Ege Postası
Geri

CHP'nin İzmir vaadleri belli oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Önce Türkiye" sloganıyla açıkladığı seçim bildirgesinde İzmir için de özel bölüm ayrıldı. Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim bildirgesinde
CHP'nin İzmir vaadleri belli oldu!
Haberler / İzmir
30 Eylül 2015 Çarşamba 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Önce Türkiye" sloganıyla açıkladığı seçim bildirgesinde İzmir için de özel bölüm ayrıldı. 

"Kılıçdaroğlu seçim bildirgesini açıkladı"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul, Ankara ve İzmir için CHP'nin seçim bildirgesinde ayrı sayfalar açıldı. CHP'nin İzmir'le ilgili politikaları, Yenilikçilik, Tarım, Lajistik, Turizm Kenti başlıklarıyla anlatıldı. Bildirgede İzmir'le ilgili şu vaadler sıralandı, 

YENİLİKÇİLİK 

"Üniversitelerle iş birliği içerisinde, İzmir'in mevcut sanayi altyapısının bilgi teknolojileri ile uyumlu hale getirilmesi çalışmalarını hızlandıracağız. Üniversitelerin tasarım bölümleri ile nihai ürün üreten firmaların markalaşmaya dönük olarak ortak projeler üretmesini teşvik edeceğiz. İzmir'i biyomedikal sanayisinde bir dünya devine dönüştüreceğiz. Bölgenin jeotermal enerji, rüzgâr ve güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmek amacıyla yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmalarını teşvik edeceğiz. İzmir'de sanayi kuruluşlarının bilişim teknolojilerinden ve yaratıcı ektörlerin sunduğu hizmetlerden en üst düzeyde faydalanabilmeleri için etkin kümelenme çalışmaları gerçekleştireceğiz. 

TARIM 

İzmir ve yakın çevresinde tarım desteklerini ikiye katlayacak, tarıma dayalı sanayileri geliştireceğiz. Başta organik tarım çiftlikleri olmak üzere katma değeri yüksek üretimi teşvik edeceğiz. 

LOJİSTİK 

İzmir'i Asya ile Avrupa pazarları arasındaki önemli bağlantı noktalarından ve lojistik merkezlerinden biri haline getireceğiz. Kentin merkezi bütçeden hak ettiği payı almasını sağlayarak, İzmir'i Akdeniz havzasının önde gelen liman kentleri arasına sokacağız. 

TURİZM KENTİ 

Şehir, sağlık, kruvaziyer, termal, kültür-tarih, spor, kongre ve fuar alt sektörlerine yapılacak yatırımlarla İzmir'de turizm çeşitliliğini artıracağız. Yaşam kalitesi bakımından ülkemizin en ileri kentlerinden biri olan İzmir'i, turizmin 12 ay boyunca canlı olduğu bir kent haline getireceğiz. Tarih turizminin önde gelen merkezlerinden olan Selçuk ve Bergama'yı, raylı sistemlerle İzmir kent merkezine ve havalimanı bağlayacağız. İzmir'i küresel çapta kabul gören bir sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz. İzmir'in küresel ölçekte yüz milyar doları aşan dünya tıp turizmi pastasından en az yüzde10 pay almasını ve bir milyonun üzerinde hasta¬turisti ağırlamasını sağlayacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası