Ege Postası
Geri

Bornova Avrupa’nın Gençlik Merkezi Olacak

Yerel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Bornova’daki genç nüfusun ilçenin kalkınmasında önemli rol oynayabileceğine söyledi. Ege Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nin ilçe sınırlarında bulunduğunu hatırlatan Atila, “Her iki üniversitemizin hem akademik hem de öğrenci altyapısı oldukça kuvvetli. Dolayısıyla Avrupa Birliği(AB)’ne uyum sürecinde ilçemiz AB’nin gençlik merkezlerinden birisi olabilir” diye konuştu.
Bornova Avrupa’nın Gençlik Merkezi Olacak
Haberler / Yerel Politika
14 Ocak 2014 Salı 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Avrupa Birliği (AB)’ne uyum sürecinde gençlerin aktif olarak rol alabileceğini belirten CHP Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı Olgun Atila, bu noktada Bornova’nın üniversite ve akademik altyapısıyla önemli potansiyele sahip olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında gençlerle bir araya gelen Atila, “Bornova, İzmir’in genç ve dinamik nüfusuna sahip ilçelerinden birisi. İlçede Ege Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesi’nin kampüsleri bulunuyor. Bu durum ilçemiz için önemli bir avantaj çünkü akademik altyapısı ve genç nüfusu ile AB yolunda bize artı değer sağlıyor” dedi.
Yerel yönetimlerin ilçelerinde bulunan entelektüel sermayeye önem vermesi ve onu desteklemesi gerektiğine işaret eden Atila, “Bu noktada Bornova Belediyesi olarak, farklı çalışmalara imza atabiliriz. Aday gösterilip seçilmemiz durumunda ilçemizde, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini alarak AB Gençlik Merkezi’ni kurmayı planlıyoruz. Bu sayede hem ilçemizin uluslar arası alanda tanınmasına ön ayak olmak hem de öğrenci değişim programları sayesinde gençlerimize yeni bir vizyon kazandırmak istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Bunun en önemli ayağının üniversite belediye işbirliğinin kurulması ile sağlanabileceğini aktaran Atila, “AB konusunda çalışma yapan birçok akademisyen bulunduğu gibi bu konuya ilgili çok sayıda öğrencimiz bulunuyor. Yerel yönetim olarak gençlere yönelik ilk etaptaki hedefimiz, bu ilgiyi Bornova Belediyesi çatısı altında kurumsal bir kimliğe kavuşturmak. Yani sadece üniversiteyle değil yerel yönetimiyle de konuya sahip çıkan bir Bornova hayal ediyoruz” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ KURACAĞIZ
AB Gençlik Merkezi sayesinde Avrupa’daki üniversitelerin bağlı oldukları kentlerin yönetimiyle diyaloğa geçeceklerini kaydeden Atila, “Bu aynı zamanda ülkemizin ve ilçemizin tanıtılması noktasında önemli bir adım olacak. Bunu yapmamız halinde bu ülkelerde okuyan ancak merkez sayesinde ülkemizi tanıyacak gençler, gelecekte karar mekanizmasına geldiği vakit Türkiye ve İzmir ile ilgili olumlu algıya sahip olacak. Bu adaylık süreci için önemli bir konu. Biz her projemizi uzun vadeli ve kalıcı olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

Gençlik Kampları Geliyor
Gençlere yönelik geliştirdikleri diğer bir projenin ise Bornova Gençlik Kampları olduğunu aktaran Atila, “Bornova sadece üniversite ilçesi değil aynı zamanda özgün doğal alanlarıyla son derece özel bir ilçemiz. Doğal yapısı bozulmayan ilçe köylerimiz var. Bizim bir hedefimiz de, buralarda özellikle havaların sıcak olduğu yaz aylarında dağ sporlarının yapılabildiği; çeşitli kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği kamplar oluşturmak. Üniversitelerimiz bunu yapıyor ancak yoğun talep ya da fiziki yetersizlikten dolayı istenilen sonuca bir türlü ulaşılamıyor. Biz yerel yönetim olarak, gençlerimizin zihin ve beden sağlığını geliştirecek bu tür alanları hizmete almayı planlıyoruz” dedi.
İlgili bakanlıklarla görüşüp konunun detaylandırılabileceğini belirten Atila, “Kaynak konusunda sıkıntı bulunmuyor; belediyemizin bütçesi bunu yapmak için yeterli. Üstelik Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler de gençlere yönelik bu tür projeleri destek veriyor. Biz gençlerin daha fazla ön plana çıktığı bir ilçe hayal ediyoruz” ifadesinde bulundu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası