Ege Postası
Geri

CHP’li Bayır'dan ön seçim ve değişim mesajları

CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar ilçe kongresinde ön seçim çağrısı yaptı. Değişimin aşağıdan başlaması gerektiğine de dikkat çeken Bayır, “CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisine getirilmesi yani fabrika ayarlarına geri döndürülmesidir. Partiyi yöneten bazı yüzlerin değişerek veya değiştirerek aynı rotada devam etmesi değildir. Rotayı laiklik ilkesinden saptıran o çarkın dişlilerin değişmesidir” ifadelerine yer verdi.
CHP’li Bayır'dan ön seçim ve değişim mesajları
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA / EGEPOSTASI-  CHP Karabağlar Olağan İlçe Kongresi, Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.

Kongrede mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Karabağlar Belediyesi’nin desteğini alan Emel Tangobay yarışıyor. 

KARPUZ BENZETMESİ 

Kongrede söz alan CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “ Bizim hep bir kırmızı çizgimiz oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütünlüğü en büyük kırmızı çizgimdir. Her iki adayımıza da başarılar diliyoruz. Karabağlar’da karpuz gibi bölünmeye izin vermeyeceğiz. Bu salondan hep birlikte kol kola çıkacağız. Sizi yendik ya da yenildik demeyeceğiz. Bunu yapmazsak önümüzdeki yerel seçimlerde bizi ciddi bir tehlike bekliyoruz. Bu bölünmeye izin vermeyin. Partideki yarış örgüt yarışı olmaktan çıktı. Örgütün yarışmasına müsaade edin, başka güçlerin yarışmasına izin vermeyin. Eskiden danışma kurulları yapardık, onun adı örgütün gazını almak değil, insanların birbiriyle yaşadıkları çatışmayı aşmış olmak için yapılırdı. Son yaşadığımız seçim hepimizde travma yarattı, çünkü inanmıştık. Sonuç değişik olunca şok etkisi yaşadık. Partiye yıllarını vermiş emekçiler duymak istediklerini duyamayınca parti içindeki travma büyüdü. AK Partini en zayıf olduğu bu dönemde bizler CHP’yi iktidara getiremiyorsak neden getirmediğimizi masaya yatıralım. Bunu halının altına süpürürseniz, bunu basit yarılar gibi görürseniz bu iş olmaz. CHP’liler olarak kötü bir dönem geçirdik, CHP daha önce de kritik dönemler yaşadı. Baraja takıldık ve o sorunu sağduyuyla parti hukukunu gözeterek küllerimizden yeniden doğarak, yenilenerek bugüne geldik. Önemli olan CHP’nin bütünlüğüdür. CHP’yi böldürmeyeceğiz. CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisine getirilmesi yani fabrika ayarlarına geri döndürülmesidir. Partiyi yöneten bazı yüzlerin değişerek veya değiştirerek aynı rotada devam etmesi değildir. Rotayı laiklik ilkesinden saptıran o çarkın dişlilerin değişmesidir” ifadelerine yer verdi. 

ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

Bayır açıklamasının devamında, “Genel Başkanımızın seçim dönemindeki çalışması ve performansına kimse bir şey söyleyemez. Burası CHP, burası tek adam partisi değildir. Genel başkanımızı da eleştirebilmeliyiz. Ben 7 genel başkan eskittim, 8. Genel başkanla çalışıyorum. 40 yılın 17 yılı Baykal, 11 yılı da Kılıçdaroğlu’yla oldu. Bir genel başkanı değiştirdiğimizde parti oyu fırlamadı, iktidar olmadı. Bu iş sadece genel başkanı değiştirmekle olmayacak. Değişime aşağıdan başlamak lazım. Devamlı seçim kaybeden siyasi partinin oy vereni azalır. Anlayışın değişmesi lazım. CHP ele geçirilmiş oligarşik yapı tarafından kurucu ilkeler ve demokrasi yok sayılarak, CHP örgütünün iradesi ve talepleri dikkate alınmadan yönetilmektedir. Bu parti son 2 önseçimini size sordu.  Bizim tüzüğümüzde birinci koşul ön seçimdir. Sandığı getirin üyenin önüne koyun, üye vekili ve belediye başkanını seçsin. Son seçimlerde 14 vekil çıkardık ama CHP’nin 14 vekili yok. Bu dönem İzmir’deki vekil sayısı 10’a düştü. Genel merkezin üst çarkı 4 tane sağ partiyi bizim listelere koydu. Başarı olsaydı bizim sayımız 16 olurdu. Sağdan taşıdığınız adamlarla bu parti iktidar olmaz. Bu hataları artık yapmamız lazım. Şu anki mevcut yapıda parti içerisinde demokrasi olduğunu iddia edemeyiz. Vekil listeleri yanlış derken il başkanlığı yapan arkadaşlarımıza lafım yok. Partide emeği olan insanların adını yaz ki oyun artsın” diye konuştu. 

YEREL SEÇİMLER İÇİN UYARI 

Üye örgüt yapısının da değişmesi gerektiğine dikkat çeken Bayır, “Tüzükler partilerin anayasasıdır. Sizler sol partiye üye olduğunuzu düşünüyorsunuz, sabah uyanıyorsunuz listeye bakıyorsunuz. Listede sağ cenahın vekil adaylarını görüyorsunuz. Antidemokratik bir seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nde vekil olmuş insanların CHP’de demokratikleşmenin önünü açması mümkün değildir. Değişim ihtiyacının belirleyicileri ilkeleridir, nitelikli hesap verebilir kadrolardır. ‘Ben seçildim hesap vermem’ diyen insanlardan bu partiye bir şey olmaz. Bu değişimi yapmadan yerel seçimler seçmende umut ve heyecan yaratmayacak ve sonuç hüsran olacak. Bu değişim olmazsa büyük bir yenilgi bizi bekliyor” dedi. 

 

 

CHP Karabağlar’da kongre heyecanı başladı
 

 

 

CHP’li Taşkın’dan Tüzük vurgusu: Eşitlik için kadın kolları kaldırılsın
 

 

 

CHP’li Türkbay’dan 'kurumsal kiracı' çıkışı; İthal adaylara tepki!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası