Ege Postası
Geri

Konak İlçe Kongresi'nde 'ön seçim' tartışması ve gerginlik

CHP'de ön seçim tartışmaları Konak İlçe Kongresi’ne damgasını vurdu. Eski milletvekili Musa Çam'ın ön seçim, Ekrem İmamoğlu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamaları tartışma yarattı. Çam'ın açıklamaları sonrası Tuncay Özkan ve Tacettin Bayır da tartışmalara dahil oldu. Öte yandan bir delege ile Tuncay Özkan arasında tartışma sonrası sinirler gerildi ve kısa süreli arbede yaşandı.
Konak İlçe Kongresi'nde 'ön seçim' tartışması ve gerginlik
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2023 Pazar 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- CHP'de ön seçim tartışmaları Konak İlçe Kongresi’ne damgasını vurdu.Kürsüde söz alan eski milletvekili Musa Çam, partideki eksiklikler ve hatalar olduğunu ve yönetimin ön seçim ile belirlenmesi gerekliliğini kongrede vurguladı.   

CHP eski Milletvekili Musa Çam; “ İyi değiliz, mutlu değiliz. Seçimlerden beri herkes, 25 milyon insan mutsuz. Kendimize bir türlü gelemedik. Kendi aramızda düşünüyoruz, konuşuyoruz. Biz ilk kez seçim kaybetmiyoruz. 1995 yılı CHP’nin 12 Eylül’den sonraki ilk seçimi. İki ilde birinciliği var, Hatay ve Tunceli… Biz baraj altında da kaldık. 9 seçimdir biz kaybediyoruz. 5’inde Deniz Baykal, 4’ünde ise mevcut genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu var. 2002 yılından beri açıkça cumhuriyet ile hesaplaşmak isteyen siyasi iktidar var. Yetmedi, bu seçimde de 5 yıl daha kalacak. CHP’nin en üst düzeyde olan yöneticileri olarak kafamızı elimizin arasına alıp ‘Neden kazanamıyoruz?’ diyerek ciddi bir araştırma yapmalıyız. Sadece kongre değil, bilim adamlarıyla bir araya gelmemiz ve konuşmamız lazım. Yoksa her seçimde aynısını yaşarız.

"SOLA UZAK DURDUK"

Çam, “Bu seçim sürecinde en umutlu olduğumuz yüzde 100 kazanacağımız dediğimiz ve yöntem nedeniyle ittifaka mecbur kaldığımız için 6’lı bir masa kurduk. Ama orada hep sağ vardı, bizden başka sol yoktu. AKP’den oradan buradan kopanlar vardı. Ona da bir şey demiyorum, mecbur kalındı. Sola uzak durduk, mesafeli durduk. Ama yine de ikinci turda o sol tarihsel görevini yaptı ve bize oy verdi. En doğan olarak partimizin genel başkanı cumhurbaşkanı olmalı. Ama kamuoyu araştırmalarına göre sıralama Ekrem Bey, Mansur Bey ve Kemal Bey. Recep Tayyip Erdoğan bu üç adaydan kimin olmasını isterdi? Kemal Kılıçdaroğlu. Neden? En rahat kazanabileceği aday olduğu için mi? Değil. Demek ki bir iyi bir organizasyon yapamamışız” dedi. 

"TARİHİ BİR SEÇİMİ KAYBETTİK"

Çam’a salondan ‘Hırsızın hiç mi suçu yok?’ çıkışı geldi. Çam ise, “Hırsızın elbette suçu var. Ama ittifak yaptığımız partiler, yeteri kadar alamadı. O nedenle tarihi bir seçimi bir kez daha kaybettik. 5 yıl daha AKP ile karşı karşıyayız. Vatandaş ile görüştüğümde dikkat çeken şeyler duyuyorum: ‘Biz ne zaman seçim kazanacağız?’ ‘Ölmeden önce iktidar yüzü göremeyecek miyiz? ‘Neden kaybettik?’ ‘Bir takım sürekli maç kaybederse o takım seyircisini kaybeder. Biz seçimde sandığa gitmeyeceğiz.’ diyorlar” açıklamasını yaptı.  

"28 MAYIS’TA YAPILAN KONUŞMA İNSANLARI BİR KEZ DAHA VURDU"

Musa Çam, "Ekrem İmamoğlu, başarılı bir belediye başkanıdır ve yeniden aday olmalıdır. Bir belediye başkanının sürekli genel başkanlığı tartışmaya açmasını doğru bulmuyorum. Sayın Genel Başkanımızın sanki seçim kazanılmış gibi oturmasını da doğru bulmuyorum. Seçim akşamlarını iki seçimdir yönetemiyoruz. Bir genel başkanın önüne seçim kaybedildiğinde ve kazanılacağında yapılması gereken konuşma önüne konur. 80 danışman var ama 28 Mayıs’ta yapılan konuşma insanları bir kez daha vurdu” ifadelerini kullandı. 

TUNCAY ÖZKAN: HANGİ ARKADAŞIMIZIN ONURU KIRILMIŞ

Özkan, “Kimseye boyun eğmek gibi bir durum söz konusu değil. Beni 2 bin 700 arkadaşımız ziyaret etti. Hangi arkadaşımızın onuru kırılmış. CHP’de onur kırılır mı? Tüzük Kurultayı’nda önseçim olması için el kaldıran tek MYK üyesiyim” dedi. Özkan’a CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır’dan “O geçersiz sayıldı, il başkanları çağrıldı” dedi. Özkan “Hatta ben delege sisteminin kaldırılmasını ve üyelerimiz ile seçim yapılmasını yazılı olarak bildirdim” diye konuştu.

Ardından Divan Başkanı CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’den uyarı geldi. 

BAYIR: GENEL MERKEZDE FARKLI DAVRANIP BURADA PARTİ İÇİ DEMOKRASİ DEMEK YAKIŞMAZ

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, “Genel merkezde farklı davranıp burada parti içi demokrasi demek yakışmaz. Genel merkezde iken masaya yumruğu vuracaktın. Benim en fazla güvendiğim arkadaşım kendisidir. Bizim sahip çıkıp taşıdığımız arkadaşların bize sahip çıkmasını görmek isterdik” dedi. Bayır’a Özkan’dan tepki geldi. Bir delege de “Bu dönem vekil olsaydın yine aynı konuşmayı yapacak mıydın?” diye konuştu. Bayır ise “Beni tanısan bilirdin, aynı konuşmayı yine yapardım” ifadelerini kullandı.

SİNİRLER GERİLDİ

CHP Konak’ta sinirler gerildi.Kürsüye çıkan bir delegenin Tuncay Özkan’a yönelik ‘İzmir milletvekili mi?’ sorusu tansiyonu yükseltti. Partililerin de dahil olduğu tartışma alevlendi. Yaşanan tartışmanın ardından kongreye 5 dakika ara verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası