Ege Postası
Geri

DEVA Partili Ösen'den Bakan Tekin'e ÇEDES soruları

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokolle “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında İzmir’de 842 okula imam ve vaiz görevlendirilmesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.
DEVA Partili Ösen'den Bakan Tekin'e ÇEDES soruları
Haberler / Politika
13 Haziran 2023 Salı 23:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokolle İzmir’de 842 okul başta olmak üzere çeşitli illerde okullara imam ve vaiz görevlendirilmesinin yolunu açan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesini verdi.

Ösen soru önergesinde Bakan Yiğit’e şu soruları yöneltti:

“Projede yer alan manevi danışmanların görevleri ve rolleri nedir? Manevi danışmanların projeye uygun olup olmadıkları hangi kriterler aracılığıyla değerlendirilmiş ve görevlendirmelerinde liyakat ilkesine bağlı kalınmış mıdır? Projenin uygulanması aşamasında görevlendirilen manevi danışmanlar, pedagojik formasyona sahip midir? Projenin amaçları doğrultusunda öngörülen “proje çıktıları” nelerdir? Proje çerçevesinde düzenlenecek kurs programlarının içerikleri nedir? Uygulama aşamasında projenin/kurs programlarının denetimi nasıl ve hangi yollarla sağlanacaktır? Proje başarısı ya da başarısızlığı hangi kriterlerle ölçümlenecektir? Öğrenciler, veliler ve eğitmenlerden projenin olumlu/olumsuz sonuçları hakkında geribildirim alınacak mıdır? Projeye ayrılan bütçe ne kadardır? Proje bütçesi hangi kurum ve kuruluş tarafından karşılanacaktır? Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol haricinde görev alacak personelin görevi hakkında yasal bir çerçeve oluşturulmuş mudur? Ülkemizde gerçekleşen deprem ve son dönemlerde gündeme gelen akran zorbalığı gibi konuların göz önünde tutularak, öğrencilerin psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek, KPSS’ye başvurmuş 21 bin 895 rehber öğretmen adayı program kapsamında neden değerlendirilmemiştir?”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası