Ege Postası
Geri

CHP’li İl Başkanları’ndan Tugay’a tebrik ziyareti: Gıptayla baktığımız İzmir’e geldik

CHP Ege Bölgesi İl Başkanları, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette heyet adına konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “ İzmir bizim yıllardır Ege'de gıptayla baktığımız, her zaman imrendiğimiz, bir şehir. İzmir'i biz bir ev olarak kabul ettiğimizde Denizli'yi de bahçesi olarak gördük yıllarca. Ev böyleyken bahçe niye böyle dedik. Hayıflanıyorduk ama bu hayıflanmamızın sonucunda çeyrek yüzyıl sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın yönettiği, sosyal demokrat, halkçı bir anlayışa kavuşması bizleri mutlu etti. Bizlere esin kaynağı verdiğiniz için başta İzmir örgütüne sonra sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. CHP’li belediyeler de bu galibiyetten sonra üzerine düşeni yapacaklardır. Sayın genel başkanımızın da dediği gibi, yerel iktidar genel iktidarın habercisidir” diye konuştu.
CHP’li İl Başkanları’ndan Tugay’a tebrik ziyareti: Gıptayla baktığımız İzmir’e geldik
Haberler / Yerel Politika
11 Mayıs 2024 Cumartesi 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen CHP Ege Bölgesi İl Başkanları zirvesinde bir araya gelen başkanlar CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı Egemenlik Evi’ndeki makamında ziyaret etti. 

Ziyarete CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan katıldı.  

"İZMİR'İ EV OLARAK KABUL ETTİK" 

İl Başkanları heyeti adına konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Öncelikle İzmir bizim yıllardır Ege'de gıptayla baktığımız, her zaman imrendiğimiz, bir şehir. İzmir'i biz bir ev olarak kabul ettiğimizde Denizli'yi de bahçesi olarak gördük yıllarca. Ev böyleyken bahçe niye böyle dedik. Hayıflanıyorduk ama bu hayıflanmamızın sonucunda çeyrek yüzyıl sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın yönettiği, sosyal demokrat, halkçı bir anlayışa kavuşması bizleri mutlu etti. Bizlere esin kaynağı verdiğiniz için başta İzmir örgütüne sonra sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve Ege bu seçimde hakikaten farkını ortaya koydu. Ege'nin içerisinde bulunan 9 ille beraber Cumhuriyet Halk Partili belediyeler üzerine düşeni eminim ki en iyi şekilde yapacaklar. Yerel iktidar genel iktidarın habercisidir şiarıyla Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in de deyimiyle seçimin bittiğinin ertesi günü bir sonraki seçimin başlangıcının ilk günü şiarıyla biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de buradayız yarın da burada olacağız. Çok verimli toplantılar gerçekleşiyor ve sizin de görüşlerinizi almak üzere bütün heyet adına da tekrar sizleri tebrik ediyorum ve görevinizde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

ASLANOĞLU: BAŞKANIMIZI TEBRİK ETMEYE GELDİK 

Ziyarette konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “CHP’nin Ege Bölgesi il başkanları, iki günlük bir değerlendirme toplantısı için İzmir’deyiz. Tabii ki bütün il başkanlarımızın çabasıyla çok güzel bir seçim sonucu ortaya çıktı. Bugün de hep birlikte Cemil Başkanımızı tebrik ziyaretine geldik” diye konuştu. 

"GELECEĞE DAİR UMUT VERİCİ" 

 Başkan Tugay ise il başkanlarının birlikte bulunmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Bu süreçten sonra sizlerin de kendi illerinizde sağlamış olduğunuzu muhteşem başarılar bize çok büyük gurur ve mutluluk verdi.  Bu başarıyı adeta taçlandırır gibi böyle bir arada olabilmemiz gerçekten çok güzel bir şey. Her şeyden önce şu yolun devamının gelmesini, bu başarıların daha da artarak devamını çok diliyoruz, istiyoruz. Hayatım boyunca ülkemizin aydınlığı, daha demokratik, çağdaş insanlarımızın kadınıyla, genciyle,  her bireyiyle haklarının sahip olduğu bir ülke olması yanında mücadeleye inandık. Bu şekilde bir parçası olmaya çalıştık. Cumhuriyetine inanan insanlarız ve cumhuriyeti kuran partinin bugünkü mirasçılarıyız. Dolayısıyla farklı konumlarda, farklı görevlerde bulunarak bu parçası olduğumuz mücadelenin bugün geldiği nokta hepimiz için gerçekten çok anlamlı ve geleceğe dair de ümit verici” dedi.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK"

Tugay açıklamasının devamında, “Bir tarafımız partili, o partili, yüreğimizde sımsıkı savunduğunuz değerlerinizle yolda yürüyoruz. Diğer tarafımızda bir kamusal hizmet görevi gören kamu görevlisi yanı var. Orada da yine kararlı doğru olan neyse onu yapmak için mücadele ediyoruz. Ama bizim için parti çok önemli. Çok yüce bir değer. Ve sizler de liderlerimiz olarak bizim için her birimiz ayrı ayrı kıymetlisiniz.  İl başkanımıza çok teşekkür ediyorum buraya sizleri davet ettiği ve bu birliktelik ortamını sağladığı için.  Buradan tabii ki yapacağımız değerlendirmelerle önümüzdeki dönem için hem partimiz için bir yol haritası çıkarırsınız. Buna eminim.  Bize vereceğiniz görevler vardır.  O görevleri de biz yerine getireceğiz. Ondan da lütfen sizin şüpheniz olmasın. Neticede Ege Bölgesi illerin birbirine çok yakın yaşam tarzına sahipler. İç içe geçmiş kültürel bir dokuya sahipler. Yani İzmir’de Ege Bölgesi'nden herkes yaşar.  Dolayısıyla aslında ortak bir kültürün etrafında toplanmış durumdayız. Aynı şeyler yenir, aynı şeyler kültürel olarak yaşanır. Ege Bölgesi'nin insanları vatanseverdir, cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür. Böylesine birbirine benzeyen iller olarak bir arada olmak gücümüze güç katacak diye düşünüyoruz.  Bu buluşmaların devamını diliyoruz” diye konuştu.

 

 

CHP İzmir'de başkanlar zirvesi: Belediyeleri borç yüküyle devraldık!
CHP İzmir’de ‘Ege Bölgesi’ zirvesi: Başkanlar İzmir’de toplandı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası