Ege Postası
Geri

CHP facia yerinde incelemede bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, geçtiğimiz günlerde Menemen’in Koyundere Mevkii’nde meydana gelen ve dört işçinin hayatını kaybettiği iş kazasının meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Akkaya’ya İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak eşlik etti. Akkaya'nın hedefinde AK Parti
CHP facia yerinde incelemede bulundu
Haberler / Yerel Politika
7 Ağustos 2015 Cuma 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - İzmir - Çanakkale otoyolu Koyundere Mevkisi'nde yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sırasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılmasıyla, demir ve harçların altında kalan 4 işçinin hayatlarını kaybettiği yerde CHP heyeti inceleme yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "2002 yılında bu ülkede polis sayısı 145 bindi şu an 300 bin. Hakkını arayanlara karşı çıkmak için yapıyorlar bunu. 2002'de, 975 iş denetim müfettişi varken şimdi 300 bile değil. 430 bin işyeri var, bir müfettişin bir işyerine tekrar gitmesi için aradan 7 yıl geçmesi gerekiyor. Çarpık bir düzen var" dedi.   CHP’nin İşçi Sendikalarından ve Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ile birlikte facianın yaşandığı şantiyeye gelerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Menemen İlçesi'ne bağlı eski beldelerden Koyundere'de, Gazi Mahallesi yakınındaki İzmir - Çanakkale Otoyolu projesinin İzmir - Çandarlı etabı viyadük inşaatında, beton dökülmesi sırasında, çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılmasıyla, beton pompası operatörü İbrahim Yurt (43) ile işçiler Mehmet Reşit Işık (40), Hakan Bilmez (22) ve Sefer Aslan (22) hayatını kaybetti. Kazanın olduğu yere Meslek Kuruluşları ve İşçi Sendikalarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da geldi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'le olay yerinde incelemelerde bulunan Yakup Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle, İzmir'de olayı araştırmak içini bulunduğunu söyledi. Olayda ihmal olup olmadığının bakanlık müfettişlerince soruşturulacağını anlatan Yakup Akkaya, "Her gün yeni ölümlerle karşılaşıyoruz. Sadece Temmuz'da 165 işçi hayatını kaybetti. Ocak ayından itibaren 7 ayda 971 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu şaka gibi bir şeydir. Her gün 3 - 4 işçi Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ölüyor. Ancak toplam ölümler gündeme geliyor. Her gün 2 - 3 şehit geliyor insanlar isyan ediyor. Bir haftalık ya da 10 günlük bakıldığında 65 işçinin öldüğünü görüyoruz" dedi.

“YEDİ AYDA 971 İŞÇİ ÖLDÜ”
Koyundere Mevkii’nde meydana gelen olayı yerinde incelemek için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle geldiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Olayda ihmal olup olmadığı bakanlık müfettişlerince soruşturuluyor. Biz o değerlendirmenin takipçisi olacağız. Türkiye’de acı bir gerçek var; her gün yeni ölümlerle karşılaşıyoruz. Sadece Temmuz’da 165 işçi hayatını kaybetti. Ocak’tan itibaren 7 ayda 971 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu şaka gibi bir şeydir. Her gün 3-4 işçi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ölüyor. Ancak toplam ölümlerde gündeme geliyor. Her gün 2-3 şehit geliyor, insanlar isyan ediyor. Bir haftalık ya da 10 günlük bakıldığında 65 işçinin öldüğünü görüyoruz” dedi.



VERDİĞİMİZ ÖNERGENELER SÜMENALTI EDİLİYOR
CHP olarak 24’üncü dönemde defalarca önerge verdiklerini söyleyen Akkaya, “Soma kazasından sonra verdik. Yalvaç ve Ermenek de aynı şekilde… Verdiğimiz önergeler çoğunluk iktidarının tutumu nedeniyle sümenaltı ediliyor. 2014 Aralık’ta iş kazalarında verdiğimiz önerge için komisyon kuruldu. Mart’ta değerlendirmeler meclise geldi. Seçimin azizliğine uğradı, laflarda kaldı. Seçim mi önemli bu vatandaşların canı, malı mı öneml? 25’inci dönemde CHP olarak en çok üstünde durduğumuz olay insan hayatıdır. Bu kazaların önüne geçici tedbirlerin alınması için alanlarda çalışmalara devam edeceğiz” dedi.



ÇARPIK DÜZEN VAR
Akkaya ayrıca yaşanan kazalardan ötürü hükümeti hedef aldı ve şunları söyledi:
"Demokrasiden nasibini almamış insanlar bu ülkeyi yönetiyor. İnsanlar madende göçük altında kalıyor, ‘ne güzel öldüler’ diyorlar. Demokrasiye inanan insanlar olmuş olsa bu iş kazaları sonucunda üstüne düşeni yapar. Özellikle madenler denetlenmiyor. Madenler kamu malıdır. 2002 yılında bu ülkede polis sayısı 145 bindi şu an 300 bine yaklaşmış durumdadır. Bir işçi memur hakkını aramak için alanlara çıktığında karşısına copla TOMA ve biber gazıyla çıkmak için yapıyorlar bunu. 2002’de 975 iş denetim müfettişi varken şimdi 300 bile değil. 430 bin iş yeri var bir müfettiş bir iş yerine tekrar gitmesi için aradan 7 yıl geçmesi gerekiyor. Çarpık bir düzen var. Bir yerde alanlara, insanlara şiddet uyguluyorsunuz, bir yerde iş sağlığı için hiçbir şey yapmıyorsunuz. Bu düzen değişmelidir. Değişmedikçe inşaat alanlarında acıların arkasından dert paylaşırız. İddia ediyorum şu an ülkenin çeşitli yerlerinde 4,5 kişi daha hayatını kaybetmiştir. 8 buçuk milyon engellimiz var. Her yıl 3 bin kişi bu sınıfa katılıyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası