Ege Postası
Geri

CHP'li Yücel'den o belediye başkanına soruşturma açılmasına tepki: 'Savcının ya aklından zoru var ya da hukuk bilmiyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlatılmasını eleştirdi. CHP'li Yücel, "Biz normalleşme derken, Türkiye’de tuhaf şeyler oluyor. Cumhurbaşkanının duvarda asılı portresini indirdi diye bir belediye başkanı hakkında soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır ya da hukuk bilmiyordur. " dedi.
CHP'li Yücel'den o belediye başkanına soruşturma açılmasına tepki: 'Savcının ya aklından zoru var ya da hukuk bilmiyor'
Haberler / Politika
9 Haziran 2024 Pazar 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Bitlis'te 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Tatvan’da DEM Parti'den belediye başkanı seçilen ve görevi devraldıktan sonra makam odasında duvarda asılı duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını indiren Belediye Başkanı Mümin Erol, hakkında Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma açılmasına sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

CHP'li Yücel tepkisni şu sözlerle ortaya koydu;

"Biz normalleşme derken, Türkiye’de tuhaf şeyler oluyor. Cumhurbaşkanının duvarda asılı portresini indirdi diye bir belediye başkanı hakkında soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır ya da hukuk bilmiyordur. 

Cumhurbaşkanı'nın böyle abuk subuk soruşturmalardan oluşan bir koruma kalkanına ihtiyacı olmadığı gibi hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, demokrasinin tüm kurulları, kuralları ve gelenekleriyle işler halde olduğu bir ülkede “Cumhurbaşkanına hakaret” diye bir şey olmaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası