Ege Postası
Geri

CHP'li kadınlar şiddete tepki gösterdi

Kadınlar bir kez daha şiddete dur demek için toplandılar. Karşıyaka Adliyesi'nde 1 Eylül 2013 günü üst komşusunun oğlu tarafından 9 kez bıçaklanarak öldürülen Zerrin Canol ile ilgili ilk duruşma vardı. Hatırlanacağı gibi Zerrin Canol'un eşi Serdar Canol da hanımını korumak isterken 7 bıçak darbesi almış, omuriliği zedelenerek felç olmuştu.
CHP'li kadınlar şiddete tepki gösterdi
Haberler / Yerel Politika
16 Ocak 2014 Perşembe 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR -CHP İzmir İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu, CHP Buca İlçe Kadın Kolu, CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve yakınlarını cinayete kurban veren aileler Karşıyaka Adliyesi önünde toplandı.  

Toplantıda CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı ve CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Özgün Utku:" Öncelikle burada bulunan ve yakınlarını şiddete kurban veren tüm ailelere baş sağlığı diliyorum. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadına şiddete hayır diyoruz. Evet kadına şiddete hayır diyoruz arkadaşlar. Hatırlayacağınız gibi Rabia Sevilay Durukan öğretmenimiz için Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak imza toplamıştık. Bu cinayetin gündemde kalması için birçok eylem yaptık. Bu eylemlerimizin sonunda sanık oldukça ciddi bir ceza aldı, öğretmenimizin evinin önündeki parka ve sokağa adı verildi ve öğretmenimize devlet tarafından 'şehittir' denildi. Böyle bir şey başarı değildir, olamaz, başarı o öğretmenimizi yaşatmaktır. Ülkemizde neredeyse bir kadının cinayete kurban gitmediği gün geçmiyor. Sizler gibi duyarlı insanlar zaman zaman toplanıp kadın cinayetlerini protesto ediyor, sonuç kadına uygulanan şiddet son 10 yılda %1400 arttı. Sosyologlar şiddetin öğrenildiğini ve zamanla kanıksandığını gösteren araştırmalar koyuyorlar önümüze. Kadına uygulanan şiddet artıyor arkadaşlar.

Bugünlerde ülkemizin gündeminden düşmeyen bir konu var HSYK'nın yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir yasa üzerinde çalışıyor. Nasıl çalışılıyo? Mecliste karşısındakini susturmak isteyen bir vekil iped atıyor, bir vekil susturmak istediği vekile uçan tekmeyle vuruyor. Sonuçta insana uygulanan şiddetin ülkemizde inanılmaz boyutlara ulaştığını görüyoruz.

Arkadaşlarım bugün burada gayet samimi hislerle kadına şiddete dur demek için toplandınız. Ben size bir temel soru sormak istiyorum: siz bir konudaki görüşünüze katılmadığında size uçan tekme atacak ya da elindekini fırlatacak insanlar tarafından yönetilmek istiyor musunu? Kadına şiddete hayır diyen tüm vatandaşları oy kabinine girdiklerinde akıllarındaki bu sorunun yanıtına göre karar vermesini istiyorum. Hepinize şiddetsiz günler diliyor, saygılarımı sunuyorum." dedi. Ardından hep birlikte davayı izlemek üzere duruşma salonuna girildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası