Ege Postası
Geri

Bakan Güler: 386 bin 360 vatandaş, terör ve güvenlik nedeniyle göç etti

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 386 bin 360 vatandaşın terör ve güvenlik kaygıları nedeniyle yaşadıkları köylerden göç etmek durumunda kaldığını, daha sonra 187 bin 861 vatandaşın eskiden yaşadığı...
Bakan Güler: 386 bin 360 vatandaş, terör ve güvenlik nedeniyle göç etti
Haberler / Politika
26 Temmuz 2013 Cuma 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 386 bin 360 vatandaşın terör ve güvenlik kaygıları nedeniyle yaşadıkları köylerden göç etmek durumunda kaldığını, daha sonra 187 bin 861 vatandaşın eskiden yaşadığı köylerine geri dönüş yaptığı bilgisini verdi.

Muammer Güler, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin TBMM Başkanlığına sunduğu "2013 Nisan ayı itibarıyla Güneydoğu’da 1990’lı yıllarda yaşanan terör olayları nedeniyle farklı bölgelere göç eden ailelerin sayısının kaç olduğu." şeklindeki soru önergesini yazılı cevapladı.

Güler, valiliklerden alınan verilere göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 14 ilde (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) 62 bin 448 haneden 386 bin 360 vatandaşın terör ve güvenlik kaygıları nedeniyle yaşadıkları köylerden göç etmek durumunda kaldığını, 28 bin 384 haneden 187 bin 861 vatandaşın eskiden yaşadığı köylerine geri dönüş yaptığı bilgisini verdi.

ESKİ BAKAN ŞAHİN DE AYNI RAKAMLARI VERMİŞTİ

Önceki İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin geçen yıl yönelttiği aynı soruya aynı rakamlarla cevap vermişti. Şahin, devlet köylerinden ayrılanlara ödenmek üzere valiliklere 2.6 milyar lira gönderdiğine işaret ederek, terör ve güvenlik kaygıları nedeniyle göç etmek durumunda kalan vatandaşlara yönelik Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi ile Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun'un uygulanmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü aktarmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası