Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar’da kongre heyecanı sona erdi! Kazanan belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe kongreleri bugün yapılan seçimlerle sona erdi. CHP Karabağlar Olağan İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Bülent Sözüpek ile Emel Tangobay yarıştı. Seçim sonunda mevcut başkan Sözüpek güven tazeledi. Sözüpek 205 oy alırken, Tangobay ise 195 oyda kaldı. Bir oy geçersiz sayıldı.
CHP Karabağlar’da kongre heyecanı sona erdi! Kazanan belli oldu
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 07:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 'değişim' tartışmalarının hemen ardından başlatılan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor.

Mahalle delege seçimleriyle başlayan süreç ilçe kongreleriyle devam etti

CHP Karabağlar’da delegasyon bugün ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için sandık başına gitti. 

Karabağlar Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Emel Tangobay yarıştı.

SÖZÜPEK GÜVEN TAZELEDİ

Mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek kazanan isim oldu. Beyaz liste 205 oy alarak yarışı kazandı. Mavi listenin oyu ise 195 oldu. Bir oy geçersiz sayıldı.

KONGREDE YAŞANANLAR?

Kongreye CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir önceki dönem Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir İl Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na Yüksel Taşın seçildi.

BÜLENT SÖZÜPEK'İN LİSTESİ BELLİ OLDU

EMEL TANGOBAY'IN LİSTESİ BELLİ OLDU

LİSTE KRİZİ YAŞANDI

İki adaylı yarışta Emel Tangobay’ın listesi olan mavi listenin gecikmesi salonda büyük gerilime neden oldu. Mavi listenin kısa bir süre gecikmesinin ardından adaylar söz aldı. 

 

EMEL TANGOBAY: AKP PARTİZANLIĞI

Mavi listenin adayı Emek Tangobay konuşmasında, “Bugün Atatürk’ün bizlere emaneti olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti son 20 yıldır hiç olmadığı kadar kuşatıldı. Memurlar, çiftçiler, emekliler açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmiştir. Taraf yargı ile aydınlar, gazeteciler, kısaca kendileri için tehdit gördükleri muhalefet susturulmaya çalışılmaktadır. Refahta değil yoksullukta eşitlendik. Gençlerimiz gelecek kaygısı yaşamakta. Ekonomik kriz her geçen gün derinleşmekte. Bir avuç azınlığın çıkarları için doğa katledilmekte. Çocuklarımız laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılmıştır. Sosyal adalet ve fırsat eşitliği AKP’nin partizanlığına yenilmiştir. Tank palet fabrikası gibi kurumlarımız özelleştirilmeyle yok edilmiştir. Cumuriyet değerlerini yok ederek iktidarını sürdürmeye çalışanlar yeni bir şey koymadılar. 

“TOPLUMSAL TRAVMA” 

2023 Genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Tangobay, “Yapılan son seçimde Genel Başkanımıza karşı yürütülen ve Türkiye tarihinde görülmemiş kasetler ve afişlerle kara propaganda yürütülmüştür. Maalesef bunlar toplumun bir kesiminde etkili oldu. Kamu kaynakları kendi çıkarları için kullanıldı. Toplumsal travma yaratıldı. Türkiye’deki sorunlarımız arttı. Partimiz tartışılır hale geldi. CHP’nin içi karıştırılmaya çalışıldı. Evine ekmek alamayan, kirasını ödeyemeyen insanlar ne yazık ki bu süreçte konuşulmadı. Bizler halkın gerçek sorunlarının unutulmasına izin vermeyeceğiz. Karabağlar’da kapı kapı gezip yaptıklarını anlatacağız. Kuruluş ve kurtuluşun partisi olarak bu olumsuzlukları aşacağız. Umutsuzluğa yer yok. Ülkeyi kurtaracak deneyim partimizde vardır. Bizler varoldukça çağdaş ve laik cumhuriyet yaşayacaktır” dedi. 

BÜLENT SÖZÜPEK: MEŞALELERİ BIRAKMAYACAĞIZ

Beyaz Liste adayı Bülent Sözüpek ise açıklamasında, “Sizler son seçimlerde adaleti ve hukuku savundunuz. Bu coşkulu kalabalık, bu topraklarda yeşeren inancım sizlerin iradesinin en güçlü kanıtıdır. CHP ülkemizin temeli ve geleceğin garantisi olan bir partidir. Genel Başkanımız liderliğinde bizler de halkımızın yanında olacak, adaleti savunmaya devam edeceğiz. Biz dürüstlüğü ve ilkeli duruşuyla örnek olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Biz Deniz Gezmiş’in onurlu duruşuyla Karabağlar’a aydınlık günleri getireceğiz. Onların yaktığı aydınlık meşalelerini bir an olsun bırakmayacağız” dedi. 

“GÜVENLİK TEHDİDİ” 

AK Parti iktidarına tepki gösteren Sözüpek, “Anti-demokratik uygulamalarla yurttaşlarımızı bezdiren, bu halkın demokratik haklarını kullanmasına zincir vuran, kadın cinayetlerine göz yuman, gençlerin hayallerini yok eden, çocuklarımızın geleceği için güvenlik tehdidi haline gelen bu iktidara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Siyasette, iş yerinde, yaşamın içinde olmasını savunacak, Şule Çet’in katillerinden hesap sorulmasını sağlayacağız. Eğitimi paralı hale getirip, gençleri cemaat yurtlarına itenlerin, intihara sürüklenen Enes Kara’yı katledenlerin karşısında olacağız. Gençlerimize iyi bir eğitim sağlamak için buradayız. Emeklilerimizin refah içinde yaşayacağı bir ilçe için buradayız. Potansiyeli yüksek İzmir’imize ve Karabağlar’ımıza hizmet etmek büyük bir onurudur” ifadelerine yer verdi.

 

 

CHP'li Polat'tan Bayır'a yanıt: CHP'yi dizayn edemezler!
 

 

 

Başkan Selvitopu: İktidara karşı direniyoruz
 
CHP’li Bayır'dan ön seçim ve değişim mesajları
 

 

 

CHP’li Taşkın’dan Tüzük vurgusu: Eşitlik için kadın kolları kaldırılsın
 

 

 

CHP’li Türkbay’dan 'kurumsal kiracı' çıkışı; İthal adaylara tepki!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası