Ege Postası
Geri

Konak'taki krizde şok detay!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım'ın "CHP'nin genlerinde cami karşıtlığı var. CHP'nin camii düşmanlığına şahit oluyoruz" sözleri sonrasında ilçede alevlenen cami krizinde sular durulmak bilmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 yılında hazırladığı ve Çınarlı'da protokol camisinin önünü açan imar planlarına karşılık, belediyenin getirdiği resmi tesis kullanımına yönelik düzenlemeye aynı yılın Eylül ayındaki meclis toplantısında CHP'li üyelerle birlikte AK Parti'li isimlerin tamamının da kabul oyu verdiği ortaya çıktı. AK Parti de camiye karşı çıkmış!
Konak'taki krizde şok detay!
Haberler / Yerel Politika
4 Mart 2016 Cuma 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İl Özel İdaresi'nin kapatılması ile birlikte İzmir'in metropol ilçelerinden Konak'ta başlayan miras kavgasıyla gündeme gelen eski hizmet binası bu sefer de cami tartışmalarına konu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nisan 2014'te yapılan üst ölçekli plan değişikliği ile "Protokol camisi" alanı ilan edilen Çınarlı'da 18 bin 587 metrekarelik arazi kent gündeminin başlıca konusu oldu.

"KONAK MECLİSİ'NDE CAMİ SİYASETİ: AK PARTİ'DEN 'U' DÖNÜŞÜ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 



"AK PARTİ DE 'İZMİR'İN MALI İZMİR'DE KALSIN' DEDİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

"CAMİ DÜŞMANI" POLEMİĞİNDE SON PERDE
İl Özel İdaresi'nin kapatılmasıyla başlayan paylaşım krizine kurban giden kurumun Çınarlı'daki eski hizmet binası arazisi CHP ve AK parti arasında yaşanan "Cami krizi" ile bir kez daha gündemin başlıca konusu oldu. Geçtiğimiz yıl yerel idare ile bakanlık arasındaki plan çıkmazının ardından mahkemeye taşınan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi'nin alt ölçekli imar planlarında yaptığı son düzenleme ile resmi tesis alanı ilan ettiği dev cami projesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilen arazi iki siyasi partiyi karşı karşıya getirdi. Mülkiyeti Milli Emlak Dairesi'ne ait söz konusu arazideki son düzenlemeye itiraz eden Defterdarlık'ın plan değişikliğine dair talepleri belediyeler tarafından reddedilirken, gelişmeler sonrasında muhalefetin sert eleştirileri de beraberinde geldi.

"İZMİR'İN MALLARI' KAVGASINDA SON PERDE: İTİRAZLARIN TAMAMINA RET" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 





"YEREL İDAREDEN PROTOKOL CAMİSİNE VETO" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!

AK PARTİ 2 YIL ÖNCE "CAMİYE HAYIR" DEMİŞTİ
AK Parti tarafından dile getirilen "Cami düşmanlığı" eleştirileriyle gündeme gelen krizin ardından bazı ilginç detaylar da ortaya çıktı. Bakanlığın üst ölçekli planlarda yaptığı ve protokol camisinin önünü açan Nisan 2014'teki değişikliğin ardından, ısrarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi alanın resmi tesis olarak kalması için imar yetkisini kullanarak yeni düzenleme hazırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde krize yol açan ve şıkan tartışmalar sonrasında AK Parti'li meclis üyelerinin salonu terk etmesiyle sonuçlanan bu hamlenin ardından aynı plan değişikliği Konak Belediyesi'nin de gündemine geldi. İlçe belediyesinin Eylül 2014'teki meclis toplantısında oybirliği ile alınan karar gereği, bakanlığın dini tesis olarak belirlediği 20 bin metrekareye yakın arazi bunun yerine resmi tesis alanı ilan edildi.
 


HEM RET VERDİLER, HEM ELEŞTİRDİLER
Bakanlık ve yerel yönetim arasında yaşanan plan karmaşasını gözler önüne seren bu gelişmeler karşısında, belediyeden yana tavır alan AK Parti'li meclis üyelerinin tamamı cami yerine resmi tesis kararına onay verdi. Kararla birlikte hem camiye, hem de bakanlığın getirdiği plan değişikliğine itiraz eden AK Parti grubu kritik projenin önünün tıkanmasına yol açmış oldu. Meclis toplantısında CHP'li üyelerle ortak hareket eden ve kabul oyları veren AK Parti itirazda bulunmazken, geçtiğimiz gün gerçekleşen toplantıda ise bu fikrinden vazgeçerek Defterdarlık tarafından sunulan itirazların kabul edilmesini istedi. Oturumda ret oylarını sunan AK Parti'li meclis üyeleri yapılacak protokol camisine engel olunmamasını isterken, ardından İlçe Başkanı Temel Yıldırım yaptığı açıklamalarla belediye ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni adeta topa tuttu.
 
YILDIRIM NE DEMİŞTİ'
Yıldırım'ın imza attığı şok açıklamaya partisinin ilçe belediyesindeki meclis üyelerinden de destek gelirken, bu sefer de "Özür" polemiği patlak verdi. İlçe başkanı Yıldırım'ın sert eleştirilerine karşılık, geçmişte camiye karşı çıkan partisinin meclis üyelerinin tutumu arasındaki fark adeta şaşkınlık yarattı. "CHP'nin camii düşmanlığına şahit oluyoruz" diyerek yerel iktidara yüklenen Yıldırım, "CHP'nin tek parti iktidarı döneminde camilerin ahıra dönüştürüldüğü, yıkıldığı, farklı amaçlarla kullanıldığı bir gerçek. Anlaşılmaz olan bugünkü CHP'deki de aynı hastalığın Konak'ta nüksetmiş olmasıdır. Ancak kamuoyunun talebi doğrultusunda bu caminin Çınarlı'da yapılmasını engellemeye güçleri yetmeyecek. CHP'de cami düşmanlığı hortladı. Bunların genlerinde cami ibadethane karşıtlığı var. Zaman çağ değişiyor. CHP'de cami düşmanlığı kafası değişmiyor. Millete rağmen siyaset yapılamayacağını anlamıyorlar. İzmir'de de Konak seçmeni de günü geldiğinde gerektiği dersi verecek. Bunlarda vatandaşa verilen hizmeti engellemek geleneksel hale geldi" şeklindeki sözleriyle yeni bir tartışmanın startını verirken, farkında olmadan kendi partisinden meclis üyesi olan arkadaşlarını da eleştirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası