Ege Postası
Geri

Çalkaya'dan kongre açıklaması: CHP'yi iktidar partisinin ağzıyla değiştirmeye kalkamaz

Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, kongre sürecinde hiçbir kurul ya da delegeliğe aday olmadığını kaydederek, "Kimse CHP'yi iktidar partisinin ağzıyla ve düşünce sistemiyle değiştirmeye kalkamaz" dedi.
Çalkaya'dan kongre açıklaması: CHP'yi iktidar partisinin ağzıyla değiştirmeye kalkamaz
Haberler / Yerel Politika
8 Ağustos 2023 Salı 00:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Balçova İlçe Kongresi'nde Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur arasında tartışma yaşanmıştı. Çalkaya, kongreye ilişkin açıklama yaparak, hiçbir kurul ya da delegeliğe aday olmadığını kaydetti. 

Çalkaya'nın açıklaması şöyle: 

"ki gündür sadece izliyorum. Aklı selim arkadaşlarımı arayıp eksikliklerimi anlamaya çalışıyorum. Kıymetli Dostlar; Ben Tam Bağımsız Cumhuriyet için her şeyi göze aldım. Bunun tek yolunun da Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer Demokrasi bileşenlerinin iktidarından geçtiğine inanıyorum. Kimse bir çözüm önerisi sunmadan; ezbere ve sipariş yöntemlerle Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve O'na inanan insanları bu inançtan geri bırakamaz. Kimse Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar partisinin ağzıyla ve düşünce sistemiyle değiştirmeye kalkamaz. Bizim partimiz Cumhuriyet'i kuran ve korumaya and içmiş bir partidir. Değişimi gerçekleştirme yolu da partimizin tüzüğünde yazmaktadır. 

"HİÇBİR KURULA YA DA DELEGELİĞE ADAY OLMADIM"

Bu ülkede herkesin korktuğu insana hakaret ettiği için görevden alınan tek belediye başkanı olarak; dışarıdan da kendi içimizde de motivasyonu düşürecek her kişi ve kuruma karşı da mücadele edeceğim. İlçe kongremizde Parti Meclisi Üyemiz, İl başkanımız, Eski İl Başkan Yardımcılarımız, Eski İlçe Başkanlarımız ve diğer partililerimiz, İlçe Başkanlığımız tarafından İl Delegesi olarak yazıldı. Yine; Gençlerin yüzde 30, Kadınların yüzde 60 oranda olduğu bir ilçe yönetimi belirlendi. Onların partimizi Balçova'da ve İzmir'de en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Merak edenler için söyleyeyim. Ben bu Kongremizde hiçbir kurula veya il delegeliğine aday olmadım. İlçe Başkanlığımızın beni layık görerek ismimi yazmasına rağmen bu görevi başka arkadaşlarımızın yapmasını istedim. Biz birlikte olursak, tek yürek olursak her zorluğu aşarız. Bu partinin bir neferi olmak benim için en büyük Onurdur."

 

 

CHP Balçova İlçe Kongresi'nde Çakmur ve Çalkaya kavgası... İzmir'in anasını sen belledin!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası