Ege Postası
Geri

CHP'li gençlerden dev adım!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları çok önemli bir çalışmanın startını verdi. Kemik iliği nakli olması gerekenlere uygun donörlerin bulunması ve Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi kurulmasının sağlanması amacıyla ‘İlik Naklinde Donör Ol Kampanyası’ başlattı. Projenin duyurusu CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da katıldığı bir toplantıyla yapıldı.
CHP'li gençlerden dev adım!
Haberler / Yerel Politika
22 Ekim 2013 Salı 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları, Türkiye genelinde 450'si çocuk 650 lösemi hastasının kemik iliği nakli olabilmesi için uygun donörlerin bulunması ve Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi kurulmasının sağlanması amacıyla ‘İlik Naklinde Donör Ol Kampanyası’ başlattı. Konuyla ilgili olarak CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve MYK Üyesi Nazlı Kiran'ın da  katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

YILDIZ:SOSYAL SORUMLULUK DUYGUSUYLA

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, kampanyayı sosyal sorumluluk duygusuyla başlattıklarını, siyasi bir kaygı gütmediklerini vurgulayarak, Sağlık Bakanlığ'nın kemik iliği nakli konusunda hazırladığı son rapora göre Türkiye'de 450'si çocuk olmak üzere 650 hastanın nakil için beklediği tespitinin yer aldığına dikkat çekti.

DESTEK VERİN!

Yıldız, kampanyaya destek istedi: "Proje İzmir'de pilot olarak başlatılıp ülke geneline yaygınlaştırılacak. Dünyanın birçok ülkesinden geri noktada olan Türkiye Cumhuriyeti kendi ilik naklini yapamayan bir ülke konumunda. Sağlık Bakanlığı, kemik iliği nakli konusundaki son raporuna göre 450'si çocuk 650 hastanın nakil için beklediğine dikkat çekti. Adana'da lise öğrencisi Gizem, Antalya'da hayatını kaybetmeden önce lösemi hastaları için ilik naklinin önemini anlatmıştı. Gizem 81 ilde hayat başlatmıştı, yaşatmak için mücadele gösterdi. İzmir'de Melis bir derneğin sosyal medyada başlattığı bir kampanya yürüttü. Bugün CHP Gençlik Kolları siyasi arenada sosyal sorumluluk projelerinin artması gerektiğine inanıyor. Bunlardan en önemlisi Melis ile tekrar gündeme gelen ilik nakli sorununa el atıyoruz. İnsan odaklı siyaset anlayışı ile insan sağlığına her şeyden daha fazla önem veriyoruz. 18-55 yaş arası, sağlık problemi olmayan tüm yurttaşlarımızı kampanyaya destek olmaya çağırıyorum."

SOYDAN: ÖNEMİNİ ANLATACAĞIZ

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, İzmir'de başlattıkları kampanyayı ülke geneline yaygınlaştıracaklarını açıklayarak, İzmir'in on farklı noktasında kuracakları stantlarda kemik iliği nakli ve donör olmanın önemini anlatacaklarını, kampanyalarını cuma günü de sosyal medya ortamına taşıyacaklarını belirtti. Soydan, "İzmir'in on yerinde stant kuracağız. Kemik iliği naklinin ve donör olmanın önemini ve TÜRKÖK'ün biran önce kurulmasının önemini halkımıza anlatacağız. Konuyla ilgili gündem yaratıp gündemden düşmemesini başlatacağız. Sosyal medyaya da taşıyacağız cuma günü. Hepinizin desteğini bekliyoruz" dedi.

TÜRKÖK ELEŞTİRİSİ!

Türkiye'de Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin (TÜRKÖK) kurulmamasını eleştiren Soydan, uygun donör bulunamayan İzmirli Melis'in yaşadığı sıkıntının üzerine harekete geçtiklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:

"ABD'de 7 milyon 100 bin, Almanya'd6a 4,5 milyon, İngiltere'de 850 bin, Fransa'da 215 bin donör ülkemizde ise 36 bin donör bulunuyor. Son günlerde gündemde olan ilik nakli sorunu var. Bu hafta itibariyle proje başlatıyoruz. Yüzlerce insan kemik iliği bulamadığı içijn hayatını kaybediyor. Türkiye yaş itibariyle avantajlı. donör olmak için en önemli şart 18-55 yaş aralığında. Gerekli çalışma yapıldığı takdirde milyonlarca insan donör olabilir. Türkiye kök Hücre Koordinasyon Merkezi kurulmamıştır. Kurulması için hala ne bekleniyo? Düşünüldüğü ve söz verildiği gibi 5 yıl önce bitirilseydi 300 bin donör vardı şimdi. Nakil bekleyen insana umut olurdu."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası