Ege Postası
Geri

CHP’li Türkbay’dan 'kurumsal kiracı' çıkışı; İthal adaylara tepki!

CHP Karabağlar’da gerçekleşen ilçe kongresinde önceki dönem İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP’nin ithal adaylarına tepki gösterdi. Türkbay açıklamasında, “Seçim zamanları geliyor, bir bakıyoruz CHP’nin içine kiracı vekil adayları geliyor. Geliyorlar, seçiliyorlar ve gidiyorlar. Bu kiracı arkadaşlar evimizi kullanıyor, kira ödemiyor, fatura ödemiyor seçilip gidiyorlar. Teşekkür edeceklerine bize hakaret ediyorlar. Son seçimlerde de buna benzer bir durum yaşadık. Bu sefer kurumsal kiracı aldık” dedi.
CHP’li Türkbay’dan 'kurumsal kiracı' çıkışı; İthal adaylara tepki!
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- CHP Karabağlar’da delegasyon bugün ilçe başkanı ve yönetimi seçmek için sandık başına gidiyor. 

Karabağlar Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Karabağlar Belediyesi’nin desteğini alan Emel Tangobay yarışıyor. 

HASTANEDE SELAMI OKUTTULAR

Kongrede söz alan CHP Karabağlar önceki dönem İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, “Hepimiz geçmişte bedel ödedik. Hepimiz bir yerlerden geliyoruz. Ben Karabağlar çocuğu olarak bir bedel ödedim. Gözümü faşistlerce tuzağa düşürüldüğüm zaman kaybettim. Öldüm diye hastanedeyken selamı verdiler. Hepimiz bedel ödeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi bizim evimiz, baba ocağımız. CHP’li olmaktan her zaman gurur duydum. Son seçimlerde örgüt yoruldu. Sokaklarda dolaşıyoruz insanlar, ‘sandığa gitmeyeceğim’ diyor. Bizler partimizi zarar görmesin diye kendi aramızdaki kırgınlıkları kamuoyuna yansıtmaya çalışıyoruz. Ne hikmetse bizim temsilci olarak gönderdiğimiz vekillerimiz kamuoyunda her şeyi tartışıyorlar. Bunun adına demokrasi diyoruz. Bunun adı demokrasi değil, bir şeyler yapmak lazım. Bir şeyler yapmanın zamanı. Önümüzde yere seçimler var. Yerel seçimlere giderken örgütün kenetlenmesi gerekiyor. Bizim görevimiz mevcut yerel seçimlerdeki mevzileri koruyarak, üzerine yeni mevziler eklememizdir” dedi. 

KURUMSAL KİRACI ÇIKIŞI

2023 Milletvekili seçimlerinde İzmir’den aday gösterilen ithal adaylara tepki gösteren Türkbay, “Seçim zamanları geliyor, bir bakıyoruz CHP’nin içine kiracı vekil adayları geliyor. Geliyorlar seçiliyorlar ve gidiyorlar.  Bu kiracı arkadaşlar evimizi kullanıyor, kira ödemiyor, fatura ödemiyor seçiliyorlar ve gidiyorlar. Teşekkür edeceklerine bize hakaret ediyorlar. Son seçimlerde de buna benzer bir durum yaşadık. Bu sefer kurumsal kiracı aldık. Bu örgütü ayakta tutan sizlersiniz. CHP’nin en büyük zenginliği deneyimli insan kaynağıdır. Değişimi konuşuyoruz. Bizim altı okumuzdan biri devrimcilik. Devrimcilik değişim, yenileşmedir. Altı okumuza sahip çıkalım ve bu okları halka anlatıp fabrika ayarlarımıza dönelim. Örgüt bakımından zenginiz. Kadınlarımız ve gençlerimiz kapı kapı dolaşıyor. Adaylık süreci gelince yok sayılıyorlar. Sonra neden gençlerin ve kadınların neden gelmediğini soruyoruz. Gençler ömrünü parti çalışmalarına vermiş ablalarını, annelerini görüyorlar. Seçim sürecinde annelerinin, ablalarının değerlendirilmediğini görüyorlar. Neden bu genç siyaset yapsın? Bu gençler yıllardır siyaset yapan arkadaşlarımızı görüyorlar. 45 senedir bu parti içindeyim. Örgütte yapmadığım görev kalmadı. Gittik Ankara’ya bir tane vekil adayı bizi sınava tabi tutuyor. Böyle şey olur mu? Öğrenci hocasını sınava tabi tutuyor. 2018’de girdiğimiz seçimlerde 41,74 oy aldık. Kurumsal kiracılar gelince aldığımız oy 41,34 oldu. Bir de azar işittik. Bize bizden başkasının faydası yok. Birbirimize sahip çıkacağız, birbirimizle kenetleneceğiz. Dünyada paylaşıldıkça çoğalan tek şey sevgi. Partini içinde sevgiyi, barışı, arkadaşlığı, güveni yerleştirmek zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi koca çınar. Bu koca çınarın köklerini beslersek bu çınar daha kuvvetli bir şekilde meyve verir. O güç kuvvet sizin ellerinizde. Bu olumsuzluğu ortadan kaldıracağız. Bu tartışmalar bitecek. Bu koltuklardaki ömürleriniz de biter. Bu koltuklar bizi güçlendirmez biz üstüne oturduğumuz koltukları güçlendireceğiz. O koltuğun hakkını vereceğiz. CHP’deki liyakatli, örgütten gelen insanları bir yerlere getirmek lazım” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası