Ege Postası
Geri

CHP Tire'de Nejat Bozkurt güven tazeledi

CHP Tire Olağan İlçe Kongresi bugün gerçekleştirildi.. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Nejat Bozkurt ile Ersin Güngör’ün listeleri yarıştı.. Seçim sonunda Nejat Bozkurt 146 oy alarak seçimi kazanırken, rakibi Güngör 112 oyda kaldı.
CHP Tire'de Nejat Bozkurt güven tazeledi
Haberler / Yerel Politika
22 Ağustos 2023 Salı 08:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde kurultay takvimi işliyor. 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri tüm hızıyla sürüyor.

Bugün İzmir'de Tire'de sandık kuruldu. Delegeler sandık başına giderek ilçe başkanını seçti.

Tire Olağan İlçe Kongresi, Tire Belediyesi Çok Amaçlı Hangar Düğün Salonu’nda yapıldı.

Kongrede mevcut İlçe Başkanı Nejat Bozkurt ile eski ilçe başkanlarından Mustafa Güngör’ün oğlu Ersin Güngör’ün listeleri yarıştı..

Seçimin ardından oy sayımına geçildi. Sandıktan çıkan sonuca göre NEjat Bozkurt 146 oy alarak yeniden ilçe başkanı seçildi. Bozkurt'un rakibi Güngör ise 112 oy aldı. 

NEJAT BOZKURT'UN KAZANAN LİSTESİ;

Listede dikakt çeken isimler; Ayten Gülsever, Şenol Sardoğan ve Burak Alp Ersen oldu.

ERSİN GÜNGÖR'ÜN KAYBEDEN LİSTESİ;

Listede dikakt çeken isimler Mahmut Eskiyörük ve Bülent Şenoyar oldu.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

KİM NE MESAJ VERDİ?

Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Gülsever, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Beydağ İlçe Başkanı Özlem Kaynak Topuz, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek, CHP eski Milletvekili Musa Çam ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan başkanlığı'na CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli seçildi.

NEJAT BOZKURT: ÖRGÜT OLARAK HEP BERABER BAŞARDIK

Mevcut ilçe başkanı ve başkan adayı Nejat Bozkurt, "Ben bu seçimde karnemi aldım. Tire’nin karnesi ortada, İzmir’in 30 ilçesinde 4’üncü olduk. İmkanlarımız, belediyemiz yok ama hepinizin gücü var. Bunu sadece ben değil örgüt olarak hep beraber başardık. Buradan çıkınca da hep beraber mücadele devam edeceğiz. Birlik olmazsa bu iş olmaz. Kazansak da kaybetsek de el ele bu salondan çıkacağız" dedi.

ERSİN GÜNGÖR: CHP, TİRE'DE BİR VİZYON PARTİSİ HALİNE GELMELİDİR

İlçe Başkan Adayı Ersin Güngör, “20 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı antidemokratik uygulamaları ile yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarımıza müdahale eden, Suriyelileri ve Afganları ülkemizde barındırıp resmen cennet vatanımızı işgal eden, yanlış ekonomi politikalar ile paramızı yerle bir eden, ülkemize bir karabasan gibi çöken AKP iktidarını hem yerelde hem genelde önümüzdeki seçimlerde hezimete uğratmak için heyecanla, aşkla, sevgiyle sizlerin destekleri ile hep birlikte yola çıkıyoruz. Sen, ben yok biz varız. CHP Tire örgütü şahıslara, kendi cebini doldurmak isteyenlere, işini düzeltmek için partimizi basamak yapanlara teslim edilmemelidir. CHP, Tire’de bir vizyon partisi haline gelmelidir. Her yerde olmalı ve temsil edilmelidir. Partimiz Tire’de itibarlı olmalıdır. Odalarda, derneklerde, ilçe belediyesinde, büyükşehir belediyesinde söz sahibi olmalıdır. Ben bunu misyon edineceğim." dedi.

"KUTLU BİR YOLA ÇIKIYORUZ"

Bu kongrenin ilçenin ve partinin geleceği için çok önemli olduğuna vurgu yapan Güngör, "Tire’de verdiğimiz mücadele sonucu köylerde ve merkezde oyumuz artmış, hep birlikte mücadele ederek zaman ve emek harcayarak Tire’de birinci parti olmayı hep birlikte başardık. Biz gençler olarak ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu gidişe 'dur' demek, kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha çok etkin yapmak için onurlu ve kutlu bir yola çıkıyoruz. Bizler bu bildiklerimizin yanından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtulun partisi CHP’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüzle var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Önümüzdeki süreçte CHP, ülkemizin ve Tire’nin yeniden umudu olacaktır” dedi.

RAHMİ AŞKIN TÜRELİ: CHP İKİ TEMEL ÜZERİNE OTURUYOR

Rahmi Aşın Türeli, kongrenin açılış konuşmasında önemli mesajlar verdi.

“CHP, 100 yıllık partidir. Türkiye’nin tarihi ile özdeş olan, değişik dönemlerden geçmiş bir parti. Siyasi kültür açısından değerlendirildiğinde yaşananlardan hep ders çıkarmış, değerlendirmiş, programıyla kadrolarıyla kendisini yenilemiştir. Bu yenilemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yaşadıklarımız bugün var olan sorunları çözeceğimizin göstergesidir. CHP iki temel üzerine oturuyor. Birincisi Cumhuriyetin kurucu değerleri ve Atatürk devrimleri ;Bu bizim sürekliliğimizdir. Bunun bilincinde olarak ve dünyayı yorumlayarak ve yaşadığımız zamanda diliminde değiştirerek daha mükemmel hale getirmek istiyoruz devletimizi. Laik, sosyal hukuk devletinin korunması için CHP’ye büyük görev düşüyor. 100 yıllık partiyiz ve bundan gurur duyuyoruz. İkincicisiyse Sosyal Demokrasi; Ekonomik ve sosyal alanda evrensel solun emekten yana duruşu ortak hedefimiz. Bu iki temel CHP’yi var eden kolonlardır ve bu konulardaki düşüncemiz nettir." dedi. 

"YEREL SEÇİM İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ"

Türeli konuşmasına şöyle devam etti;

“CHP'nin Altı Ok'undan biri devrimciliktir. Devrimcilik demek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak demektir. Yaşadığımız alanın sosyal, hukuksal, kültürel olarak dönüştürülmesidir. Devrimcilik oku CHP’ye her zaman yol göstermiştir. Politikalarımızı biçimlendirmiştir. Değişim tartışmasını ülke bazında hedeflerle koymak gerekiyor. Hedef çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaksa biz ülkemiz için ne yapabiliriz, onu düşünmemiz gerekir. Parti olarak biz ne yapmamız gerekiyor tartışmalıyız. Kongre sürecimiz buradan şekillenmeli. Önümüzdeki süreçte bizi iktidara taşıyacak kadrolar buradan çıkacak. Geleceğe inanıyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Bunun için varoluşumuz, politik çalışmamız, kurduğumuz ilişkiler bu doğrultuda hazırlanmalı. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Bir an önce yılgınlıktan sıyrılmalı ve yeniden ayağa kalkmalıyız. Örgütlerimizle birlikte toplumsal muhalefetin öncülüğünü yaparak Türkiye’yi ileriye taşımak için çalışmalıyız. Kongreler son derece yararlı süreçlerdir asla ümitsizliğe yer yok. Bulunduğumuz ruh halinden çıkarak yerel seçimleri kazanmak ve elimizdeki belediye sayısını artırarak iktidara hazırlanmak zorundayız. Bir an önce hareket etmemiz lazım." dedi.

İL BAŞKANI ASLANOĞLU'NDAN 'İTTİFAK' MESAJI: NASIL OLUR BİLMEM

​Kongrede konuşan İl Başkanı Şenol  Aslanoğlu “Yıllardır var olan baskıcı rejim, 28  Mayıs seçimleri sonrası baskını artırarak sürdürüyor. Muhalefet eden herkese baskı ve zulüm arttı. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Yılmayacağız. CHP dimdik ayaktadır. Bugün burada ilçe başkanımızı, il delegelerimizi seçeceğiz. Buradan sonra il ve genel merkez seçimi yapacağız. Bizler burada partimizin geleceğine karar verirken birileri de yandaş medya kanallarında partimize ayar vermeye çalışıyor. Tire’den partili arkadaşlarımın huzurunda sizlere ifade ediyorum. CHP'de değişimin nasıl olacağına, CHP'nin üyeleri, delegeleri karar verir. Öyle seçim zamanı ortada gözükmeyen, suya sabuna dokunmayan 3-5 kişi bizim adımıza karar veremez. Partinin neferleri iyi biliyor ki; CHP'de neyi nerede söyleyeceğini çok iyi bilir. Bizim her şeyi anlatacağımız, tartışacağımız yer ya partinin danışma kurullarıdır ya da ilçe kongreleridir. Lütfen konuşun. Konuşmaları tek tek not edeceğiz ve buradan çıkacak konuşmaları yetkili kurullarda tartışılmasını sağlayacağız. 14 Mayıs seçimlerine 4 aylık il başkanı olarak girdim. Bu nedenle seçimin kaybında benim de eksiklerim vardır. Değişimden bahseden herkesin önce nelerin eksik bıraktığını söylemesi lazım. Suçu bir kişiye atarsak yanlış olur” dedi.

Yerel seçimlere ilişkin mesaj veren Aslanoğlu “Bugün iki liste yarışacak. Kaç liste girersek girelim, kol kola çıkarız. Buradan omuz omuza çıkıp yarın yerel seçim için başlayacağız. Tire Belediye Başkanım (İYİ Partili Salih Atakan Duran) ittifak nasıl olur bilmem. Buna yetkili kurullarımız karar verecek. Biz 30 ilçede seçime kendimiz girecek gibi hazırlanacağız. Gerisine partimiz karar verir. 30 ilçede ve Büyükşehir'de CHP’nin bayrağını dalgalandırmak için çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası