Ege Postası
Geri

CHP ile MÜSİAD ilk kez...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği İzmir şubesini, CHP’de ziyaret eden ilk başkan Ali Engin oldu. Engin ve beraberindeki il başkan yardımcıları MÜSİAD yönetim kurulu ile derneğin şube binasında bir araya geldi.
CHP ile MÜSİAD ilk kez...
Haberler / Yerel Politika
26 Şubat 2013 Salı 14:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP heyetini yönetim kurulu ile birlikte ağırlayan MÜSAD başkanı Abdurrahman Çabuk, ziyaretin CHP ile zaten sürdürdükleri ilişkilerin daha sıcak bir ortama taşıyacağına dikkat çekerken, derneğin geleneksel değerlere bağlı olan iş adamları tarafından tercih edildiğini söyledi. Çabuk sözlerini şöyle sürdürdü.

Türkiye’nin Küçük Modeliyiz
Biz dernek olarak daha çok geleneksel değerlere bağlı olan iş adamlarının oluşturduğu bir yapıya sahibiz. Son kongremizden sonra üye sayımız 130 buldu. Doğrusu üye alırken biraz ince eleyip sık dokuyoruz. Sayımızın çokluğundan ziyade, nitelikli bir kurum olmamız bizim için önemli. Derneğimiz Ege’den Karadeniz kadar örgütlenmiş ve her kesimi kucaklamıştır, bu anlamda ülkenin küçük bir modeliyiz. CHP ile karşılıklı davetlerde bir araya geliyoruz ancak sayın il başkanımız ve yönetiminin bu ziyareti ile ilişkilerimizin daha da sağlamlaşacağına inanıyoruz. CHP Türkiye’nin kurucu partisidir ve tüm partiler onun içinden koparak kurulmuştur. İzmir’de iktidar olan parti ile her anlamda iyi ilişkiler içinde olmak için biz elimizden geleni yapıyoruz, Derneğimize ilk kez il başkanı ve yönetimi tarafından gerçekleştirilen bu ziyaret için Sayın Ali Engin’e çok teşekkür ediyorum.

Engin: Günümüzde İş Adamı Olmak Zor.
Toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmeden, oncu buncu diye ayırmadan herkes ile bir arada olduklarını belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin, “Türkiye’de yüzyıllardır bir arada yaşamayı başarmış insanlar olarak hepimiz sınıflandırma ve ayrışmanın karşısında olmalıyız” dedi.

Türkiye’de iş adamı olmanın zor olduğunu, günümüz ekonomik koşullarında örgütlü kurumların öneminin ortaya çıktığını belirten Engin, MÜSİAD üyelerinin bu anlamda çok şanslı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti.

MÜSİAD yapılanması ile kendi üyelerine verdiği destek ile örgütlü ekonomik kurumlar adına çok güzel bir örnek. Özellikle günümüz iktidarının ülke ekonomisini sadece döviz kurlarını sabit tutarak ve sürekli borçla döndürmeye çalıştığı bu dönemde iş adamlarının üzerindeki ağır yükten kurtulmaları ancak birbirlerine destek olmaları ile mümkün. Bin yıldır ortak değerler ile bu ülkede huzur içinde yaşıyoruz. Kimin inancının ne olduğu hiçbir zaman bir diğerini ilgilendirmemişken, son zamanlarda inançlar üzerinden siyaset yapılması maalesef ki çok can sıkıcı bir durumdur. CHP olarak kimsenin inancı ile ilgilenmedik, bizim için önemli olan bizi biz yapan ortak değerlere saygı gösterilmesi ve kimsenin ötekileştirilmemesidir. Sürekli bir gelişim için değişim şarttır. Partimizi, kendimizi daha fazla nasıl geliştirebilir, nasıl daha çok insanımızla bir arada olabiliriz onun derdindeyiz. Bunun için artık bizden hizmet bekleyen, ilgi bekleyen herkesle bir araya geliyoruz. MÜSİAD ile olan ilişkilerimiz artık çok daha iyi olacaktır buna canı gönülden inanıyor ve bizleri ağırlayan, sıcak ilgilerini eksik etmeyen sayın başkana ve yönetimine teşekkür ediyor, en kısa zamanda kendilerini il başkanlığımızda ağırlamak istiyorum.

CHP İl Başkanı Ali Engin’e MÜSİAD ziyareti sırasında İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan yardımcıları Hüseyin Mutlu Akpınar, Serdar Sandal ve Mehmet Levent Çılı eşlik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası