Ege Postası
Geri

CHP’li Çam esnafla buluştu, iktidarı bombaladı, vaatleri anlattı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bütün gününü ayırdığı Karabağlar’da kadınlar derneğinin kermesinden esnaf ziyaretine, kahve siyasetinden yurttaşlarla sokakta sohbete kadar pek çok etkinliği gerçekleştirdi.
CHP’li Çam esnafla buluştu, iktidarı bombaladı, vaatleri anlattı
Haberler / Yerel Politika
18 Ekim 2015 Pazar 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar esnafıyla selamlaşan ve beklentilerini dinleyen Çam, 1 Kasım öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin beyannamesinde yer alan esnaf ve sanatkarlar için verilecek destek ve teşvikleri anlattı. Türkiye’nin son 13 yılını esnafın belini bükmek bir tarafa esnafı yok etmek üzere planlanmış politikalarla geçirdiğini belirten Çam, “Her gün içi kan ağlayarak dükkanının kilidini açan, tek bir satış yaptığında bile sevinir hale gelen esnafımızın derdini biz biliriz, biz çözeriz. Düşük faizli krediden vergi avantajına CHP iktidarında birbirinden özel teşviklerle esnafın yüzü gülecek” dedi. 
 
%60 DOLAYLI VERGİ, YUTTAŞIMIN NASIL EZİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR

İktidarın ekonomi politikalarını ve özellikle dolaylı vergiyle nasıl zulüm gerçekleştirdiğini anlatan CHP’li Çam, esnafa şöyle seslendi: “13 yıldır yaşadınız bir kez daha kendinizi ateşe atmayın! Emeği, emekçiyi, işçiyi, köylüyü ve esnafı yok sayan AKP iktidarı ekonomiyi de devleti de yönetememiş, hem iç hem dış siyasette başarısız olmuştur. Bugün içimiz kan ağlarken iktidarın zalim politikalarının ekonomiye yansımalarını da hep birlikte yaşıyoruz. İktidar partisinin politikalarıyla devletin 13 yıldır giderek artırdığı dolaylı vergilerle milletin tepesine oturduğunu görüyoruz ve hep beraber ‘dolaylı vergini de al git!’ diyoruz.
İşçinin, memurun, köylünün, asgari ücretlinin, emeklinin ve esnafın yani emeğiyle geçinenlerin daha da ezileceğini gösteren politikalarla ‘ilk günkü aşkla yola devam’ diyorlar. Gemiciklere binerek yola devam etmek istiyorlar, bu halkın emeğinden çalıp kaçak saraylarda oturmak için yola devam diyorlar. Gelişmiş ülkelerde dolaylı vergiler %30 civarındayken ülkemizde %60’larda geziyor. Değerli esnaf kardeşim bu neyi gösteriyor biliyor musu? Bu, sizler gibi emeğiyle, alnının teriyle para kazanmaya çalışanları AKP’nin nasıl ezdiğini apaçık gösteriyor. Halk artan vergiler ve zamlarla ezilirken yandaşlara teşvik, vergi indirimi ve faiz ödemelerinde her kolaylık sağlanıyor. Hatta biriken vergi borçları çıkarılan kanunlarla siliniveriyor. İşte ekonomimizin temel direkleri esnaflar olarak sizin güçlü olmanızı CHP olarak çok önemsiyoruz. Siz iyi olursanız işsizlik de biter, yurttaşım da iyi olur.”



CHP İKTİDARINDA VERGİ YOK, SIFIR FAİZLİ KREDİ VAR

Esnafımızın belini doğrultmaya kararlıyız diyen Çam, CHP’nin vaatlerini anlattı. Çam, “İktidarımızda esnafın kira, araç gideri gibi işyeri masrafları vergiden düşürülecek, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkanının sahibi olmasını sağlayacağız. AVM ve hipermarketlere karşı küçük esnafı koruyacak, esnafa ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracak ve nefes aldıracağız. Belediyelerin esnafla rekabet etmesini önleyecek projelerimiz var. Prim borcu olan esnaf arkadaşım da sağlık hizmetlerinden yararlanacak, esnaf diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı haklardan yararlanacak, esnafa stratejik destek sağlanacak ve Esnaf Bakanlığı kurulacak” İfadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası