seçimde birinci yaptınız. 2018’de ön seçim yapılmadı neden listede olmadım bilmiyorum. Bu seçimde aday olmadım yine yok. Biz adalet istiyoruz. Urla’da 2019 yerel seçimininde ön seçim olsaydı bugün burada CHP’li bir başkan olacaktı. Yerel seçimlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Başta İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere kazanmalıyız." dedi.

BAHRİ YALAZ: YILGINLIĞA DÜŞMEDEN YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANMALIYIZ

Eski İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz da kongredeki konuşmasında şunları söyledi;

 "Partimizin çok değerli kongre delegeleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyete yürekten sahip çıkıp, Urlamızı demokrasinin kalesi yapan sevgili hemşerilerim, bugün Urla CHP olağan ilçe kongremizi büyük bir coşku ile gerçekleştiriyoruz. 21 yıllık AKP Tek Adam iktidarından kurtulmak, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve güçlü parlamenter sistemin, özgürlüklerin egemen olacağı, ülkemizin ekonomik kaynaklarını toplumun tüm katmanlarına eşit ve adil dağıtarak, üreten, gelişen modern bir Türkiye yaratmak umuduyla sandığa gittiğimiz,14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinden maalesef başarı ile çıkamadık.Partili olarak bizler; bu seçimin sonuçlarının özeleştirisini samimi şekilde yapıp, eksik ve hatalarımızı belirleyip, gerekli dersleri çıkararak, asla umutsuzluğa ve yılgınlığa düşmeden, çok güçlü bir sinerji ile yerel seçimlere hazırlanmalıyız.Urla özelimize baktığımızda; 14-28 Mayıs seçimlerinde, cumhuriyet sevdalısı hemşerilerimin teveccühleriyle, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 77 oranında oy vererek Urla'mızı İzmir'in en başarılı ilçelerinden birisi yapmıştır.Bu başarılı sonucun gerçek mimarları Urlalı Hemşerilerime Şükranlarımı sunuyorum.Türkiye'nin en batısında, çağdaş demokrat, Cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlı ilçemiz Urla;tarihinin en kaotik ve sancılı dönemini geçirmekte.Seçilmiş Belediye Başkanı malum nedenlerden dolayı görevden alınmış ve yerine Kayyum atanmıştır. Oylarımızla seçmiş olduğumuz Belediye Meclisi işlev dışı bırakılmıştır. Bu durum; yıllardır yerel seçimlerden büyük başarıyla çıkan ilçemizde derin üzün ve hayal kırıklığı yaratmıştır.Bu yaşanan olayların halkımız tarafından hazmedilmesi ve sineye çekilmesi mümkün olmayan bir durumdur.Bazı belediye çalışanlarımıza mobbing uygulanarak siyasi bedelödettirilmektedir.Halkımız incinmiş, kırgın ve kızgındır.Elbette yaşanan ve Urlamıza asla yakışmayan bu elim olayların, vicdani ve siyasi değerlendirmeleri partimizin tüm yetkili organlarında en doğru ve objektif şekilde yapılmalıdır. Urla olarak Mart 2024 Yerel Seçimlerinde bu ve benzeri olayları yaşamak istemiyoruz.Belediye Başkan ve Meclis Üyesi adaylarının, partimizin kayıtlı tüm üyelerinin hür iradeleriyle belirlenmesi (önseçim ile) Urla İlçe Örgütümüzün en temel ve Öncelikli beklentisidir. Partide emeği, halkta karşılığı olan, yüksek liyakat sahibi, vizyonuyla kenti yönetebilme, bilgi, birikim, donanıma sahip, Sosyal Belediyeciliği özümsemiş geçmişinde herhangi bir leke bulunmayan örgütümüzün içinden süzülüp gelen aday ve adaylar olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle ilçe kongremizin partimize ve Urlamıza iyilikler ve başarılar getirmesini diliyorum.

Büyük Halk Ozanı Nazım Hikmet'in dediği gibi;

EĞER HAK HAKSIZLIKTAN YÜCE,

SEVGİ NEFRETTEN ÜSTÜN,

AYDINLIK KARANLIKTAN GÜÇLÜYSE,

ÇARESİ YOK USTA... BİZ KAZANACAĞIZ..."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası