Ege Postası
Geri

CHP'de iddiaların ve eleştirilerin odağındaki Aksünger konuştu: AKP'yle uğraşsınlar!

CHP İzmir’de 10 ilçe başkanının Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi kriz yarattı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve il yönetim kurulu sabah saatlerinde gerçekleştirdikleri toplantıda, Ankara’ya giden başkanları ve başkanları Ankara’ya davet edip masraflarını karşıladığı iddia edilen Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdal Aksünger’e yüklendi. Aksünger’den iddialarla ilgili açıklama geldi. Aksünger, “Görüşmeyi örgüte farklı algılatmak doğru değil. Bu görüşmenin ardından kavga görüntüsü vermek il başkanına ve il yönetimine yakışmaz, AKP ile uğraşsınlar" dedi. O iddialar sonrası konuştu, hedefinde Serter ve yönetimi:
CHP'de iddiaların ve eleştirilerin odağındaki Aksünger konuştu: AKP'yle uğraşsınlar!
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2015 Çarşamba 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Gaziemir, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Kınık, Menemen, Bergama, Dikili, Aliağa ve Kemalpaşa ilçe başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi kriz yarattı.

"Başkanlar Kılıçdaroğlu'ndan ne talep ettiler'"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Başkanlar 25 dakika süren görüşmenin ardından yazılı açıklamayla Kılıçdaroğlu’yla yapılan görüşmede 7 Haziran seçim sonuçları ile 1 Kasım sürecinde izlenmesi gereken stratejiler, milletvekili sayısının nasıl yükseltilebileceği, hangi bölge de hangi siyasi partiden oy alınabileceğinin masaya yatırıldığını parti kamuoyuna duyurmuştu.

İL YÖNETİMİNDE GÜNDEM 10 BAŞKAN VE AKSÜNGER OLDU
CHP İzmir Eski Milletvekili ve Kılıçdaroğlu’nun Başdanışman Erdal Aksünger’in organizasyonu ile genel merkeze giden ilçe başkanlarının hamlesi il Başkanı Bedri Serter ve il yönetiminin tepkisine neden oldu.

ATEŞ PÜSKÜRDÜLER
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, il yönetim kurulunu olağanüstü topladı. Dört saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda il yönetim kurulu üyeleri ilçe başkanlarının ziyaretini topa tuttu. Serter ve il yöneticileri, ilçe başkanlarını Ankara’ya davet ettiği ve masraflarını karşıladığı iddia edilen Aksünger’i de eleştirdi. Toplantı sonunda ilçe başkanlarıyla olağanüstü toplantı yapılması kararı alındı.

AKSÜNGER:AKP’YLE UĞRAŞSINLAR
Yaşanan gelişme parti içinde kriz yaratırken, iddiaların odağındaki isim Aksünger, Ege Postası’na konuştu.  Aksünger, şunları söyledi;

“İlçe başkanları uzun süredir Ankara’ya gelmek istiyordu. Ben kimseyi özel olarak davet etmedim. Gizli yapılan bir şey yok. İl Başkanı da ilçe başkanlarının Ankara’ya gelişlinden haberi olduğunu zaten basına açıkladı. İlçe başkanlarının Ankara’ya gelmesi bu kadar büyütülmemeli. Genel Merkez zaten ülkenin bir çok yerinden gelen ilçe başkanlarıyla kaynıyor. İlçe başkanları ne konuştuklarını kamuoyuyla paylaştılar. Kişiler üzerinden konuşmadıklarını beyan ettiler. Ben de şahit oldum zaten. İzmir’den bir MYK üyesi yok. Genel Merkez’e gelirken beni aramaları normal. Ben onlara ‘hayır’ mı diyeyim. Genel Başkanlarıyla görüşüyorlar, farklı bir partinin genel başkanıyla değil. Görüşmeyi örgüte farklı algılatmak doğru değil.  Kimsenin Genel Başkan’a isim verme gibi bir durumu söz konusu değil. Genel Başkanımız listelerin değişmeyeceği yönünde açıklama yaptı zaten... Yapılan görüşmenin ardından kavga görüntüsü vermek il başkanına ve il yönetimine yakışmaz. İlçe başkanlarının masraflarını karşılayan biri yok. Bu görüşmenin altında bir şeyler aramaya çalışmayı bıraksınlar, AKP’yle uğraşsınlar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası