Ege Postası
Geri

CHP'de bir disiplin bombası daha

Dört meclis üyesinin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmek istendiği CHP Çiğli’de flaş bir gelişme yaşandı. Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa için İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan ihraç talep etti. Buğa geçtiğimiz günlerde sosyal medya aracılığıyla Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı hedef almıştı. Buğa ile ilgili talebin işleme konulup konulmamasıyla ilgili kararı komisyon verecek. Buğa yaşanan gelişme üzerine sosyal medyadan manidar bir mesaj yayınladı. Sosyal medyadan belediye başkanını eleştirince...
CHP'de bir disiplin bombası daha
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2016 Cuma 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Çiğli’de disiplin bombaları ardı ardına patlıyor.
 
Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan’a muhalif tavırları nedeniyle ilçe yönetimi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmeleri talep edilen meclis üyeleri Mustafa Avdan, Erkan Tuncer, Yusuf Çoban ve Süleyman Karadağ’ın ardından bir isim için daha disiplin adımı atıldı.
 
ARSLAN TALEP ETTİ
Yerel seçimlerde MYK'dan ismi Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak çıkan ancak adaylığı PM’de değişen Aziz Buğa için, İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan, ihraç talep etti.  Arslan, yönetime sunduğu dilekçede Buğa’nın Belediye Başkanı Hasan Arslan’a ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret bulunduğunu ve bu isimleri kamuoyunda küçük düşürdüğünü iddia etti.
 
İl yönetim kurulu oplantısında Buğa ile ilgili talebin Çiğli’deki dört meclis üyesi için kurulan komisyona havale edildiği öğrenildi. Komisyonun görüşü doğrultusunda  Buğa’nın disipline sevk edilip edilmeyeceğine il yönetimi karar verecek.
 
BUĞA ARSLAN'A PATLADI- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Kendisine yakın meclis üyelerinin disipline sevk edilmesi sonrası soluğu Ankara'da alan ve meclis üyeleriyle birlikte  Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı Kılıçdaroğlu’na şikayet eden Buğa,  sosyal medyadan Arslan'a adeta patlamıştı.  Buğa, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden belediye başkanı Arslan’ı adeta topa tutmuş, Arslan’ın adaylığıyla ilgili de Genel Merkez’e ithamlarda bulunmuştu.
 
Buğa, “Bizi seçim döneminde açlık grevi yapmakla suçlayan Arslan gece saat 2 de bir siyasi operasyonla geldiğini unuttu galiba. Ben hem MYK'dan hem 5'li komisyondan ve PM'den çıktım. O ise bir siyasi pazarlıktan” gibi ifadeler kullanmıştı.


BUĞA: DOĞUŞTAN CHP'LİYİM
Buğa kendisiyle ilgili Arslan’ın attığı disiplin hamlesi sonrası sosyal medya hesabından manidar mir mesaj yayınladı.

Buğa şu ifadeleri kullandı;

“Ben doğuştan CHP'liyim. Yıllardır partime hizmet ediyorum. Bundan da onur duyuyorum. Partime hiç küsmedim. Her seçim döneminde çalıştım, partim için fedakarlıkta bulundum. Maddi ve manevi bütün değerlerimi ortaya koydum. Partime ve partililerime zarar vermek gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Olsaydı, yerel seçim sürecinde atanıp geri çekildiğim dönemde küser ve hiçbir şey yapmazdım. 

Ne hikmetse birileri benim delegeliğimden bile rahatsız olup, delegeliğimi düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. Biz partimiz için bütün fedakarlıkları yapmaya hazırken, birileri maaş alıp yöneticilik yapıyor. Bunların derdi kendilerini gündemden düşürmek, bütün olan biteni unutturmak. Bir haftadan beridir Kamuoyuna yansıyan haberleri görüyoruz, bunun izahını yapmak yerine aba altından disiplin sopasını göstererek, kamuoyunu yanıltmaya ve yönlendirmeye çalışıyorlar. 

Bizler partimize bir yurttaşı daha nasıl kazandırırız diye düşünürken, politika üretmeye çalışırken kamuoyuna yansıyanlar bizleri dehşete düşürüyor.

Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi ailesinden büyük değildir. İlçemiz için partimiz için birlikte çalışmayı teklif ettiniz de biz yok mu dedi? Bu nasıl bir politikadır ki ortaya dökülenler sonrasında " hedef 2019 " mudur ' Bütün bu olaylar bunun yansıması mıdı? Diye düşünmeden edemiyorum. Yaşanan olaylar içinde hiçbir şekilde olmadım, olmayacağım. Partim için çalışmaya devam edeceğim. Hiçbir güç de beni CHP'den koparamaz. Saygılarımla.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası