Ege Postası
Geri

Gül'e ilk tebrik Bekçi Celal'den

Bir yıl içinde ikinci kez kongreye gidilen CHP Buca’da başkanlığa yeniden seçilen Bekdaş Gül’e ilk tebrik Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Ege Postası’na açıklamalar yapan Gül, kongrede tekrar başkanlığa seçilmesinin nedeninde vefanın yattığını söyledi; eskiye göre nelerin değişeceğini anlattı. Gül’ün hedefinde ise Uğraş’a destek veren isimler vardı.
Gül'e ilk tebrik Bekçi Celal'den
Haberler / Yerel Politika
25 Şubat 2013 Pazartesi 16:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Buca’da merakla beklenen kongre Bekdaş Gül’ün zaferiyle sonuçlandı. Başkanlığa geçtiğimiz Nisan ayında 132 oyla seçilen Gül’ün ilçe yönetiminde yer alan 9 yöneticinin istifa etmesi sonrası başkanlığı düşmüştü. Bir yıl içinde ikinci kez kongreye gidilen Buca’da Gül başkanlığını bu kez perçinlemiş oldu. 

İLK TEBRİK BEKÇİ CELAL’DEN
Üç adayın yarıştığı ve olaysız geçen kongrenin ardından Gül’ü kongre süreci boyunca kullandığı ofisinde ilk ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu oldu. İzmir’de bekçilik yaptığı basına yansıyınca gündem olan daha sonra Konya’ya gittiği iddia edilen Celal Kılıçdaroğlu, Buca kongresine katılmış ve, “Tekrar geri döndüm. Bundan sonra İzmir’deyim” demişti. Gül'ü kongre sonrası ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ‘hem hayırlısı olsun’ dedi; hem de Gül’e yeni başkanlık döneminde başarılar diledi. Gül de, “Celal Bey partili bir arkadaşımız. Celal Bey’ın ecdadı partili... Buraya gelmesi doğal. Her partili gelir. Kongreyi de takip etti. Birine desteği oldu diye bir şey yok. Partinin etkinliği olduğu için geldi.Bugünde hayırlısı olsun demek için geldi “ dedi.

BUCA'DA ZAFER GÜL'ÜN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ



ESKİYE GÖRE NE DEĞİŞTİ
İstifa etmeleriyle, kendisinin ve yönetimin düşmesine neden olan 9 yöneticinin tempoya ayak uyduramadığını belirten Gül, “ Yeni dönemle birlikte tempomuz artacak. Başkanlığa ilk geldiğim kongrede istediğim bir yönetim oluşturamamıştım. Şimdi ise listeyi 1 saatte kendim yaptım. Ama bunu bana destek veren arkadaşlarla paylaşarak yaptım. Hem arkadaşlarım isteklerini yansıttım. Hem de benim kafamdaki projeleri hayata geçirecek bir kadro yaptım” dedi.

ZAFERİN NEDENİ VEFA
Nisan ayındaki ilçe kongresine göre daha farklı bir tablonun çıkmasını örgütün gerçekleri görmesine bağlayan Gül, “ Benim bir komplo ile düşürüldüğümü gören partililer bana destek verdi. Kaldığım yerden devam edeceğim. CHP’yi Buca’da iktidar yapmak için bütün gücümle çalışacağım. Siyasette vefa ve güven çok önemli. Bu 9 arkadaşımızı kandırdılar. Tekrar siz devam edeceksiniz dediler. Bana da gelip eski yönetimdeki isimlerle olmaz diyenler oldu. Ben 6 arkadaşımı (Hıdır Kaya, Çağdaş Kaya, Filiz Meraklı, Sema Arcan, Galip Demirel ve Süleyman Yılmaz) tekrar listeme aldım. Ben örgütüme inandım ve bana destek veren arkadaşlarla devam etmek istediğimi söyledim” dedi. İstifa eden 9 yöneticiden sadece 3 tanesinin listelerde asil yönetimde yer bulmasını da yorumlayan Gül, “ mahallelerde yaptıkları toplantılarda aldıkları tepkilerden dolayı o arkadaşları listelere almadılar. Ben benimle hareket eden arkadaşlarıma sahip çıktım” dedi.

UĞRAŞ’A DESTEK VERENLER…
Kendisine karşı ikinci kez kaybeden Umut Orkun Uğraş’ın, Buca’da belediye başkanlığını düşünen kişiler tarafından kandırıldığını öne süren Gül, “ Umut arkadaşımıza destek veren arkadaşlarımız geçen dönem bana destek vermişlerdi. Belediye başkanlığı adaylığı düşünüyorlar. Zaten kavga da o noktada başlıyor. Buca’da 3.5 yıldır belediye örgüt kavgası devam ediyordu. Ben geldim ve kavgaları gömmeye çalıştık. Ercan Tatı CHP’li belediye başkanı... AK Partili değil. Bana tüzük ne emrediyorsa onu yapacağım. Ercan Bey’in de yasalara dayalı görevleri var” İfadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası