Ege Postası
Geri

CHP'li Aslanoğlu'ndan kooperatif eleştirilerine yanıt: Fıskiye sever Gökçek ailesinin kale alınır yanı yok!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in kendisine yönelik ortaya attığı iddiaların geçtiğimiz yıllarda kentin tüm unsurları tarafından her yönüyle ele alındığını ve sohbetini tamamladığını kaydetti. Konuya ilişkin mahkemeden 2 defa beraat kararı çıktığına da vurgu yapan Aslanoğlu, "Fıskiye sever Gökçek ailesinin bizim nezdimizde kale alınır tarafı yok" dedi.
CHP'li Aslanoğlu'ndan kooperatif eleştirilerine yanıt: Fıskiye sever Gökçek ailesinin kale alınır yanı yok!
Haberler / Yerel Politika
5 Haziran 2024 Çarşamba 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, geçtiğimiz günlerde bir televizyon yayına katılarak, geçtiğimiz yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde başlatılan kooperatifleşme yöntemiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek bu konuşmasında İzBB AK Parti Grubunun, meclis salonunda yaklaşık 2 sene önce yaptığı konuşmaları yineleyerek, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na sert eleştirilerde bulundu. Gökçek, "Savcıları göreve davet ediyorum" dedi.

"FISKİYE SEVER GÖKÇEK AİLESİNİN KALE ALINIR TARAFI YOK"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, konunun geçtiğimiz yıllarda kent içinde kentin hemen tüm siyasi aktörleri tarafından her yönüyle ele alınan, yargıya taşınan ve yargının beraat verdiği bir konu olduğuna dikkat çekerek, "Hem adı geçen TV'nin hem de Gökçek ailesinin bizim nazarımızda bir kale alınır tarafı yok. Toplumsal itibarının ne olduğunu da kamuoyuna sormak lazım Gökçek ailesinin. Fıskiye sever Gökçek ailesinin! Ama siyasi teamüller der ki; İzmir İl Başkanıyla ilgili bir açıklama yapacaksa AK Parti'nin milletvekilleri, İzmir milletvekillerinin yapması doğrusudur. İzmir'de AK Parti'nin milletvekili yokmuş gibi ta Ankara'dan bir milletvekilinin açıklama yapması, geçmiş yıllarda konuşulan konuları tekrar konuşması, yaptığı konuşmada tekrar tekrar aynı şeyi anlatması... Kaldı ki kooperatiflerin adresleri coworking'de, şirket yok! Bunlara tek tek geçen yıl yanıt verildi. Bu konuda kent kendi içindeki sohbetlerini çoktan tamamladı" dedi.

"2 DEFA BERAAT KARARI VERİLDİ"

Yargı sürecini de vurgulayan Aslanoğlu, "Bu tip şeyler, özellikle '8, 5, 4, 6 şu, aman, büyük vurgun' dediğinizde sürüyen şeyler. Kendisi bir de yayının sonunda 'savcıları göreve davet ediyorum' falan dedi. O, bir sene geriden takip ediyor. Onların Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, hükümet baskısıyla raporlarını değiştirip, ardından da konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme beraat kararı verdi. Bunlar tekrar duruşmalı karar istediler, tekrar mahkeme görüldü, tekrar beraat kararı verildi. Bunların artık konuşulacak tarafının kalmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İNŞAAT MALİYETLERİNİ 4 KAT ARTIRANLARA SORMAK LAZIM"

Kooperatif üyelerinden tekrar para istenmesine ilişkin de soruları yanıtlayan Aslanoğlu, ev fiyatları ve inşaat maliyetlerinde yaşanan artışları örnek göstererek, "İnşaat maliyetlerinin sürekli artıyor olması, kooperatifte yani ortaklaşa ev yapılan işlerde dün 5 milyona ev çıkarken bugün 10 milyona çıkıyordur. Bunun suçlusu ve sorumlusunu bu Ankara Milletvekili arkadaş arıyorsa, inşaat maliyetlerini bu hale getiren, başladığında Çevre ve Şehircilik fiyatlarına göre 4 bin 250 TL olan birim fiyatı bugün 18 bin 750 olmuş, buna baksın. İnşaat maliyetlerini 4 kat artıran kendilerine sormak gerekir. Vatandaşın ev sahibi olmalarını bu denli zorlaştırdılar" açıklamasında bulundu. (Gündeme Bakış)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası