Ege Postası
Geri

Engelliye “Dur” diyen yol

AK Partiden Konak Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan İşadamı ve Güneydoğu Gazisi Mustafa Vurankaya’dan bir sitemde Konak sevgi yolunda bulunan engelli yollarına geldi.
Engelliye “Dur” diyen yol
Haberler / Yerel Politika
16 Ocak 2014 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak sevgi yolunda görme engelliler için yapılan yolları eleştiren Vurankaya . “Yolun yeteri kadar özenle yapılmadığından yakınan görme engelliler, engellerle dolu yolda defaatle bir takım yerlere çarptıklarını, hatta hayati tehlike yaşadıklarını ifade ediyorlar. Görme engelliler için yapılan 'kabartmalı hissedilebilen yollar' tam bir engele dönmüş durumda. Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan yollara konulan en büyük engellerden biri de şehir süsleri. Konakta’ki bu yollarda şehir süslerinini yolları kestiğini görebilmek mümkün.

Engelli vatandaşların yaşam koşullarını kolaylaştırma adına yerel yönetim tarafından yapılan çalışmalar engelli vatandaşlarımız için adeta çileye dönüşmüştür. Yerel yönetim diğer hizmetlerde olduğu gibi muhtelif cadde ve sokaklara yaptırdığı engelli yollarında da sınıfta kalmıştır. Engelli yolları yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi kaygılarla yerel yönetim tarafından alelacele yaptırılmıştır. Simetri ve estetikten uzak, yer yer yarıda kesilen, yer yer yılan gibi kıvrılan bu garip yollar engelliler için çile yoluna dönüşmüştür”

Engellilerin Sesi Olacağım
Konak’ta Engellilerin sesi olacağım diyerek yola çıkan AK Parti Konak Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Mustafa Vurankaya, "Kaldırımın güzelliğini ve kalitesini düşünmenin ötesinde görme engelli arkadaşlarımız için düzenlenen yollarda ki ayrıntılara da dikkat edilerek ihaleyi alan firmalar uyarılmalı değil mi'" diye sordu. Konak Belediyesinin Engellilere Engel olan belediye konusunda tarihe geçeceğini belirten Vurankaya, ayrıca, kaldırımlara malzeme koyan esnaflardan ve araç park eden vatandaşlardan da şikayet ederek, elektrik direklerinin gelişi güzel serpiştirildiğini, bazı kurumların ise kaldırım ortasına eşya öteberi koyarak görme engelli arkadaşlarımıza engel çıkardığından yakındı. Engellilerin sadece engellilerin engelli haftalarında hatırlanmamasını isteyen Vurankaya, kaldırımlardaki eksiklerin giderilmesini istedi.

Her vatandaşın engelli adayı olduğunu belirten Vurankaya, "Görme arkadaşlarımızın Değnekleri, onların gören gözüdür. Onların Değneğimize yolda engel olan her şey, sağlıklı vatandaşın gözüne batan cisim gibidir. Lütfen vatandaşlarımız yolları itina ile kullansın." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası