Ege Postası
Geri

CHP'de bir istifa süreci daha!

CHP’de yerel seçimlerde aday adaylığı düşünen ana kademe parti yöneticileri için açıklanan istifa süreci tamamlanmış adaylık başvuruları da başlamışken CHP Gençlik Kolları Yönetimi sürpriz bir adım attı. Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız imzasıyla gönderilen üst yazıyla il ve ilçe yönetimlerinde yer alan gençlik kolları yöneticilerinden aday adayı olmak isteyenlerin 31 Temmuz’a kadar istifa etmeleri istendi.CHP Genel Merkezinin açıkladığı genelgede ise kadın ve gençlik kollarında yer alan aday adayı olmak isteyen yöneticiler için istifa şartı istenmemişti.
CHP'de bir istifa süreci daha!
Haberler / Politika
27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Gençlik Kolları sürpriz bir karar aldı. CHP’de ana kademede istifa süreçleri tamamlanırken CHP Gençlik Kolları Yönetimi kritik bir adım attı. Ana kademe MYK kararı ile paralel olarak il ve ilçe yönetimlerinde yer alan gençlik kolları yöneticilerinden yerel seçimlerde yüzde 10 gençlik kotasını göz önüne alarak aday adayı olmak isteyenlerin istifa etmeleri istendi. 

ŞART KOŞULMAMIŞTI

Daha önce Genel Merkez tarafından açıklanan genelgede yerel seçimlerde aday adaylığı düşünen il ve ilçelerde ana kademede görev yapan parti yöneticilerinin 15 Temmuz’a kadar istifaları istenmiş kadın ve gençlik kollarında ise istifa şartı konulmamıştı. Genelgede ayrıca aday adaylığı başvurusu yapacak kadın, genç ve engellilerden ödenti alınmayacağı belirtilmişti.

ÖRGÜTLERDE BOŞLUK YAŞANMAMASI ADINA
CHP Gençlik Kolu Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın seçimlere kısa bir süre kala aday olacak isimlerin yerine örgütlerde boşluk yaşamamak adına şimdiden böyle bir adım atılması yönünde karar aldığı öğrenildi.Yıldız’ın kararın alınmasından önce CHP Genel Sekreteri Bühlun Tamaylıgil’le konu hakkında fikir alışverişi yaptığı belirtildi.

31 TEMMUZ 17:00’A KADAR
CHP Gençlik Kolu Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen üst yazıda şu ifadelere yer verildi; "Genç seçmenin dikkatini çekebilmek partimizin her yaş dağılımına uygun aday göstermesinden kaynaklanır. Bu bağlamda partimizin son tüzük değişikliği ile beraber adaylıklarda yüzde 10 gençlik kotası uygulanacaktır. Ana kademe MYK kararı ile paralel olarak il ve ilçe gençlik kolları yöneticiliği yapan partililerimizin 31 Temmuz 2013 tarihinde saat 17:00’a kadar istifa etmeleri gerekmektedir. Parti Meclisi’nde çıkarttığımız karar sayesinde genç arkadaşlarımız adaylık başvurusu için ilçelerimize sadece dosya masrafı ödeyerek aday adayı olabileceklerdir. İl ve ilçe ana kademe yöneticilerinden temennim bugüne kadar hizmet vermiş genç yönetici arkadaşlarımızı belediye meclis üyeliklerine liyakat usulü üzerinden teşvik etmeleri olacaktır. Sürecin hızlanması içinde önem arz etmektedir."

CHP İZMİR'DE İSTİFALAR BEKLENİYOR

Gelen yazı sonrası CHP İzmir'de ilçelerde istifaların olması bekleniyor. İl Gençlik Kolu Başkanı İbrahim Soydan'ın herhangi bir yere aday adaylığı söz konusu olmazken özellikle Konak, Çiğli, Gaziemir ve Karabağlar'da istifaların olabileceği konuşuluyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası