Ege Postası
Geri

CHP Konak’a talipler çoğalıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Av. Murat Bakan ve aday adayı olmak isteyenlere yönelik açıklanan takvim sürecinde CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Hüseyin Mutlu Akpınar Konak Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.
CHP Konak’a talipler çoğalıyor
Haberler / Yerel Politika
28 Ağustos 2013 Çarşamba 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de aday adaylığı başvuruları tüm hızıyla devam ederken Konak’ta belediye başkanlığı koltuğuna taliplerde çoğalıyor. Büyükşehir CHP Grup Sözcüsü Avukat Murat Bakan ve eski İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na teslim etti.

AKPINAR: DEMOKRATİK SOSYAL ŞEHİRCİLİK MODELİ YAPACAĞIZ

CHP Konak İlçe Binasına eşi Zehra Akpınar’la birlikte gelen Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP’de uzun yıllardır siyasetin içinde her aşamasında heyecanını kaybetmeden yer aldığını ifade ettikten sonra şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partili olmak hizmet aşkının görev bilincinin ve sorumluluğunun gereğidir. CHP ailesinin bir ferdi olmak büyük bir onurdur. CHP ailesi içinde yaşadığım öğrendiğim en önemli olgu katılımcılık. Dinleyen anlayan dönüştüren bir siyaset ve şehircilik anlayışını hem örgütümüz hem de Konak halkıyla birlikte omuz omuza hayata geçireceğimizden eminim.Konak İzmir’in merkezidir ruhudur.Konak aydınlık Türkiye’nin sesidir. Geleceğin İzmir’i geleceğin Konak’ı için farklı ve yenilikçi bir yaklaşımla tüm Konak halkıyla birlikte demokratik sosyal şehircilik modelini yaratacağımızdan eminim. Projelerimizde önce insan diyeceğiz.”



ENGELSİZ TOPLUM MERKEZİ

Konak için çok fazla projesi olduğunu söyleyen Akpınar, ilçeye engelsiz toplum merkezi kazandırmak istediğini belirtti ve, “engelli vatandaşlarımız evlerinde hapis kalmayacak. Uzman kadrolarla merkezde kendilerini mutlu hissedecekleri aktiviteleri yapacaklar. Evlerinden merkeze gelirken zorluk çekmeyecekler. En az 2 tane engelli aracı olacak” dedi.

92’DE CHP’YE ÜYE OLDU

1992 yılında CHP’ye üye olan Akpınar, partide İl Gençlik Kolu Başkanlığı ve İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundu.

BAKAN: BAŞARI İÇİN İYİ EKİP DOĞRU PROJE

Büyükşehir CHP Grup Sözcüsü Bakan’ı dosyasını teslim ederken eski Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı, EXPO yürütme kurulu üyesi Muzaffer Tunçağ, Konak ve Büyükşehir Meclis Başkan vekili, Konak Kent Konseyi Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı ve eşi Av. Selin Bakan, Murat Bakan’ı yalnız bırakmadı.Bakan, adaylık başvuru sürecinin partide üretkenliği artırdığına dikkat çekerek şunları söyledi:“Siyasetin bilgi ve üretkenlik temelinde halkla birlikte yapılması gerektiğine inanıyorum. Seçimler toplumsal ve yerel sorunların çözümü için önemli bir fırsat sunmaktadır. Başarılı bir yerel yönetim, iyi bir ekip ve doğru projelerle yaratılabilir. Konak Belediye Başkan aday adayı olarak ekip arkadaşlarımla birlikte projelerimizi hazırladık. Hepsini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”


SEÇİM KOORDİNASYON KURULUNDA BAŞKANLIK YAPTI


2007 genel seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili aday adayı olan Av. Murat Bakan, 2009’da yapılan yerel seçimlerde CHP İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldu.CHP’nin yenilenen son tüzüğünü hazırlayan 7 kişilik teknik komisyonda yer alan Murat Bakan, ayrıca İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin ve Türkiye Kent Konseyleri Platformunun oluşmasında etkin rol oynadı.Yoksulluğa Sessiz Kalma, Avrupa Güneşi, Kuklam İzmir’i düşlüyor, projelerini hayata geçiren ve daha pek çok Ulusal ve uluslararası projeye imza atan Murat Bakan, halen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcülüğü ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı’nın yanı sıra Engelsizmir projesi Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası