Ege Postası
Geri

CHP'li Hozat Belediyesi İzmir'den yardım bekliyor

Geçtiğimiz yılki yerel seçimlerde İzmir’den Tunceli’ye giden eğitimci Celaleddin Polat’ın başkan seçildiği CHP’li Hozat Belediyesi İzmir’den yardım eli bekliyor. Çiğli, Konak ve Balçova’nın kardeş belediyesi olan Hozat’ta maddi sıkıntılardan ötürü vatandaşa hizmet götürmekte zorlanan ilçe belediyesinin gözü kapı kapı dolaştığı İzmir’e çevrildi. CHP'li Hozat Belediyesi İzmir'den yardım bekliyor
CHP'li Hozat Belediyesi İzmir'den yardım bekliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Eylül 2015 Çarşamba 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde uzun yıllar öğretmenlik mesleğini yürüttüğü ve halen ailesinin yaşamakta olduğu İzmir’i ziyaret eden Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat’a bir dokunduk, bin ah işittik. Son yerel seçimlerde 20 yıllık öğretmenlik mesleğini bırakarak Tunceli’nin Hozat ilçesinde partisi CHP tarafından aday gösterilerek seçim kazanan Polat’ın başlattığı hizmet hamlesi ekonomik engellere takıldı. Partisinin bölgede seçim kazandığı sayılı ilçelerden Hozat’da kolları sıvayan CHP’li Polat, yaşadığı zorluklar ve imkansızlıklar nedeniyle İzmir’den yardım talebinde bulundu.
 
ANADOLU’DAN YÜKSELEN FERYAT
4 bin 600’ü resmi olmak üzere, yaklaşık 7 bin nüfuslu ilçede vatandaşa hizmet götürmekte zorlanan Hozat Belediyesi, bölgedeki temel sıkıntıları çözebilmek için araç-gereç yardımı bekliyor. Merkezi bütçeden gelen ödenek ile personel giderlerini dahi karşılayamayan ilçe belediyesine DSİ, İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü gibi diğer devlet kurumları da onca talebe karşın yardımcı olmadı. Terör ve işsizlik gibi sorunlarla boğuşan ilçede ideallerini gerçekleştirmek ve bölgeyi kalkındırmak hedefi ile yola çıkan CHP’li belediye başkanı Celaleddin Polat, karşı karşıya kaldığı zorluklar sebebiyle 6 yıl öğretmenlik yaptığı İzmir’de adeta kapı kapı yardım dilendi.
 





İZMİRLİ BAŞKAN İZMİR’DEN YARDIM BEKLİYOR
İlçe belediyesini 3 milyonluk borçla devraldıklarını ve borçların yarısını da bu dönem içerisinde ödediklerini aktaran Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, yıllarca hizmet ettiği İzmir’e yardım çağrısında bulunarak, “Araç filosunda borçla alınan bir itfaiye aracı ve bir adet kepçe haricinde yeni iş makinesi bulunmayan Hozat’ta, fen işlerinde kullanılmak üzere iki damperli kamyon, dozer, kepçe, karla mücadele aracı, temizlik işlerinde kullanılmak üzere çöp toplama aracı, cenaze aracı ve otobüse ihtiyacımız var. İlçemizin kanalizasyon altyapısı olmadığından vidanjöre ve gerekli altyapıyı kuracak malzemeye ihtiyacımız var. Bazı mahallelerimizde yol yapacağız, kaldırım ve parke taşı gibi malzemelere gere duyuyoruz. İlçemizde park ve bahçeler oluşturmak amacıyla oyun grupları satın alamıyoruz, çünkü bütçemiz yok. Elektrik kesintilerinde jeneratöre ihtiyacımız oluyor. Geçtiğimiz yıl SODES projesinden faydalanarak hizmete açtığımız halı sahamıza parasızlıktan soyunma odası dahi yapamadık. İzmir’deki ilçe belediyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden imkanları dahilinde kardeş partili olarak ilçemize ufak da olsa bir yardımda bulunmaları için ricamızı  iletiyoruz” dedi.
 


“ÇALACAK BAŞKA KAPI KALMADI”
İzmir’de iktidarda olan CHP’li belediyelerden hassasiyet beklediklerini dile getiren Başkan Polat, “Geçtiğimiz yıl içerisinde ilçemize 40 bin liralık malzeme desteği sağlayan Balçova Belediyesi ve Başkan Mehmet Ali Çalkaya’ya halkımız adına bu konuda teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı şekilde Gaziemir Belediyesi  yaklaşık 15 bin lira değerinde ilçemize bir oyun grubu, çöp konteynırları ve oturma grupları gibi yardımlarda bulundu, onlara da teşekkürlerimizi sunmayı borç biliyoruz. Hozat’ta CHP’ye oy verenler hizmet bekliyor. Son dönemlerde İzmir’den Anadolu’daki çeşitli kardeş belediyelere yapılan yardımlardan benzerini de belediyemize rica ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda İzmir bunun güzel bir örneğini yaşadı. İlçe belediyelerine parti ayrımı yapmaksızın 123 hibe araç veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmasını olumlu bir hamle olarak görüyorum” diyerek İzmir’deki yerel yönetime seslendi.
 
KOCAOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNDU
Benzer yardım kampanyalarının altına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na çağrı yapan Hozat Belediye Başkanı Polat ayrıca, “Eski otobüslerini Anadolu’nun çeşitli bölgelerine gönderen Büyükşehir Belediyesi’nden ne yazık ki, benzer desteği biz göremedik. Araç gereç ve iş makinesi konusunda özellikle maddi koşulları daha iyi durumda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yardım bekliyoruz. Bize hibe araç sağlayacak belediyenin adını araçlarımızın üzerine yazmaya da hazırız. Ve Hozat halkı adına teşekkür edeceğiz” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası