Ege Postası
Geri

CHP'li Uçar’dan Yüksel Taşkın’ın o açıklamasına tepki: Talihsiz bir açıklama

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’ın, ‘kadın kolları kaldırılsın’ önerisine tepki gösterdi. Nurdan Şenkal Uçar açıklamasında, “Milletvekilimizin talihsiz bir açıklaması” dedi.
CHP'li Uçar’dan Yüksel Taşkın’ın o açıklamasına tepki: Talihsiz bir açıklama
Haberler / Yerel Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 17:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Karabağlar ilçe kongresinde tüzük kurultayına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Kadın kollarının kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Taşkın, “Tüzük kurultayı fırsatını hepimiz iyi değerlendirmeliyiz. Ben 11 somut öneri yazdım. Orda kadın kollarını kaldırılması da var. Ben kadın kolları oldukça partide eşitlik olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Taşkın’ın açıklamalarının ardından CHP’li kadınlardan tepkiler yükseldi.  CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, Taşkın’ın açıklamalarını, ‘talihsizlik’ olarak değerlendirdi.

“POLİTİKA ÜRETEN KADINLAR”

Nurdan Şenkal Uçar açıklamasında, “Milletvekilimizin talihsiz bir açıklaması sanırım. Biz 1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından  bizlere sağlanan hakları kullanıyoruz. Haklarımızı daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Kadınlar olarak örgütümüzün büyümesi için yeni kadın üyeler yaptık. Politika üreten kadınları parti örgütümüzün güçlenmesi yönetim kadrolarına getirdik. Eşit haklarla yönetimde yer alacak kadın yönetici yetiştirme anlayışıyla çalışıyoruz. Yönetimlerde oldukları sürece onlar  daha iyi politika üreticisi olacak. Kadınlar daha özgüvenli olarak adım atacaklar.  Kadınlarımızın hak ettikleri saygınlığı görmeleri için eşitlik mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

“TALEPLERİMİZ VAR”

Siyasette kadınların geri plana atıldığına dikkat çeken Nurdan Şenkal Uçar, “Yeni tüzük kurultayında da kadın kollarımızın tabii ki haklı istekleri ve talepleri var. Bu taleplerde bizim emeklerimizin karşılığını istiyoruz. Bugüne kadar kadınlar hep mütevazı davrandı. Kadının  siyasette çok fazla yeri olmadı. Biz artık endi hakkımızı savunuyoruz ve eşitlik talep ediyoruz. Biz örgütümüzde omurgayız, kol değiliz. Genel seçimlerde kapıyı çaldığınızda erkeklere kapı açılmıyor. Bizler özveriyle çalışıyoruz. Biz kendi torunlarımıza, çocuklarımıza iyi bir gelecek için mücadele ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KOTA DEĞİL, FERMUAR”

Kadın kotasının düşük olduğuna dikkat çeken Uçar, fermuar sisteminin önemine değinerek, “Ben örgütten gelen bir kadınım. Mutfaktan gelen bir kişi olarak konuşuyorum. Örgütün bütün kademelerinde yer aldım. Eğer kadın kolları, gençlik kolları olmazsa kadınları ve gençleri tam anlamıyla toplayamaz. Tüzüğümüzde de bize dizayn yetkisi verilirse biz daha rahat çalışacağız. Erkek egemen toplum artık olmasın. Kadın ve erkek birlikte eşit haklara sahip olsun. Bizim amacımız bu. Kotalar olmadan fermuar sistemiyle partimiz için çalışalım. Bunun için biz mücadele ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası