Ege Postası
Geri

Başkan Selvitopu: İktidara karşı direniyoruz

CHP Karabağlar Olağan İlçe Kongresi’den konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İktidara karşı Karabağlar’da direniyoruz. TOKİ bizim arazilerimize konut yapmak istiyor, biz üniversite yapılsın istiyoruz. Mahkemeye gittik, 5 defa iptal ettik. Israrla oraya konut yapmak istiyorlar çünkü arkasında rant var. Kentsel dönüşüm adına Karabağlar’da ne yaptılar? Arazileri kamulaştırdılar, imara açtılar sonra konutlar yükseldi ve bunların rezerv konut olduğunu söylediler. İller Bankası bize kredi vermedi ama Karabağlar’da konut yaptı. O konutları TOKİ’ye devretti. Bir kısmını da devlet satın aldı. Ülke böyle batıyor. Biz Karabağlar Belediyesi olarak dar bütçemizle devletten fazla yatırım yapıyoruz.” dedi.
Başkan Selvitopu: İktidara karşı direniyoruz
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA / EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar Olağan İlçe Kongresi Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongrede söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Türkiye’de önemli süreçlerdeyiz. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinde ele alıp bugüne gelmemiz gerekiyor. Bu ülkenin kuruluş felsefesinde savaş meydanlarında demokrasi var. Mustafa Kemal Meclisi toplayarak halkın iradesini mecliste toplayarak başlamıştır. Kuvay-i Milliye ruhu aslında budur. Kuvay-i Milliye’de halkın iradesi vardır. Mustafa Kemal demokrasiye inanmıştır. Bugün ülkemizde buna çok ihtiyacımız var. Cumhuriyet değerlerini gelecek kuşaklara taşımalıyız. Bugünkü siyasal iktidar 22 yıldır iktidarda. Cumhuriyetin değerlerini satarak bugünlere geldiler, satacak bir şey kalmayınca bir türlü ülkeyi yönetemiyorlar. Ülkenin kaynaklarını perişan ettiler. Sermaye güçlerine ülkeyi peşkeş çektiler. Biz kendi değerlerimizi sağlamak zorundayız” dedi. 

“KARABAĞLAR’IN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ” 

Selvitopu açıklamasının devamında, “Bir eksiğimiz var, güven sorunu… Biz CHP olarak bu ülkeyi çok daha iyi idare edeceğimiz güvencesini topluma veremedik. Söylediklerimizle yaptıklarımız örtüşmediği için güven telkin edemiyoruz. O değerleri hayatın her alanında uygulamak zorundayız. Karabağlar’da yapmaya çalıştığımız bu. İktidara karşı Karabağlar’da direniyoruz. TOKİ bizim arazilerimize konut yapmak istiyor, biz üniversite yapılsın istiyoruz. Mahkemeye gittik, 5 defa iptal ettik. Israrla oraya konut yapmak istiyorlar çünkü arkasında rant var. Kentsel dönüşüm adına Karabağlar’da ne yaptılar? Arazileri kamulaştırdılar, imara açtılar sonra konutlar yükseldi ve bunların rezerv konut olduğunu söylediler. İller Bankası bize kredi vermedi ama Karabağlar’da konut yaptı. O konutları TOKİ’ye devretti. Bir kısmını da devlet satın aldı. Ülke böyle batıyor. Biz Karabağlar Belediyesi olarak dar bütçemizle devletten fazla yatırım yapıyoruz. Gençlik Merkezi’ni bakanlık neden yapmıyor? Bir vekil çıkıp Karabağlar Belediyesi’ne çatıyor. Karabağlar Belediyesi dimdik durunca bağırıyor. Cumhurbaşkanı da Karabağlara geldi. Karabağlar’ın hiçbir hakkını yedirmeyeceğiz” dedi. 

“İKTİDARIN HEDEFİ CHP’Yİ TARTIŞTIRMAK” 

Parti içi yarışın senlikle geçmesi temennisinde bulunan Selvitopu, “Burada parti içi yarışımız var. Parti içi yarış şenlik içinde geçmeli. Biz aynı çatı altında bu düzeni değişmesi için çaba sarf eden insanlarız. Bunu birlikte yaparız. İktidarın zaten hedefi CHP’yi tartışmak ve tartıştırmak. Bu ülkede başka sorun yokmuş gibi. Ülke perişan halde. Çalışanlarımız geçinemiyoruz diyor, haklılar ama en iyi Toplu Sözleşme’yi yapan belediyelerden biriyiz. Bunlar halkın cebindekini çaldılar. Asıl hırsızlık bu. Belediye olarak yaptığımız çok iş var” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası