Ege Postası
Geri

CHP Torbalı'da kongre mesaisi; Demir vazgeçti, Polat seçildi

CHP İzmir'de ilçe kongre süreci bugün iki ilçeyle başladı. Delegeler Balçova ve Torbalı’da sandık başına gitti. Övünç Demir, son anda ilçe başkanlığı adaylığından vazgeçip belediye başkanı aday adayı olacağını açıkladı. Öte yandan Övünç Demir yerine Hakkı Polat aday oldu. Polat, kullanılan 342 delegeden 339'unun oyunu alarak ilçe başkanlığına seçildi.
CHP Torbalı'da kongre mesaisi; Demir vazgeçti, Polat seçildi
Haberler / Yerel Politika
5 Ağustos 2023 Cumartesi 00:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimlerinin sonra ermesinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Bugün İzmir'de iki ilçede sandık kuruldu. Balçova ve Torbalı Olağan İlçe Kongreleri yapıldı.

Pazar günü de Konak ve Kemalpaşa Olağan İlçe Kongreleri yapılacak.

TORBALI'DA ÖVÜNÇ DEMİR ADAYLIKTAN VAZGEÇTİ

Torbalı Olağan İlçe Kongresi Gazi Çamlığı Hami'nin Yeri Çay Bahçesi'nde yapıldı. Kongreye İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen, İl Sekreteri Özlem Ünsal, İl Başkan Yardımcısı Zeki Günen, Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığına CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan yaptı.

Övünç Demir, delege seçimleri sürerken üyelere gönderdiği mesajda yeniden aday olduğunu ilan ederken, Genel Merkez’in geçtiğimiz günlerde il ve ilçe örgütlerine gönderdiği ‘yerel seçimlerde aday olmayı düşünenler kongrelerde aday olmasın’ genelgesi sonrası son anda adaylıktan vazgeçti.

Demir'in adaylıktan vazgeçmesi sonrası kongrede Hakkı Polat aday oldu.

Oy verme işleminin ardından oy sayımına geçildi. Hakkı Polat, kullanılan 342'in oydan 339'unu alarak ilçe başkanlığına seçildi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

"KUVAY-I MİLLİYE RUHU İLE AYAKTAYIZ"

Kongrede söz alan Övünç Demir; “1897 yıllarının sonunda genç ateş gibi çocuk varmış. Çok sert mizaçlıymış ama bir o kadar da çok hareketliymiş ve ele avcu sığmıyormuş. Sokakta arkadaşlarıyla oyun oynarmış bir oyun hariç. O da birdirbir oyunu. Bir gün arkadaşları hatır koymuş nas koymuş onu oyun oynamaya ikna etmişler. Arkadaşları eğilmiş atlamışlar. Sıra o genç çocuğa gelmiş bir türlü eğilmiyor. Arkadaşları EĞİL demiş. Demiş ki ‘ben eğilmem, ben Mustafa Kemal’im.’ Genel seçimden bu yana biraz moralimiz bozulmuş olabilir ama sizler de Mustafa Kemal’in Kuvayi Milliye ruhuyla ayaktayız ve Torbalı’dan herkese mesaj vereceğiz” dedi.

"TORBALI GURUR KAYNAĞIMIZ"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise “Torbalı bizim her zaman gurur duyduğumuz, övündüğümüz bir ilçe örgütüdür. Başarılı çalışan insanların olduğu ve hem yerel hem genel seçimde ciddi anlamda seçimlere damgasını vurmuş örgütümüzdür. Bugün burada buruğuz, seçmiş olduğumuz değerli dostumuz, saygıdeğer başkanımız İsmail Uygur bugün aramızda değil. Rahmet ve minnetle anıyoruz. Benim geldiğimde gözüm hep onu arar, Haşim Candan da bugün aramızda değil. Onu da rahmet ve minnetle anıyorum. Bir seçim süreci atlattık. Malesef istediğimiz sonucu alamadık. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki ne siz ne biz ne de Genel Başkanımız bizim başımızı öne eğeceğimiz hiçbir iş yapmadı. Biz Türk milletine sadece gerçeği anlattık. Onlar için, ülkemiz için, birlik beraberlik için, huzur için ne gerekiyorsa onu söyledik. Bir avuç zengini daha zengin eden bir sistem var. O sisteme direnen Kuvayi Milliyeci Mustafa Kemal’in askerleri var. Bize 25 milyondan fazla oy vermiş vatandaş var ve oylarımızı arttırmak zorundayız. Bize oy vermeyenlere kızmıyor, küsmüyoruz. Biz demek ki kendimi yeterince anlatamadık. Kara propagandaya maruz kalmalarını engelleyemedik. Çok kara propagandaya maruz kaldık. Onları yapanlara söylüyorum; bizi terörle yan yana getirmeye getiren insanlara diyorum. Şu Torbalı’da gördüğünüz insanları ülkeye olan sevgisini, bayrağına olan saygısının diyetinin zekatını verseler bize iftira atanları yedi sülalesine yeter. Bizim vatanımıza olan sevgimizi kimse sorgulamasın! CHP bugün de var yarın da yüz yılda var olacak. Tarihin çöplüğüne giden partiler var, günü geldiğinde AK Parti de o çöplüğe gidecek. Demokrasi yoluyla sandıkta sağlayacağız. CHP sadece CHP üyelerinin partisi değildir. Ona oy verenlerinde partisi de değildir. CHP 86 milyonun partisidir. Partimize dünden daha fazla sarılacağız. İnancımızı pekiştireceğiz. Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan var demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Ben burada umudunu kaybetmiş hiçbir Torbalılı görmüyorum” dedi.

"İZMİR'İ TEKRAR ALACAĞIZ"

“Önümüzde bir yerel seçim var ve biliyoruz ki ne Torbalı'yı ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bize iftira atanlara bırakmayacağız. Torbalı ve Büyükşehir’e altı oklu bayrağımızı dikeceğiz. Bizler menfaat, çıkar amacıyla bir araya gelmiş siyasal bir parti değiliz. Ülkemiz için, huzur ve barış için bir araya geldik. Bir araya gelemez denilen tüm kesimleri bir araya getirdik, bir arada olduk. Bu önemli bir birlikteliktir. Bir araya gelmez denilen insanların bir araya gelerek ülkenin çıkarı, menfaatleri için, atanamayan öğretmenler için, bir araya gelerek mücadele verdik. Bu birliktelik önemlidir. Bun devam ettirmek zorundayız. Tek adam sistemi gösteriyor ki birileri zengin oluyor, ancak geri kalanlar fakirleşiyor. Bu sisteme dur demek için birbirimiz ile kol kola yürümekten başka çaremiz yok. İnşallah rekor bir oyla İzmir'in otuz ilçesini ve İzmir'i tekrar alacağız” şeklinde konuştu.

BİZİ TEHDİT ETMEYE DEVAM EDİYORLAR

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu yaptığı konuşmada; "28 Mayıs seçiminin hemen ardından AK Parti iktidarı ve yalakaları savaşa başladı. Belediyelerimize her gün yeni tehditler yardırmaya başladılar. Muhalefetteki partilere her güçle saldırmaya başladılar. Bizleri yıldırmak istiyorlar. Ama yılmayacağız. Herkes bilsin ki; CHP dimdik ayaktadır, dimdik! Tüm kaos planlarına, partimizde yaratmak istedikleri algı oyunlarına yandaş basınla birlikte yapmak istedikleri oyunlara verilecek en iyi cevap kongrelerde sağlayacağımız birlik beraberliktir. Partimize, genel başkanımıza, parti içi demokrasimize meclis üyelerimize, ilçe başkanlarımıza sahip çıkacağız. Yani partimize, kendimize sahip çıkacağız. CHP Türkiye’nin şemsiyesidir. Zora dara düşenin adalet bekleyenin sığınmak istediği Türkiye’deki demokrasini şemsiyesidir. O yüzden partimize sahip çıkacağız. Toplum bize umut olarak, kurtuluşun adresi olarak bakıyor. Onlar bakarken bizim birbirimize düşme lüksümüz yok. Partimizi tartışmaya üyelerimizi ayrıştırmaya, kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa sığınırsa partimizin korkmaz neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongreden sadece ilçe başkanı veya delegeler çıkarmak değil; yarınlarını garanti altına alacak vatandaşın sorunlarını çözecek kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Bu kongrelerimiz partimiz içinde kendimiz için de ülkemiz içinde umut ışığıdır. Değişimi dile dolayarak partimize genel başkanımız hakaret eden yandaş kanallar bizim geleceğimiz belirleyemez. Seçim zamanı kıyıda köşede duranlar bizim geleceğimize karar veremez. CHP'de kaos yaşansa da koltuk kapsam diyenler bizim adımıza karar vermezler. Bu partinin geleceğine partinin evlatları karar verir. CHP’nin geleceğine CHP’nin üyeleri karar verir. İnşallah mart seçimlerinde 30 ilçede ve Büyükşehir'de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız! Örgüt ne eylerse güzel eyler. Yeni görev almak için elini taşına altına koyan tüm arkadaşlarımın yolu açık olsun. Kongrelerden çıkan sonuç ne olursa olsun omuz omuza kol kola çıkacağımızdan, sokak sokak yan yana çalışacağımdan kimsenin kuşkusu yok. Yerel seçimleri biz kazanacağız. Ne ilk zaferimiz olacak, ne son zaferimiz olacak!" dedi.

İLK KONGRE TORBALI'DA

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "İzmir olarak ilk kongreyi burada yapıyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Partimizin güçlenerek çıkması için buradan başlayan kongremiz genel kurula kadar devam etsin. Birlik beraberlik içinde kardeşçe olduğumuz sürece kimse bizi yıkamaz" dedi.

HAKKI POLAT: HİÇ MERAK ETMEYİN ÖVÜNÇ BAŞKANIM HAK ETTİĞİ YERE GELENE KADAR...

İlçe Başkan adayı Hakkı Polat  "Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette 1 saat uzun bir süredir... Ben de şaşkınlık içindeyim. Hiçbir hazırlığım yok. Sayın başkanım ve yönetimin takdiri ile ilçe başkanlığı adayı oldum. Biz delegelerin yüzde 97'sini aldık. Partililerimiz bize yüzde 97 destek verdiler. Bu 10 yılda kolay gelmedik. Seçimler kaybettik, hakaretlere uğradık, eleştirildik... Alevi-Kürt düşmanı dediler asla pes etmedik. Bundan sonra alevi düşmanı demezler herhalde çünkü bir aleviyi ilçe başkanı için önerdi. Bir seçim atlattık, inanılmaz bir çalışmaydı. Torbalı'da yıllardır CHP birinci parti olamıyordu çalışmalarımız sonrası birinci parti olduk. Ben delege seçimlerinden hiç memnun değilim. Ön seçim olmalı ve her şeye üye karar vermeli. Ben ilçe başkanı olursam mavi listeye gidip hepsi ile tek tek görüşüp mücadelenin içine katılmasını sağlayacağım. Biz beraber yola çıktık. Hiç merak etmeyin Övünç Başkanım hak ettiği yere gelene kadar durmak uyumak bize haram olsun. Sizden de söz istiyorum." dedi.

DELEGELERE SORDU

Kürsüye gelen Övünç Demir delegelere "Beni ne olarak görmek istiyorsunuz" diye sordu.

Demir, "Ben bugüne kadar örgütüme sormadan hiçbir karar vermedim. Genelge gereği ya ilçe başkanı olmamam gerekiyor ya da belediye başkanlığı ile ilgili dosya almayacağım. İlçe başkanı olmamı isteniz ilçe başkanı olurum, belediye başkan adayı olmamı isterseniz belediye başkanlık adayı dosyası alırım" dedi.

Demir daha sonra kendinin aday olarak yer aldığı görülen listedeki isminin üstünü çizerek Hakkı Polat'ı ilçe başkan adayı olarak yazdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası