Ege Postası
Geri

Bornova'da gündem arazi satışı: Başkan Eşki'den kıssadan hisse

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kemalpaşa'da bulunan araziler için yetki istedi, meclis karıştı. AK Parti Grubu satışa karşı çıkarken, Eşki Menemen'de satılan arazileri örnek göstererek, kıssadan hisseyle yanıt verdi.
Bornova'da gündem arazi satışı: Başkan Eşki'den kıssadan hisse
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 20:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bornova Belediye Meclisi Başkan Ömer Eşki'nin idaresinde gerçekleşti. Kemalpaşa'da Bornova Belediyesi'ne ait arazilerin satışı meclis gündemine geldi.

"KEMALPAŞA'DAKİ ARSALARIN BİZE FAYDASI YOK"

AK Parti Grubu satışa karşı çıktığını açıkladı ve eleştirilerde bulundu. Başkan Ömer Eşki ise AK Parti grubuna, Menemen Belediyesi'nin sattığı arazileri hatırlatarak, "Yarın neyle karışılacağımızın garantisi yok. Kasamızda para var ama Kemalpaşa'daki arsalar duruyor. Orada çilek, kiraz ekip para getirecekseniz sıkıntı yok. Ben hayatım boyunca özelleştirmelere karşı olan biriyim ama üslubunuz hoşuma gitmedi. Satış yetkisini almak satmak anlamına gelmiyor. İhtiyacımız olursa satacağız. Hisseli, bize faydası olmayan yerlerin geriye dönük ecrimisillerini talep edeceğiz ve sonra satacağız. Kemalpaşa'daki arsaların ne bize ne Kemalpaşa'ya faydası yok. Bu faydalı bir şey olarak geri gelir satışıyla. Önümüzde Menemen gibi bir örnek varken üslubunuz hiç hoşuma gitmedi" dedi.

Eşki açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Kemalpaşa'daki söz konusu arsanın ne Bornova Belediyesi'ne ne de Kemalpaşa'ya faydası olmadığına ve atıl kaldığına dikkat çeken Eşki, "Çok yoğun asfaltlama ve sosyal yardım çalışmasına gireceğiz. 1 tane mikserimiz var, bin metrekare sokağa asfalt atıyorsunuz. Bizim Bornova'da en aşağı 3 miksere, çok sayıda kamyona ihtiyacımız var. Park malzemesine ihtiyacımız var. benim hizmet için paraya ihtiyacım var. Kemalpaşa'da işe yaramayan alanın kaynağa dönüştürülerek hizmet olarak kullanılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. 

"MENEMEN'E HAK OLANI BORNOVA'YA HARAM KILMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ!"

Biz vatandaşa hizmet götüreceğimize söz verdik ve bu doğrultuda tüm imkanları masaya yatırmaya çalışıyorum. keşke faizler bu kadar yüksek olmasaydı da kredi çekebilseydik. Tüm ihaleler açık artırmayla yapılacak. Oradan gelecek kira gelirinin işe yarayacağını düşünmüyorum. Menemen'i anlattınız aklıma Molla Gürani geldi. Fatih Sultan Mehmet'in hocası. İstanbul'u aldıklarında ilk Ramazanda Fatih şatafatlı iftar verir ve hocası iftarını açmaz 'Muhammed'e haram sana helal mi" der. Menemen'e helal olanı Bornova'ya haram kılmaya çalışıyorsunuz. Ben topal ördek olmayacağım, Bornova için elimden geleni yapacağım. Tüm engellemelere rağmen vatandaşıma hak ettiği hizmeti vereceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası