Ege Postası
Geri

Olaylı kongre sona erdi! CHP Çiğli'de Erkan Akar dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilçe kongreleri bugün yapılacak seçimlerle sona erdi. CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi’ne saatler kala diğer adayların Erkan Akar lehine çekilmesiyle birlikte kongre tek adaylı gerçekleşti. Kongrede 210 oy kullanılırken, birçok delege boykot ederek sandığa gitmedi. Erkan Akar 197 oy alarak ilçe başkanı seçildi. 13 oy geçersiz sayıldı...
Olaylı kongre sona erdi! CHP Çiğli'de Erkan Akar dönemi
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 07:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- CHP'de 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri maratonu bugün yapılacak kongrelerle noktalandı..

Bugün İzmir’de 6 ilçede sandık kurulacak ve delegeler ilçe başkanlarını seçti.

CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi, Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başladı. 

Tarafların uzun görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varmasıyla kongre tek adaylı yapıldı.

Kongrede mevcut Başkan Hasan Mert Özcan aday olmazken, kongreye saatler kala diğer adayların Erkan Akar lehine çekilmesiyle birlikte kongre tek adaylı gerçekleşti.

Olaylı kongrede 210 oy kullanılırken, birçok delege boykot ederek sandığa gitmedi. Erkan Akar 197 oy alarak ilçe başkanı seçildi. 13 oy geçersiz sayıldı...

 

 

Çiğli Kongresinde gerginlik! Bir delege sandığı fırlattı
 

 

 

 

 

 

KONGREDE NELER YAŞANDI? KİM NE MESAJ VERDİ?

Oy kullanma işlemi öncesi salona çevik kuvvet girdi. Sandıklar çevik kuvvetle korundu..

Kongrenin ikinci oturumunda Çiğli İlçe Başkanlığı adaylığı için Erkan Akar tek aday oldu.

LİSTE BELLİ OLDU!

ERKAN AKAR: BİR OLACAĞIZ DİRİ OLACAĞIZ

CHP Çiğli İlçe Başkan Adayı Erkan Akar; “Bugün ilçe kongremizi yapıyoruz.Aslında yerel iktidar için bir olacak diri olacak bir örgütü seçiyoruz.38 yaşında Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün askeriyim.İlke, inkilaplara sadık kalacağıma söz veriyorum.AK Parti iktidarının sona yaklaştığı açıktır. Hem İzmir’de hem Çiğli’de başarıya ulaşacağız. İnanın dostlarım… Biz kazanacağız.” dedi.

AKGÜL'DEN DESTEK AÇIKLAMASI

Adaylıktan çekilen Şirin Akgül; “Genel seçimleri kaybettik ama yerel seçimleri kaybetmeyeceğiz.Bu partinin bayrağını Çiğli'de ve tüm Türkiye’de dalgalandırmak için destek vermeye bekliyoruz.Kadınlarımız, gençlerimiz geri durmayın.Erkan arkadaşıma başarılar diliyorum.” dedi.

Kongreye CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP YDK Üyesi Ebru Okay,  Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Gülsever, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Kongrede Divan Başkanı CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel oldu. 

DENİZ YÜCEL: ÇOK ÇALIŞIP MÜCADELE ETTİK

CHP İzmir  Milletvekili Deniz Yücel; “Siyasetin argümanlarla yönetildiği Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığında bir kader seçimi yaşadık. Her seçimde bir kader seçimi deriz. Çok çalışıp mücadele ettik. Başta güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için seçime girdik. Az bir fark ile kaybettik. 31 Mart yerel seçimlerine az kaldı. 2019 yılında bunu başardık. CHP’de kongreler düğün havasında geçer. Kongrelerde eksikliklerimizi konuşarak güçlü çıkacağımıza inanıyorum. Çiğli’de siyaset her zaman hareketlidir. Yine bu kongre sürecinde bunu gördüm. 5 yıl il başkanlığı yaptım. Partimizde bizi milletvekili yaparak gururlandırdı. Mahir Polat arkadaşımız ikinci dönem milletvekilimiz burada bilir. Ayak basmadık yer bırakmadan yerel seçimlere de aynı şekilde devam edeceğiz.” dedi.

MAHİR POLAT: SİYASET YAPACAK BİR KONU BULAMAYANALAR...

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat; " Bir seçim atlattık. İlk turda yüzde 50 üzeri oy ile kazanacağımızı sandık olmadı. Genel Başkanımız parti içi tartışmaları bitirmek için kongre sürecini başlattı. Dışarıdan herhangi biri Cumhuriyet Halk Partisi'ne yön veremez. Bunu önce basındaki bazı gazeteci görünümlü insanlar 'değişim olmalı' diyerek başlattı. Seçimlere sadece Kemal Kılıçdaroğlu girmedi. Dünya pandemi süreci yaşadı. O dönem iyi ki CHP'li belediyelerimiz vardı gereken çalışmaları yaptık. Ardından 6 Şubat'ta depremi yaşadık. İlk 3 gün orada devlet yoktu. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve belediyeler halkın yanındaydı. Dikili'de bir konuşma yaptım. Dikili'de montaj kasetlerinden bahsettim onunla ilgili bir konuşma yaptım. Siyaset yapacak bir konu bulamayanlar beni malzeme haline getirdi. Ekonomi bu haldeyken beni konuştular. Benim arkamda Çiğli örgütü var. Buradan Can Atalay'a Barış Pehlivan'a selam gönderiyorum." dedi.

GÜMRÜKÇÜ: HEPİMİZ CHP İKTİDARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; "Ben 1999'da Çiğli'de delege oldum. Bazen kazandık bazen kaybettik ama hiç küsmedik. Bizim ana sloganımız birleşe birleşe kazanacağızdı. Hepimiz CHP iktidarı için çalışacağız. Her zaman arkamızda Çiğli halkı var. Her zaman direnmeye devam edeceğiz. 2011 yılı sonu Erkan Akar ile o kongrede yarıştık. Ardından il başkanı adayı oldum. Deniz Yücel ile yarıştık. Şimdi bu salonda bir anlaşma ile 3 aday yerine tek aday üzerinde Erkan Akar ismi ile birleşmiş. Cumhuriyetin 100. yılındayız. Maalesef seçimlerde az bir farkla kaybettik. Kavgasız, gürültüsüz genel başkanımızın arkasında birleşe birleşe kazanacağız.Erkan Akar'a elimden geldiğince destek olacağım" dedi.

ÖZCAN: “BİR AN DURMADIK VE ASLA OF DEMEDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli’de oldukça başarılı bir süreç geçirdiklerine dikkat çekti. Özcan, “5 yıldır hem yönetimim hem ilçe kadın kolları hem de gençlik kolları ile büyük bir özveri ile çalıştık. Bir an durmadık ve asla Of demedik hep partimizi daha ileriye taşımak için sahada olduk. Çok ama çok çalıştık,  gerçekten Çiğli’de oldukça dinamik bir örgüte sahibiz,  İzmir’de öbek çalışmalarını ilk bitiren ilçelerden bir tanesi olduk.   En fazla parti içi eğitim veren ilçe olduk. O da yetmedi, öbek çalışmamız bitmesine rağmen ikinci kez öbek çalışması yürüttük, ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bizler Partimizi iktidar yapmak için çalıştık ancak ne yazık ki Türkiye Genelinde bu gerçekleşemedi” dedi. 

Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; 

“26 MAHALLEDE 455 SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTIK”

 Fakta ben Çiğli Örgütüne, Çiğlililere teşekkürü bir borç biliyorum, Milletvekilliği seçiminde 26 mahallede 455 sandıkta birinci parti olduk. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Sayın Genel Başkanımızı yüzde 73 gibi rekor bir oy oranı destekledik. Bu başarıdan dolayı çok ama çok mutluyum.   Çiğli’de bir başarı var. 2019 yerel seçimlerinde de yüzde 62 gibi rekor bir oyla seçim kazandık.  Genel Seçimlerde de keza öyle oyumuzu arttırdık. 

“BİR MEVKİ VEYA MAKAMA GELMEK İÇİN YAPILAN GÖREVLER DEĞİLDİR” 

Biliyorum seçilen ilçe başkanımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaktır. Bu görevler bir mevki veya makama gelmek için yapılan görevler değildir. Bu görevler fedakarlık için yapılan görevlerdir. Partimiz için ülkemiz için ve yaşadığımız kent için yapılan görevlerdir. Birbirimizle kenetlememiz,  kol kola mücadele etmemiz gerekiyor. İnsanların farklılıkları, inançları ve etnik kökenleri dolayısıyla yargılanmadığı, kadınlarımızın  şiddet görmediği, akademisyenlerimizin, gazetecilerin  hapse atılmadığı  özgür  bir Türkiye istiyorum.  Ben inanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi  bu kongreden güçlenerek çıkacaktır. Kongremizin partimize ve Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum. 5 yıldır kol kola yürüdüğüm örgütüme, ilçe yönetimime, ilçe kadın ve gençlik kollarına, uyum içerisinde çalıştığımız  Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye tekrar teşekkür ederim.

“ÜLKEYİ EKONOMİK OLARAK ADETA BİR BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER”

Ancak şunları da söylemeden geçmek istemiyorum evet Genel Seçimleri kazanamadık fakat bu iktidar da ülkeyi yönetemiyor. Seçimi kazandıkları günden bu yana ne zamlar durdu, ne de zulümleri… Ülkeyi ekonomik olarak adeta bir bataklığa çevirdiler. Önce KDV ve ÖTV arttı, ardından da her şeye zam geldi. Yaşanan bu ÖTV ve KDV artışı ile ister istemez doğalgazdaki, elektrikteki ÖTV ve KDV oranını  da arttırıldı, Bu ne demek? Soğuk kış aylarında doğalgaz zamlı gelecek demek. Mazota her gün yeni bir zam geliyor. Mazot ve benzin fiyatlarını takip etmek neredeyse olanaksız.

“SADAKAYA KARŞIYIZ”

Bunun yanında bir de en önemli tüketim maddeleri olan ekmek, gevrek zamlandı. Bir gevrek 10 lira her gün ayda üç öğün gevrek yeseniz 900 lira. İşte ülkemizin geldiği son durum bu kadar vahim… Dün çay simit hesabı yaparak CHP’ye yüklenenler bugün aynı hesabı yaparak Yüce Türk Milletinin hayatını zindana çevirmişlerdir. Çarşıda pazarda da durum bundan farklı değil, yangın sürüyor, taze fasulye 100 lira, havuç 40 lira… İnsanları öyle bir ekonomik buhrana mahkum ettiler ki buna kendilerinin dahi bir çözümü yok.  Paramızı pul ettiniz 1 Leva ( Bulgar Parası)  bile bizim paramızdan daha değerli 1 Leva 14 Lira 50 kuruş Emekliler ise asgari ücretin altında kalan 7 bin 500 liraya mahkum edildi.  Dul ve yetim aylıkları ise 7 bin 500 liranın dahi altında kalıyor. Bu ekonomik şartlarda emekliye gördüğünüz bu zulme biz elbette dur diyeceğiz. Kök maaş adı altında verilen sadakaya karşıyız. 

“ALGI OPERASYONLARI İLE SEÇİM KAZANAMAZSINIZ”

Aldığınız faiz kararına ve dövizi düşürme çabanıza rağmen yangın sürüyor.  Vatandaşı vergiler de boğmaya mı devam edeceksiniz? Yakında soluduğumuz havadan da vergi alacaksınız. Ancak bu bile ekonomiyi toparlamaya yetmez.  Sizin her şeyiniz göz boyamak üzerine kurulu.  Sadece bir süreliğine vatandaşın gözünü boyuyor ve Yerel Seçim öncesinde bunu da kendinize bir oy devşirme aracı haline getiriyorsunuz.  Algı operasyonları ile seçim kazanamazsınız. 

“CHP’NİN KALESİNDEN SİZLERE OY ÇIKMAYACAK”

Bizler herkesin refah içinde, eşit ve özgür yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizler temiz bir doğa istiyoruz. SİT alanlarına, ormanlarımıza dokunulmayan, rant uğruna ağaçların kesilmediği bir ülkede yaşamayı hayal ediyoruz ve bunu da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu vasiyet ile laik, demokratik ve çağdaş bir hukuk devletini yeniden şahlandıracağız. Şu unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kacaktır. Ben inanıyorum ki bir dahaki seçimde yine Cumhuriyet Halk Partisi çözüm olacak ve seçimi biz kazanacağız. Bu gidişata bir dur diyeceğiz.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde  yürüyerek  önce Yerel Seçimler de bir zafere imza atacağız daha sonra da Genel Seçimlerde CHP iktidarına kavuşacağız.  Bizim iktidarımızda İzmir’e kesilen cezalar da son bulacak, İzmir hak ettiği hizmeti alacak. Kredilerin ve hizmetin önündeki engeller  bir bir bitecek. Sizler İzmirliyi sizlere oy vermiyor diye cezalandırıyorsunuz. Ancak ne yaparsanız yapın İzmirli bu baskılara asla boyun eğmeyecek. CHP’nin kalesinden sizlere oy çıkmayacak.  Unutmayınız ki İzmir Kurtuluşun şehridir."

 

Çiğli'de düğüm çözüldü! Kongre tek adaylı yapılacak

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası