Ege Postası
Geri

CHP'de Yüksel-Bayraklı buluşmasında mesaj seli

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in, Bayraklı ziyaretinde İlçe Başkanı Cemalettin Alper’den parti içi flaş öneriler geldi. Alper “Belediye Başkanları Genel Merkez tarafından denetlensin, ilçe başkanları grup başkanı olmasın, işte o zaman örgüt özgür olur” dedi. İl Başkanı Yüksel ise, parti içi mesaj verdi. Yüksel,” Ben görev yaptığım süre içinde hiçbir belediye başkanının aleyhinde kamuoyunda, basında orada burada hiçbir zaman konuşmamışımdır. Bu dönemde dikkat ediyorsanız, il kongresinden beri bunu yapmamaya özen gösterdim. Tabi ki aynı şekilde belediye başkanımın da öyle olması gerekiyor CHP'de Yüksel-Bayraklı buluşmasında mesaj seli
CHP'de Yüksel-Bayraklı buluşmasında mesaj seli
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2016 Perşembe 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe turlarını sürdürüyor. Yüksel'in il kongresinde rakibi Nevzat Kavalar'a tam destek veren Bayraklı İlçe Örgütü ziyareti merakla bekleniyordu. O buluşma gerçekleşti.

''CHP İzmir ortak hedef buluşmalarında: 'İki kafadar' çıkışı'' haberini okumak için tıklayınız...

KENDİ KENDİMİZİ BLOKE EDİYORUZ!
İl Başkanı Alaattin Yüksel, “İlçe Başkanlarına nezaket ziyaretleri yapıyoruz. Kesinlikle bir siyasi ziyaret değil, o nedenle sadece ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir araya geldik. Bundan sonra ki çalışmalarımızda bundan sonra sahada çalışacağız, daha çok seçmene ulaşabileceğimiz bir çalışma içinde olacağız. Bu ilçe ziyaretleri meselesi bütün örgütümüz tarafından biraz abartılıyor. Milletvekillerimiz, PM üyelerimiz, çalışma yapıyorum diye, ilçeleri ziyaret ediyorlar. Hadi topla üyeleri, toplam meclis üyelerini, topla yöneticilerini biraz kendi kendimizi bloke ediyoruz. Bu neden ile bu konuyu aşmamız gerekiyor. Daha çok seçmene ulaşacağımız çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi.

KONGRELERDEN SONRA KIRGINLIKLAR OLUYOR
Kongre salonlarında yaşanan rekabetin salonlarda kalmasının gerektiğini söyleyen Yüksel, şunları söyledi;
“Bütün ilçelerde söylediğim için burada da söylüyorum, İl kongresinde, kadın kolları, gençlik kolları kongresinde yaşananlar o salonlarda kalır bunlar demokratik birer yarıştır. Bu seçimler partimiz açısından olmazsa olmazdır. Bu kongrelerde kırgınlıklar ve küskünlükler oluyor, ondan sonra bunları yapmasak mı diye kendi kendimize soruyoruz. Ancak; bu yönetim kurulları kongrelerde oluşuyor. Bu demokratik hakkımız olan kongreleri yapacağız. Özgürce hiçbir üyemizin hak ve hukukunu yemeden yarışacağız. Hiç birini baskı altında tutmadan yarışacağız, hiçbir üyeyi baskı altında tutmadan yarışacağız.”
 
DİSİPLİN KURALLARINA UYMAYANLARI ATIN!
Parti içi disiplin konusunda da mesajlar veren Yüksel, “ Genel Başkanımız üzerine basa basa söylemiştir. Belediye Başkanlarının bu örgüt işlerini karışmamalarını, kongrelere müdahale etmemeleri gerektiğini... Desteklemedikleri kişiler seçilmediğinde kinle nefretle intikam duygularıyla davranmamaları gerektiği böyle davranılırsa derhal gereğinin yapılması gerektiğini hep söylemiştir. Aynı şekilde Belediye Başkanlarımız yanlış yapıyor dahi olsa, hiçbir şekilde kamuoyu önünde hiçbir şekilde sosyal medya ve basın üzerinden hiçbir şekilde eleştirilmemeleri gerekiyor. Bunları yapanlar olursa tutun atın diyerek kesin bir talimatı vardır. Biraz ağır talimatlar tabi bunlar kolay işler değil. Türkiye’nin durumu ortada hep birlikte dayanışma içinde olacağız. Türkiye bir karanlık uçuruma doğru sürüklenmeye çalışılıyor, bunun önüne geçecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir.  Sol siyaset yapan insanların kendi çıkar ve menfaatleri için siyaset yapma hakkı yoktur. Ben görev yaptığım süre içinde hiçbir belediye başkanın aleyhinde kamuoyun da, basında orda burada hiçbir zaman konuşmamışımdır. Bu dönemde dikkat ediyorsanız, il kongresinden beri bunu yapmamaya özen gösterdim. Tabi ki aynı şekilde belediye başkanımın da öyle olması gerekiyor. Öyle olursa daha güçlü sonuçlar alabiliriz.  Bayraklı zor bir bölge zaten burada böyle dayanışma örneği olmasaydı bu başarı elde edilemezdi.  Bu anlayışla birlikte politikalarımız yapacağız. Biz önümde yapılacak seçimlere yüzde 60 hedef koyduk. Bu hedefe bütün Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin de kitleyeceğiz.” 



ALPER'DEN DENETİM ÖNERİSİ
İlçe başkanı Cemalettin Alper ise buluşmada önerilerini Yüksel'e aktardı. Alper, “Belediye Başkanlarımız partimiz tarafından görevlendirilecek müfettişler tarafından denetlenmelidir. Çünkü seçimler yaklaştığında belediye başkanlarımızla ilgili aslı astarı olmayan iddialar genel merkez koridorlarında dolaşıyor. Bunu önlemek için Belediye Başkanlarımız Genel Merkeze bağlanmalıdır. Belediye Başkanlarımız Genel merkez tarafından proje ve denetim mekanizmasını kurduklarında işte o zaman iyi şeyler yaptığında genel merkez tarafından atanacak garantisi olursa işe o zaman örgüte müdahale etmeyecektir. Eğer yapılacak tüzük kurultayında bunu tüzüğe koydurabilirsek işte o zaman örgüt ve belediye bir birinden bağımsız çalışır.  Yoksa bizim ilçe belediye başkanı bir yaptırımımız olur, nede il Başkanı olarak sizin Büyükşehir Belediye Başkanına bir yaptırımınız olur. Belediye başkanları kurultay delegesi dahi olmamalıdır. Bunun yanında ilçe başkanları grup başkanı olmamalıdır” dedi.

YÜKSEL'İ ÖVDÜ
Konuşmasına parti içi mesajlarla devam eden CHP İlçe Başkanı Alper “Gerek belediye başkanlarımız, gerek ilçe başkanlarımız, gerek il örgütümüz, gerek genel merkezimiz hep birlikte söylem birliği içinde olmalıyız. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanımız Alaattin Yüksel’in yaptığı açıklamadan dolayı kendisini kutluyorum.  Türkiye’de tek İl Başkanı AKP’yi istifaya çağırdı o da İzmir İl Başkanımız Sayın Alaattin Yüksel bundan dolayı kendisini kutluyorum. Ben isterdim ki, Cumhuriyet Halk Partisi 81 İl Başkanlığında AKP’yi istifaya davet etseydi. AKP ile ilgili vatandaşımıza anlatacak o kadar çok şey var ki ancak; bir birimizle uğraşmaktan bir birimizin açığını basına sızdırmaktan bunları anlatmaya zaman bulmuyoruz. Bu günlerde bir birimizle birlik olma günlerimiz. Umuyorum bundan sonraki dönemlerde hep birlikte partimizi iktidara taşımak için çalışırız “ dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası