Ege Postası
Geri

Başkan Soyer’den ittifak mesajları: Dinamikler farklı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Başkan Soyer, “Yerelde dinamikler farklı işler. Türkiye’nin her yerinde yerel seçimler süresinde başkan adaylarının en çok oy alabilmek için oyu arttırmalarına imkan verecek ittifakları yapabileceklerini düşünüyorum” dedi.
Başkan Soyer’den ittifak mesajları: Dinamikler farklı
Haberler / Yerel Politika
28 Ağustos 2023 Pazartesi 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere işaret eden  ittifaklara kapıyı kapattı, yerel seçimlere kendi kadroları ile gireceklerini açıkladı.  Akşener’in açıklamalarının ardından gözler CHP’ye çevrildi. 

İTTİFAK ARAYIŞI ANLAMSIZ 

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçimlerin dinamiğine dikkat çekerek, “Yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı. Genel seçimler için ittifaklar, mutabakatlar yerelde çok mümkün olmayabilr. Yerel seçimlerde her belediye başkan adayı en geniş ittifakı kend ilinde kurmak zorunda  kalabilir. Çatıda kurulacak ittifak yereldeki ittifaklardan farklı olabilir. Yerelde dinamikler farklı işler. Türkiye’nin her yerinde yerel seçimler süresinde başkan adaylarının en çok oy alabilmek için oyu arttırmalarına imkan verecek ittifakları yapabileceklerini düşünüyorum. Yerel seçimlerde bir ittifak arayışının anlamlı olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

FUAR İÇİN DEV ORGANİZASYON 

Bu yıl 92’ncisi düzelenen İzmir Enternasyonel Fuar’ına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “İnsanların öfkesi sabrı taşma noktasında. Bu toplumsal uyumu bozan bir sonuç yaratıyor. Bir yandan da insanların gelecekleriyle ilgili kaygılarının artmasına yol açıyor. İçinden geçmekte olduğumuz koşullar ağır, tablo kötü ama biz bütün bu sorunları aşmaya muktedir kadim kültürün insanlarıyz. Bunları da aşacağız. Biz 1923 yılından beri düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın 92’sini açmak için  hazırlanıyoruz. Bu umutların kırıldığı, hayal kırıklıklarının büyüdüğü iklimde insanların neşesini arttırmak ve birbirleriyle kucaklaşmalarını sağlamak için 10 günlük dev bir organizasyon yapıyoruz. Fuar bu sene ‘Gençlik’ temasıyla yapılacak. Bir çok yeniliğe ev sahipliği yapacak. İnsanların içinde bulunduğu sıkıntılı durumu atlatmaları için sağlamak için hazırladığımız bir organizasyon. Türkiye’nin her yerinden gençleri davet edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

İZMİR, AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİNE ADAY 

Temayı gençlik olarak seçmesinin iki temel sebebi olduğuna değinen Soyer, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılına başlıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk nasıl gençliğe emanet ettiyse, biz de gençliğin öncülüğünde yeni yüzyıla girmeliyiz. Gençlerin birbirlerinden ilham almasını sağlayacak bir çok organizasyon gerçekleştiriyoruz. İzmir 2026 Avrupa gençlik başkenti olmaya aday. 2026’da Avrupa gençliğiyle İzmir gençliğini buluşturacağız. Şimdiden bunun hazırlığını yapmak istedik” diye konuştu. 

YURT İHALESİ YOLDA 

Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala yeniden ortaya çıkan barınma krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, “Biz bu sene 820 yataklı dev yurt inşaatının ihalesine çıkıyoruz. Bugüne kadar yaptığmız çok sayıda yurt var. Eylül ayı içİnde bir tanesinin temelini daha atacağız. Ne yapsak az, yetersiz. Üniversite öğrenci sayısı İzmir’de 180 bin gibi bir rakama erişti. Konut krizi zirve yaptı. Bu barınma sorunu önümüzdeki günlerde daha da yükselecek. Biz de bütün hazırlıklarımızı bu sorunu gidermek için yapıyoruz. Her konuda ciddi bir daralma var. Gençlerimiz okurken bütün mağduriyetleri katmerlenerek büyüyor” dedi.

"ARAP ŞEYHİ" HATIRLATMASI 

Öte yandan Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ÖTV zamlarına tepki gösterdi. Soyer açıklamasında, "Ulaşımda her ay 30 milyona yakın ÖTV ödememiz hak mıdır? Muafiyet istiyoruz. Tam biniş 13, öğrenci ücretimiz ise 5 TL. Bir yetişkinin belediyemize maliyeti ise 41 TL. Limana gelen bir Arap şeyhi yatına mazotu ÖTV’siz alabilirken memleketimizin kendi insanının ulaşım hakkından Özel Tüketim Vergisi alınması vicdanlarda sızıdır" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası