Ege Postası
Geri

Niyazi Arslan'dan olaylı kongre sonrası açıklama

Olaylı Çiğli İlçe Kongresi'nin yankıları sürerken tepkilerin odağındaki isim CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan süreç ile ilgili açıklamada bulundu. 'Protokol’ yapıldığı ve uyulmadığı iddiası gerçek dışıdır' diyen Arslan "Mahallelerin tamamına yakınında eski ilçe yönetiminin listeleri değil, mavi listenin delege adayları sandıklardan çıkmıştır. Mavi listenin ezici üstünlüğüne rağmen; partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına, tüm kesimlerin olabildiğince temsil edildiği ancak doğal olarak sandıktan çıkan ‘mavi’ iradenin tescillendiği bir liste yapma kararı aldık." dedi.
Niyazi Arslan'dan olaylı kongre sonrası açıklama
Haberler / Yerel Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi dün gerçekleştirildi.Tek adaylı yapılan kongrede Erkan Akar ilçe başkanı seçildi.

Öte yandan kongre öncesi tarafların 'tek aday ortak liste' üzerinde anlaştıkları ancak salona gelen listenin değiştirildiği ileri sürülürken, kongrede tepkiler yükselmişti.

Bunun üzerine tepkilerin odağındaki isim CHP İl eski Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan sosyal medya hesabından açıklamaladar bulundu.

Arslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Değerli yol arkadaşlarım; 

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kongresi’nde ‘protokol’ yapıldığı ve uyulmadığı iddiası gerçek dışıdır. 

Partimizin kongre takviminin açıklandığı günden ilçe kongremizin yapıldığı tarihe kadar, mahallelerden başlayarak eski ilçe yönetiminin çalışmaları değerlendirilmiş, partimizin ilçemizde daha etkin olması için eleştiri-özeleştiri süreci gerçekleştirilmiştir. 

Mahallelerin tamamına yakınında eski ilçe yönetiminin listeleri değil, mavi listenin delege adayları sandıklardan çıkmıştır. Mavi listenin ezici üstünlüğüne rağmen; partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek adına, tüm kesimlerin olabildiğince temsil edildiği ancak doğal olarak sandıktan çıkan ‘mavi’ iradenin tescillendiği bir liste yapma kararı aldık. Bu kararı, delegelerimizle yaptığımız toplantılarda istişarelerle ortaya koyduk. Partililerimizin ortak iradesiyle kongreye tek aday olarak gittik. 

Üzülerek görüyoruz ki; mahallelerde kazanamayan eski yönetim ve mevcut belediye başkanımız; kongremize, partililerimizin birlik beraberlik iradesine gölge düşürecek türden çabalar içerisine girdiler. Bu çabalar, kongre sürecimizi ve parti içi demokrasi geleneğimizi zedeleyecek noktaya gelmemelidir. 

Parti kamuoyumuz bilmelidir ki; belediye başkanımız ile kongre öncesinde yaptığımız görüşmede kendisi bizlere ‘bana 4 il delegesi verin, geri kalanını mahallelerde değerlendirin’ dedi. Sonrasında bize 4 kişinin dışında 15 kişilik liste gönderdi. Sandıktan çıkan iradenin ezilmemesi adına tüm bu listeden başkanın da içinde olduğu 3 kişiyi listemize ekledik. Listenin geri kalanını ise mahallelerden gelen önerilerle belirledik. 

Değerli yoldaşlarım, sandıktan çıkan iradenin üzerinde bir irade olamaz. Parti birlik ve beraberliğini korumak ile kamu gücü üzerinden dayatma yapmak arasında fark vardır. Mavi listenin, belediye başkanı ile yaptığı herhangi bir protokol bulunmamaktadır. Bu nedenle basına verilen gerçek dışı demeçlere itibar edilmemelidir.

İktidar medyasının her gün partimizi yıprattığı yayınlar yaptığı şu günlerde, partimizi basın önünde tartıştırmaya fırsat vermek en çok da partimizin düşmanlarının işine yaramaktadır. 

Delege olan-olmayan tüm yoldaşlarımızla beraber, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Gün ‘ben’ değil, ‘biz’ deme günü, parti kurullarımızda alınan kararlara uyma, sandıktan çıkan arkadaşlarımıza saygı gösterip omuz verme günüdür. Gün daha fazla birleşme ve mücadele etme günüdür.

Tüm bu süreçte emek veren herkesin emeğine sağlık." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası