Ege Postası
Geri

CHP'de gözler 11 Aralık MYK'sında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi nedeniyle 4 Aralık'ta yapılması gereken MYK bir hafta ertelendi. 11 Aralık Çarşamba günü yapılacak MYK'nın önemi İzmir'le ilgili bir çok ilçenin o gün görüşülecek olmasından kaynaklanıyor
CHP'de gözler 11 Aralık MYK'sında
Haberler / Yerel Politika
27 Kasım 2013 Çarşamba 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Yerel seçimler öncesi tansiyon yükseliyor. Ön seçim sandığı konulmadığı için herkes İzmir'de CHP'nin adayları kim olacak diye ister istemez gözünü kulağını Ankara'ya çevirmiş durumda. CHP Genel Merkezi'nde İzmir siyasetini yakından ilgilendiren sıcak bir gelişme yaşandı. Normal takvimde 4 Aralık Çarşamba günü toplanması gereken Merkez Yürütme Kurulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi nedeniyle 11 Aralık tarihine ertelendi. Erteleme kararının İzmir açısından önemi şu; ilk yapılacak MYK'da İzmir'in bütün ilçeleri olmasa da, belli bir miktarda ilçesinde 'aday kim' olacak sorusuna cevap verilmesi bekleniyor. MYK üyelerinin konuşup karara bağlayacakları ilçelerde 'adayımız şu isim' diyerek Parti Meclisi'ne sunacak.

MYK'NIN ARDINDAN PM'DE RÖTARLI
MYK'nın ertelenmesinin ardından 7-8 Aralık'ta toplanması gerken Parti Meclisi'nin de bir hafta ertelenerek 14-15 Aralık tarihine alındığı öğrenildi. CHP Genel Merkezi'nin yerel seçim süreci başlarken 'bütün adaylarımızı PM'nin onayıyla açıklayacağız' kararı olduğu için PM'den çıkacak karar büyük önem taşıyor. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre ilçelerdeki aday adaylarıyla ilgili tartışma MYK'da yapılıp karara bağlanacak. İlçelerin büyük bölümünde belirlenen tek aday 'bizim adayımız bu' diyerek PM'nin önüne sunulacak. İhtimal olarak çok az olsa da belki 1 ya da 2 ilçede MYK'nın 1 isim değil de 2 isim önerebileceği ve son kararı PM'ye bırakabileceği konuşuluyor.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK'

Kritik MYK'da sadece ilçeler ele alınacak. Büyükşehir adayıyla ilgili yeki ve karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda olduğu için açıklanacak adayla ilgili Aralık sonunun beklenebileceği konuşuluyor. Aziz Kocaoğlu'nun 15 Aralık sonrası adaylığını açıklamak için izin almasının ardından Kılıçdaroğlu'nun süreci bir süre daha izleyip öyle karar vermesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası