Ege Postası
Geri

Kart: Çözüm sürecinin yönetimi konusunda çok ciddi kaygılarımız var

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, çözüm süreci konusunda Başbakan’a ve hükümete güvenmediklerini belirterek, "Bu sürecin yönetimi konusunda çok ciddi kaygılarımız var." dedi. CHP Konya Milletvekili...
Kart: Çözüm sürecinin yönetimi konusunda çok ciddi kaygılarımız var
Haberler / Politika
26 Temmuz 2013 Cuma 14:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, çözüm süreci konusunda Başbakan’a ve hükümete güvenmediklerini belirterek, "Bu sürecin yönetimi konusunda çok ciddi kaygılarımız var." dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, mecliste düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Atilla Kart, bir basın mensubunun "Terör örgütünün bir uyarısı oldu, 15 Ekim'e kadar adım atmazsanız ateşkesi sona erdireceğiz diye ne diyorsunuz'" sorusuna, "Kapalı kapılar ardından illegal, aracılar vasıtasıyla bu sürecin götürülmemesi gerekiyor. Yasa dışı yollarla bu sürecin götürülmemesi gerekiyor. Böyle bir tablo içinde de Başbakan'a ve hükümete güvenemiyoruz. Bu sürecin yönetimi konusunda çok ciddi kaygılarımız var." diyerek cevap verdi.

Suriye'deki gelişmeleri son derece önemsemek gerektiğini vurgulayan Kart, "Orada düşünebiliyor musunuz bir anda Türkiye ile olan 600 kilometrelik sınırı kontrol edebilecek bir yapı oluşuyor. Türkiye taraf konumuna gelmiştir. Türkiye bu yanlış ve dirayetsiz tutumu sebebiyledir ki Suriye'deki gelişmelerde inisiyatif sahibi olmak ve etkili olmak konumunu büyük ölçüde maalesef kaybetmiştir." diye konuştu.

"TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNCELİKLE CHP’NİN TEKLİFİ"

Demokratikleşme paketi konusundaki bir soruya da Kart, Türkiye milletvekilliğinin öncelikle CHP'nin teklifi olduğunu söyledi. Kart, CHP'nin, seçim sistemi ve siyasi partiler yapılanmasını bütün olarak gördüğünü, barajın sıfırlanmasını önerdiğini belirterek, uzlaşmaya dayalı bir anayasa yapmak isteniliyorsa, bunun görüşüleceği yerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu olduğunu kaydetti. Kart, "Hal böyleyken siz orada bu konuları görüşmeyeceksiniz, kapalı kapılar ardından korsan hazırlık yaparcasına, baskın yaparcasına, 'daraltılmış bölge, Türkiye milletvekilliği' diyeceksiniz, böyle bir çalışmayı toplumsal uzlaşma ve uzlaşma komisyonu iradesiyle bağdaştıramıyoruz. Varsa bir çalışma, konuşulacağı yer komisyondur." diye konuştu.

YAZIM KOMİSYONU PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAK

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin bir soruya ise Kart, "Meclis Başkanı dahil olmak üzere Hükümet eliyle tam bir bilgi kirliliği var. Anayasa taslağı Sayın Meclis Başkanı'nın ifade ettiğinin aksine 177 madde değil, bir mutabakat sağlanacaksa 158-160 madde civarında olacaktır. 27 ve 23 maddelik iki blok var, iki blokta da çok büyük ölçüde 3 parti mutabakat sağladı. 50 maddede tama yakın bir gelişme var. Mutabakata varılan 48 madde artı 50 madde büyük ölçüde olgunlaşmış durumda. Danışmanlarımızın yargı ile temel hak ve özgürlükler bölümünde mutabakat sağladığı madde sayısı 8-9 civarında. Danışmanların bu okumalarını pazartesinden itibaren komisyon olarak değerlendireceğiz. Yazım Komisyonu toplantısına, Meclis Başkanı da katılacak. Meclis Başkanı'nın yazım aşamasındaki çalışmalara katılması son derece yararlı olacak." karşılığını verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası