Ege Postası
Geri

CHP'li Bayır, Erdoğan-Akşener görüşmesini değerlendirdi: Kaybettirmek için mi devirdi?

CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Erdoğan-Akşener görüşmesine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti’nin kurulduğu dönemde parlamentoya giden 15 vekilden biri olan Bayır, “CHP’liler olarak şunu söyleyebiliriz, ‘ Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını engelleyen kişi Meral Akşener oldu.’ Bunu neden yaptı bir görevi mi vardı. Şimdi görüyoruz ki, seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti ve Erdoğan’la bir araya geldi. Geçmişteki gizli görüşmenin devamı mı? Yeni bir ittifak mı doğacak? Kendisi de artık Genel Başkan değil. Bu süreçte AKP’den bir görev mi bekliyor?” dedi.
CHP'li Bayır, Erdoğan-Akşener görüşmesini değerlendirdi: Kaybettirmek için mi devirdi?
Haberler / Politika
6 Haziran 2024 Perşembe 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Beştepe’de yaptığı görüşme kamuoyunda geniş yer buldu.

Akşener-Erdoğan görüşmelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, kulislerde Akşener’in cumhurbaşkanı yardımcılığı istediği ve oğlunu büyükelçi olarak görevlendirmek için görüştüğü konuşuluyor.

MERAL HANIM’A DEĞİL DEMOKRASİYE

İYİ Parti’nin parlamentoya girmesi için CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinden biri olan Tacettin Bayır, görüşmeye ilişkin çarpıcı  açıklamalarda bulundu.  Verilen desteğin ‘demokrasi’ adına olduğunu hatırlatan CHP önceki dönem Milletvekili Tacettin Bayır, “ Verdiğimiz destek Meral Hanım’a ya da İYİ Parti’ye verdiğimiz destek değildi. O dönem seçim kurulunda yeni kurulmuş bir siyasi partinin parlamentoya girmesini engellemeye yönelik yaptığı bir haksızlığın önüne geçmek, daha doğrusu demokrasinin önünü açmak için 15 arkadaş olarak geçtik. Biz bunu başka bir partiye de yapardık” dedi.

“15 VEKİLİ BAHANE EDEREK...”

Akşener’in ‘“Hayatımın en büyük pişmanlığı CHP’den 15 vekil istemek oldu. O gün bugün bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in Diyet’ine döndü bu iş!” ifadelerine değinen CHP’li Bayır, “ Her ne hikmet ise Meral Hanım 6’lı masa görüşmelerinde masayı devirerek ve 15 geçen arkadaşı bahane ederek, ’Parlamentoya girmemizi sağladınız bunu da kafamıza kaktınız’ gibi cümleler kurdu. Biz hiçbir zaman Meral Hanım’a ‘bizim sayemizde parlamentoya girdiniz’ demedik. İYİ Parti’de 18 gün kaldık, ne grup toplantısına katıldık ne rozetini taktık ne de Meral Hanım’ı gördük. Biz demokrasi adına yaptık ” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ’DEN KAÇIŞ VAR”

İYİ Parti’de yaşanan istifaları değerlendiren Bayır, “Meral Hanım kişisel beklentileri ve hırsı yüzünden İYİ Parti’nin dağılmasını neden oldu. Şu an İYİ Parti’den ciddi bir kaçış var. İYİ Parti tek görüşlü insanların bir araya gelerek kurulduğu bir parti değildi, farklı görüşlerden insanların bir araya gelmesiyle oluşmuştu. Dağıldığı zaman da farklı yere kaçanlar oldu. Bu partiden kaçıp AKP’ye, MHP’ye giden de var. CHP’ye daha fazla gelen oldu. CHP’nin trendi yukarı doğru çıkıyor. Bir gençleşme hareketimiz sonrasında birinci parti olduk ve geleceği parlak bir parti olarak görüldüğü için oradaki arkadaşlar da CHP’de kendilerine yer açmak istiyorlar. CHP’ye gelişleri daha kolay. ‘Biz onların sayesinde parlamentoya girdik ve biz baba partisine dönüyoruz’ dediler. Tabanlarına bu sayede geçişleri daha kolay anlattılar” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANLIĞINI ENGELLEYEN AKŞENER

Akşener’in 6’lı masayı devirmesinin planlı olabileceği ihtimalini değerlendiren CHP’li Tacettin Bayır, “6’lı masanın devrilmesi ve Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi sürecinde bir çok yorumcu, gazeteci ve politikacı, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına kesin gözüyle bakıyordu. Ancak nasıl olduysa Millet İttifakı ortakları ya güven veremedi ya da Meral Hanım’ın o masadan kalkışı ve geri dönüşü toplumda, ‘bunlar şimdiden anlaşamıyorlar, iktidar olsalar nasıl anlaşacaklar’ gibi bir algıya neden oldu ve güven problemi doğdu. Bu sebeple bir kesim insan Millet İttifakı’na oy vermedi. Bir anlamda biz de CHP’liler olarak şunu söyleyebiliriz, ‘ Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını engelleyen kişi Meral Akşener oldu.’ Bunu neden yaptı bir görevi mi vardı. Şimdi görüyoruz ki, seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti ve Erdoğan’la bir araya geldi. Geçmişteki gizli görüşmenin devamı mı? Yeni bir ittifak mı doğacak? Kendisi de artık Genel Başkan değil. Bu süreçte AKP’den bir görev mi bekliyor?” dedi.

“ENGELLEMEK İÇİN Mİ DEVİRDİ?”

Akşener’in cumhurbaşkanı yardımcılığı istediği ve oğlunu büyükelçi olarak görevlendirmek için görüştüğü  iddialarını değerlendiren Tacettin Bayır, “Bu tarz bir şey olursa şık olmaz. Bizim seçimlerdeki şüphemiz doğru çıkar. O zaman sen masayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasını engellemek için devirdin.   Şu an AKP’nin kendi iç meseleleri var. İYİ Parti de ciddi bir intiba kaybediyor. Buna karşın CHP, kamuoyu yoklamalarında birinci parti çıkıyor. İYİ Parti ise kaybeden durumda” ifadelerine yer verdi.

“ÖZVERİLİ OLMALILAR”

Önümüzdeki seçimlerde bir ittifak olabilir?’ sorularına yanıt veren Bayır, “ “Önümüzdeki dönemlerde belki yine Millet İttifakı’na benzer bir şeyler yapılabilir. Ancak bu sefer özveride bulunması gereken CHP olmayacak. Bu sefer İYİ Parti’nin özveride bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Çıray’dan Erdoğan-Akşener görüşmesi öncesi çarpıcı yorum: 'Haklılığım ortaya çıktı'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası