Ege Postası
Geri

CHP'li Çıray'dan çok sert bayram açıklaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği sessiz yürüyüş düzenledi. Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleşen yürüyüşe CHP İzmir Örgütü de destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptığı konuşmada AK Parti ve Başbakan’ı hedef aldı.
CHP'li Çıray'dan çok sert bayram açıklaması
Haberler / Yerel Politika
19 Mayıs 2014 Pazartesi 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği ve şubelerinin düzenlediği etkinlikte yaklaşık bin kişi sessiz, slogansız, sadece Türk Bayraklarıyla,  Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. CHP İzmir Örgütü’nün de destek verdiği etkinlikte yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki  Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Kortejin  önünde ‘İzmir halkı Cumhuriyetine sahip çıkıyor’ yazılı pankart yer alırken,  başlarında madenci bareti bulunan gençlerde ellerinde  ‘kader değil cinayet yazılı’ dövizlerle kortejde yer aldı.  Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende ise hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e Cevabı okundu. Yürüyüştü ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray,CHP PM üyeleri, YDK üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, çok sayıda belediye başkanı  ve ADD başkanları hazır bulundu.


ÇIRAY: UÇAĞIN BURNU AŞAĞIYA DOĞRU İNDİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray törende yaptığı konuşmada, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.Çıray şunları söyledi; “ Bu işin fıtratında böyle bir vahşet yok. 1860’lı yıllarda değiliz. Bilgi çağındayız. Bu kadar geri kalmış bir zihniyetten böyle bir facia çıkması sürpriz görünmüyor.Bayramlarımız her yol mübah diyenlerin tecavüzüne uğruyor. AKP Atatürk’ün değerlerine karşı çıkıyor. Başbakan ülkenin kurucusunu inkar ediyor.Kof bir ağaç gibi ayakta durmaya çalışıyorlar. Millet bunun farkına vardı. 2 buçuk milyon oy kaybettiler. Uçağın burnu aşağıya doğru indi.”

GÜN IŞIĞINDAN KORKAN BİR VAMPİR GİBİ…
İl Özel İdare’nin mallarının paylaşımı nedeniyle Valilik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan krize de değinen Çıray, “İktidar özel idarenin mallarını peşkeş çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı sahip çıkıyor İzmir’in mallarına. Herkesi Başkan'ın arkasında mücadele etmeye davet ediyorum.Gün ışığından korkan bir vampir gibi 19 Mayıslardan korkuyorsunuz. Siz aslında özgür Türkiye’den korkuyorsunuz. O zatın amacı belli. Ülkeyi bölüştürmek. Bunun için zorbalıklara dayalı labirent kurdu. Bu labirentleri yıkacağız” dedi.

TÜRKİYE ŞAİBESİZ BİRİNİ ARIYOR
Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelikte konuşan Çıray, “Cumhurbaşkanının kim olacağı değil nasıl biri olacağı öncelikli. Türkiye adaletini arıyor. Seçeceğimiz Cumhurbaşkanı adil, sakin ve kendi iç huzurunu kazanmış olması gerekiyor. Türkiye şaibesiz hırsız olmayan birini arıyor. Türkiye ırkçılık yapan bir Cumhurbaşkanı aramıyor. Atatürk’ün  koyduğu hedefleri kabul eden bir Cumhurbaşkanı arıyor Türkiye…Bu özelliklere ait binlerce kişi var. Bu özelliklere sahip kim çıkarsa  yollara düşeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız anlatacağız” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası