Ege Postası
Geri

CHP’li Yücel’den Numan Kurtulmuş’a Anayasa ve Can Atalay tepkisi: Şimdi mi aydınlandınız!

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni, kapsayıcı, katılımcı, çağdaş ve milli bir Anayasa beklentisine tepki gösterdi. CHP’li Yücel, TBMM Başkanı Kurtulmuş’a seslenerek "Yasama kalitesinin artması için, 2017'de "evet" oyu verdiğiniz referandumla sözlü soru önergesi, gensoru gibi Meclis’in denetim yetkilerini ilga etmeyecektiniz. Bu dileklerinizi sadece Genel Kurul’a değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
CHP’li Yücel’den Numan Kurtulmuş’a Anayasa ve Can Atalay tepkisi: Şimdi mi aydınlandınız!
Haberler / Politika
14 Haziran 2023 Çarşamba 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CHP’li Yücel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un TBMM Genel Kurulu’nda meclis tarafından yeni, kapsayıcı, katılımcı, çağdaş ve milli bir anayasa yapılmasına ilişkin beklentilerine tepki gösterdi.

Yücel, sosyal medya hesabından Numan Kurtulmuş’u etiketleyerek ‘’2017’de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?... Bu dileklerinizi sadece Genel Kurul’a değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz’’ diyerek eleştirdi.

CHP’li Yücel, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Sayın Kurtulmuş; yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı, milli bir anayasanın bu meclis tarafından yapılmasının, milletvekillerinin itibarının yükseltimesinin, yasama kalitesinin artırılmasının temel beklentiler olduğunu ifade etti. Numan Kurutlmuş 2007, 2010, 2017 referandumlarında Anayasa'da en fazla değişikliği yapan siyasi partinin bir üyesi olarak 2017 Referandumu'nda "evet" oyu verdiniz. 2017'de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?

CAN ATALAY'IN CEZAEVİNDE TUTULMASINA SESSİZ KALARAK...

Seçilmiş, mazbatasını almış, yemin töreninde kürsüden adı okunmuş, TBMM Başkanlığı'na aday gösterilmiş bir Milletvekili'nin, Can Atalay'ın cezaevinde tutulmasına sessiz kalarak ne Meclis’in ne milletvekillerinin itibarını yükseltebilirsiniz. Söz konusu vekiller AKP-MHP-Hüda Par-YRP milletvekilleriyse onların itibarı zaten yüksek. Daha fazla şımartmayın yeter. Yasama kalitesinin artması içinse, 2017'de "evet" oyu verdiğiniz referandumla sözlü soru önergesi, gensoru gibi Meclis’in denetim yetkilerini ilga etmeyecektiniz. Bu dileklerinizi sadece Genel Kurul’a değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz.#CanAtalayaÖzgürlük"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası