Ege Postası
Geri

İzmir'de 'can' yakan vitrinler

SURİYELİLERİN, Yunan adalarına geçmek için İzmir'de konaklamaları, kentte ayrı bir ekonomik pazar yarattı. Suriyelerin oturduğu Basmane semtindeki giyim mağazalarının vitrinlerindeki cansız mankenlerde bile, artık can yelekleri tanıtılır hale geldi.
İzmir'de 'can' yakan vitrinler
Haberler / İzmir
30 Eylül 2015 Çarşamba 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ülkelerindeki iç karışıklıklardan ve IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelilerin en çok göç ettiği yerlerinde başında, İzmir geldi. Yoğun göçün birinci nedeni de İzmir'in Yunan adalarına geçmek için son durak konumunda olmasından kaynaklandı. Kentte resmi rakamlara göre yaklaşık 80 bin Suriyelinin bulunduğu açıklandı. Ancak bu rakamın, kayıtdışı olanlarla birlikte çok daha yüksek olduğu ileri sürüldü.
 


CAN YELEKLERİ VİTRİNLERDE 
Suriyelilerin yoğun bir şekilde göç etmeleri, İzmir'de yeni bir ekonomik pazar da oluşturdu. Suriyelilerin barındığı semt olan Basmane'de artık Yunan adalarına deniz yoluyla kaçak geçiş sırasında kullanılan malzemeler satılmaya başlandı. Çeşitli modelleri bulunan can yelekleri, artık giyim mağazalarının vitrinlerine girdi. Cansız mankenlerin üzerine giydirilen bu yelekler, normal giysilerle birlikte ilginç görüntülerde oluşturdu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası