Ege Postası
Geri

Çağrışan köyü çıkış yolu istiyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ‘üzüm diyarı’ olarak bilinen ve nüfusu 3 bine yaklaşan Çağrışan köyünde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Tek girişin olduğu 600 yıllık köyde, vatandaşlar, çıkışın olmamasından rahatsız.Mudanya'ya...
Çağrışan köyü çıkış yolu istiyor
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Mudanya ilçesinde ‘üzüm diyarı’ olarak bilinen ve nüfusu 3 bine yaklaşan Çağrışan köyünde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Tek girişin olduğu 600 yıllık köyde, vatandaşlar, çıkışın olmamasından rahatsız.

Mudanya'ya bağlı Çağrışan Köyü Muhtarı Rıdvan Mutlu, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıldır yapılan Mudanya-Bursa kara yolundaki yol genişletme çalışmaları esnasında köylerinin adeta yok sayıldığını öne sürdü. Tek girişin olduğu Çağrışan köyünde, çıkışın olmamasını eleştiren muhtar Mutlu, köye üst taraftan giriş ve çıkış olmadığı gibi mevcut genişletilen yolun da yoğunluk ve sürati yüzünden can ve mal güvenliklerinin hat safhada olduğunu söyledi.

Yol yapım çalışmaları sırasında köyden çıkışla ilgili kavşak projesi olduğunu iddia eden muhtar Rıdvan Mutlu, projenin sonunda bunun iptal olduğunu öğrendiklerini belirtti. Vatandaşların alternatif olarak kullandığı, özel mülkten geçmek şartıyla Mudanya’ya çıkış sağladıklarını belirten Mutlu, yine köyün içerisinde yasal olmayan bir başka çıkış yolunun da sadece hususi araçlar tarafından kullanıldığını söyledi.

HEMZEMİN GEÇİT STANDART DIŞI

“Çağrışan’a mutlaka ve acilen bir çıkış yolu gerekiyor.” diyen Muhtar Mutlu, şöyle konuştu: “Bizlerin daha önce hem giriş hem çıkış olarak kullandığı bir tünel vardı. Buradan Mudanya’ya gidebiliyor, Bursa’ya dönüşü sağlıyor ve yine buradan Mudanya istikametinden gelirken gerek aracımız, gerek traktör ve römorkörümüzle topladığımız mahsulümüze gidebiliyorduk. Şimdi bu yol tamamen yok edilmiştir. Hemzemin geçit olarak nitelendirilen ve güvenliği olmayan standart dışı bu tünelden sadece hususi araçlar geçebilir hale gelmiştir. Bu nedenle köyümüze acilen bir çıkış yolu gerekmektedir.”

İMZALAR VALİLİKTE

Söz konusu sıkıntılarını topladıkları 160 adet imzalı dilekçeyle Bursa Valiliği’ne ilettiklerini kaydeden köy sakinleri ise Çağrışan’a giren bir kişinin çıkış yolunu alternatif ve standart dışı yollarla bulmaya çalıştığını belirterek, çözüm noktasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilgili makamlardan cevap beklediklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası