Ege Postası
Geri

Erdoğan, Şırnak Havaalanı'nın açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta yapımı tamamlanan Şerafettin Elçi Havaalanı'nı hizmete açtı. Cizre'ye 10 kilometre mesafede 120 milyon lira maliyetle kurulan havalanının ve bazı tesislerin açılış töreninde; kabineden Başbakan...
Erdoğan, Şırnak Havaalanı'nın açılışını yaptı
Haberler / Politika
26 Temmuz 2013 Cuma 19:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta yapımı tamamlanan Şerafettin Elçi Havaalanı'nı hizmete açtı.

Cizre'ye 10 kilometre mesafede 120 milyon lira maliyetle kurulan havalanının ve bazı tesislerin açılış töreninde; kabineden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yer aldı.

Ayrıca, bakan yardımcıları, milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, BDP Milletvekili Hasip Kaplan ve BDP'li 8 yönetici, Şerafettin Elçi'nin kardeşi Eşref Elçi, hanımı Fatma Elçi, oğlu Renas Elçi ve diğer aile yakınları da katıldı. Öte yandan, yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Uludere olayında yakınları ölen altı ailenin de Erdoğan'ın Şırnak'ta akşam katılacağı iftar davetine geleceği öğrenildi.

Tören alanına saat 18.10'da eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Erdoğan, alanda bulunanları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şırnak Valisi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sırasıyla kısa birer konuşma yaptı. Ardından kürsüye Erdoğan çıktı. Konuşmasının başında bölgenin önde gelen ilim adamlarının isimlerini anan Erdoğan, "Bingöl'de açıklamıştım, bugün açılışını gerçekeştirdiğimiz bu havalimanına değerli siyasetçimiz, eski bakanlarımızdan, hayatı mücadele, zorlukla, tahammülle geçmiş merhum Şerafettin Elçi'nin ismini verdik ve bununla onu kalıcı kıldık. Şerafettin Elçi'nin ismi, inşa edilen bu havaalanı vesilesiyle her daim hatırlanacak. Hayatı dürüst kişiliği ve mücadelesi hiç unutulmayacak. Kardeşlerim, Şırnak Havalimanı ihalesini 2009'da yaptık 2012 sonunda altyapı inşaatı tamamlandı. Geçen ay üst yapıyı tamamladık. Bugün yılda 500 bin kapasitesi olan 120 milyon liralık bedelle inşa ettiğimiz Şerafettin Elçi Havalimanı'nı artık resmen açıyoruz, sizlere emanet ediyoruz." dedi.

BUHARLI SERİNLETME SİSTEMİ

Sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu alanda toplanan kalabalık, alanın üzerine kurulan hortumlardan su buharının fışkırtıldığı bir sistemle serinletildi. Ancak kalabalık arasında zaman zaman bayılanlar oldu. Alanda bulunan acil servis ekipleri, bayılan vatandaşlara müdahale etti.
Erdoğan lehine sloganlar atan kalabalık, sık sık "Şırnak burada çapulcular nerede" tezahüratında bulundu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası