Ege Postası
Geri

CHP'nin hukuk ordusu yola çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının Hukukçular ordusu, 2014 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi.
CHP'nin hukuk ordusu yola çıktı!
Haberler / Yerel Politika
14 Ocak 2014 Salı 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Seçim sürecindeki tüm hukuki sıkıntıların giderilmesi ve anında müdahale edilebilmesi için 30 ilçede birden kurulan “Hukuk Komisyonları” CHP il başkanlığında toplandı.
Toplantıya her ilçeyi temsilen komisyon üyesi avukatlar katılırken, toplantının başkanlığını CHP İzmir İl Sekreteri avukat Sevda Erdan Kılıç yaptı. Toplantıya Seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Altan İnanç’ta katıldı. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan il sekreteri Kılıç, Geçen seçimlerde de komisyonlarının çok önemli işlere imza attığını ve gerek seçim öncesi gerekse seçim günü ve sonrası zamanında müdahalelerle birçok usulsüzlüğün önüne geçildiğini ifade ederek, şunları söyledi.

Özellikle AKP’nin seçimlere katılmaya başladığı yıllardan itibaren seçmen kütüklerinden tutunda, oy sayımlarına kadar birçok işte usulsüzlük, yasaya aykırı davranma gibi sıkıntılar daha çok yaşanmaya başladı. Bu sıkıntılara zamanında müdahale edilmemesi hem seçmen iradesinin boşa gitmesi hem de vatandaşlarımızın oy hakkını kullanamaması demek. Sadece bunlarla da sınırlı değil elbette komisyonumuzun görevleri, İlçe başkanlıklarımızın seçim sürecindeki çalışmalarına destek vermek, listelerinin oluşturulması ve teslimi sırasındaki hukuki prosedürlere uyulmasını sağlamak, seçim sürecinde vatandaşlarımızdan gelecek her türlü şikayette yol gösterici olmak gibi değişik çalışma alanlarımız var. Bundan sonra seçime kadar belirli aralıklarla toplanarak koordinasyon içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.



İNANÇ, Hukuku Hiçe Sayanlara Karşı Silahımız, Hukuk Olacak.
CHP Seçim ve Propaganda işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı Altan İnanç’ta yaptığı konuşmada “AKP’nin olduğu her yerde, hukukçulara ihtiyacınız vardır. Çünkü yasa çiğnemeye, hukuku hiçe saymaya ve her türlü boşluktan yararlanmaya meyilliler. Onun için hukukçularımıza büyük görev düşüyor. Seçimler boyunca yol göstericimiz olacaksınız. Hukuku hiçe sayan, işine gelmediğinde hukukçuları suçlayan bir anlayışla mücadele ederken elbette ki en büyük silahımız yasalar ve hukukçular olacaktır. Yapacağınız her çalışmada her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
30 İlçede birden kurulan hukuk komisyonlarında, avukatlar ve emekli hakimlerden oluşan toplam 113 hukukçu yer alıyor. İl başkanlığında yapılan toplantıda, il başkanlığında her gün çalışabilecek avukatlardan oluşan, daraltılmış bir komisyonda oluşturuldu


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası