Ege Postası
Geri

CHP ve AK Parti il yönetimlerinde 1 Aralık hareketliliği

AK Parti ve CHP İzmir il yönetimlerinde 1 Aralık hareketliliği yaşanmaya başladı.
CHP ve AK Parti il yönetimlerinde 1 Aralık hareketliliği
Haberler / Yerel Politika
29 Kasım 2013 Cuma 20:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - YSK’nın açıkladığı son istifa tarihi olan 1 Aralık’a saatler kala AK Parti ve CHP İzmir il yönetimlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı.

CHP'DE GENELGE ETKİSİ
Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için uzun süre nabız yoklayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e Genel Merkez'in genelgeyi neden göstererek vize vermemesi sonrası Çiğli Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen il başkan yardımcısı Ali Karabay ve Kiraz Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen il başkan yardımcısı Levent Çılı’nın da istifa etmekten vazgeçtiği öğrenildi.


İKİ İSTİFA YAŞANABİLİR
Bu arada il yönetiminde yer alan Züheyla Bingöl’ün Buca Belediye meclis üyeliği, Nurcan Adıgüzel’in de Balçova Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için istifa etmek istediği belirtildi. Bingöl ve Adıgüzel’in ‘istifa düşüncelerini il yönetici arkadaşlarına ilettikleri öğrenilirken, il yöneticilerinin ikiliyi istifa etmemeleri konusunda ikna etmeye çalıştıkları ve Engin'e verilmeyen vizeyi örnek gösterdikleri öne sürüldü.

2 EYLÜL SÜRECİNDE 3 İSTİFA
CHP İzmir’de 2 Eylül sürecinde il yöneticileri Serdar Sandal, Rıza Gök ve Hüseyin Mutlu Akpınar istifa etmişti.


BADEM VE CENGER İSTİFA ETTİ!
AK Parti’de ise iki resmi istifa yaşandı. Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ve il yöneticisi Mustafa Cenger istifa dilekçelerini sundu. Badem’in ismi Ödemiş, Cenger’in ismi de Çeşme Belediye başkan adaylığı için geçiyor. Pazar gününe kadar bazı il yöneticilerinin de meclis üyeliği adaylıkları için istifa edebileceği konuşuluyor.

DAHA ÖNCE 4 İSTİFA YAŞANDI

İsmi Buca Belediye Başkanlığı için geçen İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, istifasını 1 Kasım sürecinde vermişti.AK Parti İzmir’de 1 Kasım sürecinde İl Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı, il yöneticisi Osman Başterzi Selçuk Belediye Başkan aday adaylığı ve il yöneticisi Adnan Yüksel Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası