Ege Postası
Geri

CHP’de alternatif SKM iddiasına Başak'tan sert yanıt

CHP'nin Genel Merkezi'nde İzmir milletvekili aday listelerinin hazırlanması sırasında yaşanan gerginlik örgüte de yansıdı. İzmir'de CHP Konak ilçe örgütü tarafından açılan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) başına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Tuncay Özkan'ın yardımcısı Şakir Başak’ın getirilmesi, tartışmalara neden oldu.Şakir Başak, ofisin ayrı bir SKM olmadığının altının çizdi. Başak, önümüzdeki hafta açılması beklenen merkezin Konak İlçe Seçim Koordinasyon Kurulu olduğunu söyledi. 'Alternatif SKM' iddiasına Başak'tan çarpıcı yanıt
CHP’de alternatif SKM iddiasına Başak'tan sert yanıt
Haberler / Yerel Politika
25 Mayıs 2018 Cuma 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Seçim ofisinin ayrı bir seçim koordinasyon merkezi olmadığını vurgulayan eski ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak, “Bu Konak İlçe Seçim Koordinasyon Kuruludur. Ayrı bir Seçim Koordinasyon Kurulu değildir. Bir CHP’li olarak her zaman elimden geleni yapıyorum. Her ilçede yapılan bir çalışmadır. Arkadaşlarımız da onlarca seçim yaşadığım, tecrübeli olduğum ve Konaklı olduğum için bana tebliğ ettiler” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan eski İlçe Başkanı Şakir Başak, AK Parti’nin Konak İlçe Başkanının da bir İzmir Milletvekili adayının da Mardinli olduğuna dikkat çekerek (Ceyda Bölünmez Çankırı), açılacak seçim ofisinin İzmir’in en büyük ilçelerinden olan Konak’ın 113 mahallesine yönelik çalışma yapacağını kaydetti.

İLÇE YÖNETİMİ BÖYLE BİR KARAR ALMIŞ, BİZ DE SEVE SEVE KABUL ETTİK

Şakir Başak, partinin neferi olarak çalışmayı sürdürdüğünü dile getirdi:

“Bizim amacımız buydu. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçe yönetimi böyle bir karar almış başkanlara tebliğ etmiş biz de seve seve kabul ettik. AK Parti sadece Mardin’i değil Güneydoğu’yu temsil edecek adaylar gösterdi. Sadece Mardin değil. İzmir’de Güneydoğu’nun yüzde 13 oyu var. Bunu göz ardı etmediklerini gösterdiler. Ben de bu partinin bir neferi olarak görüyorum. Partide çok fazla görevler aldım. Ben milletvekili aday adayı oldum, beni değerlendirmediler. Demek ki daha fazla çalışmam gerekiyor. Ben de partinin seçim koordinasyonunda çalışayım dedim belki beni görürler diye.”

HER ZAMAN PARTİ İÇİN ÇALIŞIYORUM, ŞAKİR BAŞAK KİM YA'

“Bu partide 20 yılım doldu.  11 bin kilometre Anadolu’yu gezmiş bir insanım. Bu örgütte hammallık yapmış bir siyasetçiyim. Hiçbir zaman parti içinden nemalanmadım.  Parti için her zaman elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu örgütü kimse karşı karşıya gelmeyecektir” diyen Şakir Başak, “ Biz ilin ilçenin genel merkezin emrindeyiz. Her zaman parti için çalışıyorum. Şakir Başak kim y? Şahısların partilerde hiçbir önemi yoktur. Önemli olan partidir. Bireyler gelip geçicidir, ast olan partinin kurumsal kimliğidir. Partinin iyi olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

ÇAĞRI GRUŞÇU: DOĞU VE GÜNEYDOĞULU SEÇMENE ULAŞMAK ÖNEMLİ VE..

Öte yandan Konak ilçenin açacağı seçim ofisinin ayrı bir SKM olmadığını vurgulayan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da, Konak’ı çok iyi bilen Şakir Başak’ın kendilerine büyük güç katacağını belirtti:

“Konak ilçenin her dönem yaptığımız seçim koordinasyon merkezi. Şakir Başak’ı biz görevlendirince başka tarafa çekilmek istendi. Özellikle Güneydoğu ve Anadolu bölgesi seçmenlerine ulaşmak için de önemli. Herkesi kucaklayabilecek, bugüne kadar emek vermiş çaba göstermiş birinin olması partimize büyük güç katacaktır.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası