Ege Postası
Geri

CHP Balçova'da yeniden Aküzüm dönemi

CHP İzmir'de ilçe kongre süreci bugün iki ilçeyle başladı. Balçova Olağan İlçe Kongresi'nde tek aday olarak giren Murat Aküzüm yeniden başkan seçildi. 312 delegenin bulunduğu ilçede 211 oy kullanılırken, 2 oy geçersiz çıktı. Bu arada il delege listesinde yer alan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na 186 oy çıkması dikkat çekti.
CHP Balçova'da yeniden Aküzüm dönemi
Haberler / Yerel Politika
5 Ağustos 2023 Cumartesi 08:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimlerinin sonra ermesinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrildi.

Bugün İzmir'de iki ilçede sandık kuruldu. 

BALÇOVA'DA YENİDEN AKÜZÜM DÖNEMİ

Saat 11.00’de başlayan Balçova Olağan İlçe Kongresi Termal Otel Kardelen Salonu’nda yapıldı. Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, 27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Balçova Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İl Sekreteri Özlem Ünsal ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanı eski milletvekili Türkan Miçoğulları seçildi.

Mahalle delege seçimlerinin tamamı tek liste yapılan CHP Balçova'da mevcut Başkan Murat Aküzüm kongrede tek aday oldu.

MURAT AKÜZÜM: BİRLİK VE BERABERLİK İLKESİYLE HİZMET VERDİK

CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, “CHP Balçova Örgütü olarak gelen tüm sorunların çözülmesine yardımcı olduk. Bu süreç içerisinde Balçova belediye Başkanımız Fatma Çalkaya ile uyum içinde birlik ve beraberlik ilkesiyle hizmet verdik.Bu süreç içerisinde Balçova belediye Başkanımız Fatma Çalkaya ile uyum içinde birlik ve beraberlik ilkesiyle hizmet verdik. Pandemi sürecinde belediye başkanlığımızın yaptığı yardımlarda yer alınmış ve bu süreçte yönetim kurulu üyelerimizin katkısıyla Balçova’da belirlenen ihtiyaç sahipleri çocuklara, ailelere gereken her türlü ihtiyaçları karşılamak adına geceli gündüzlü çalışılmıştır. Balçova’mızda bulunan bütün sivil toplum kuruluşları defalarca ziyaret edilmiş. Bize iletilen sorun ve tavsiyeleri dinlenmiş ve çözümleri sağlanmıştır. Sıkıntılarında her daim yanlarında olunmuştur. Halkın ilçemizi ziyaretlerinde yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hazır bulunduk. Tüm üyelerimizin birlik beraberliğin sağlanması amacıyla ilçe binamızda planlanan ve büyük salonlarda birçok geniş katılımlı toplantılar düzenlenerek üyelerimizin önerileri ve tavsiyelerini aldık. Bu doğrultuda ilçe yönetimimizin hizmetlerini artırdık” açıklamasında bulundu.

"BİRLİKTE YOL ALDIK BAŞARDIK"

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Değerli yol arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balçova’da iktidar olduğu 2004’ün üzerinden 19 yıldır geçti. Bunu hep birlikte başardık. Bu salondaki tüm yoldaşlarla başardık. Birlikte yol aldık ve 19 yıldır Balçova’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarıyla taçlandırıyoruz. Ben hepinize yürekten teşekkür ediyorum.Seçim döneminde çok çalıştık ancak iktidarın elindeki imkanlar nedeniyle kazanamadık.Gönül isterdi iktidar olalım. Bugün bu kongreyi iktidar partisinin bir belediye başkanı olarak yapmayı çok arzu ederdim”  dedi.

ASLANOĞLU: "KİM MAKAM KOLTUK YA DA...."

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Balçova ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tüm kaos planlarına, algı oyunlarına rağmen mücadele ediyoruz. Gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, ilçe ve il örgütümüze sahip çıkacağız. CHP dimdik ayaktadır. Partimize sahip çıkıyoruz çünkü, CHP Türkiye’nin şemsiyesidir. Adalet bekleyen herkesin beklediği demokrasi şemsiyesidir. Toplum bizlere umut olarak bakıyor. Kurtuluşun adresi olarak bakıyor. Onlar bize böyle bakarken bizim kendi içimizde birbirimize düşme lüksümüz yok. Kim makam, koltuk ya da başka bir nedenden dolayı partimizi tartışmaya açan, üyelerimizi ayrıştırmaya kalkanlar, kongrelerimizi hiçe sayan bir fırsatçılığa kalkışırsa karşılarında partimizin korkmaz neferlerini bulacaktır. 6 oka gönülden inanan hepimizi bulacaktırlar.Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Kentimiz ve ülkemiz için umut ışığıdır. 100 yıllık köklü bir partiyiz." dedi.

BİZİM ADIMIZA KARAR VEREMEZLER

Değişim isteyenlere önemli ömesajlar veren Aslanoğlu, "Tüm dünya biliyor ki CHP Türkiye’deki demokrasiyi tarif eden ana organdır. Bizler kongrelerimizde partimizin ve ülkemizin geleceğine yön verirken birileri uzun süredir partimize sözüm ona ayar vermeye çalışıyorlar. Sizlerin huzurunda söylüyorum, CHP’nin geleceğine sadece, CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Bu değişimi diline dolayarak partimize ve genel başkanımıza hakaret eden yandaş kanallar bizim adımıza karar vermez. Seçim zamanı kıyıda saklanmışlar bizim adımıza karar veremezler. CHP’de kaos çıksa da ben koltuk kapsam yada pekiştirsem diyenler bizim için karar veremez. Seçimde ter akıtan zor zamanda partisinin yanında duran CHP’nin geleceğine de değişimin nasıl olacağına da sizler karar vereceksiniz. Hepimiz memleketin ahvalini biliyorsunuz. Geleceğimizin nasıl belirsiz hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Hakkını arayanın terörist ilan edildiğini biliyoruz. Saray rejimi zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapamaya çalışıyor." dedi.

"DAHA GÜÇLÜ VE BİRLİK İÇİNDE ÇIKACAĞIZ"

Yerel seçimlere dikkat çeken Aslanoğlu, "Yalanın montajın AKP parti devletinin kurbanı olduk, Elbette suçu sadece montaj kasetlere ve yalan siyasete atmayacağız hepimiz özeleştiride bulunacağız. Özeleştiride bulunmak demek kendinden başlamak demek. Doğrudur eksiklerimiz var en tepeden en aşa kadar eksikliğimiz var. Bu eleştirilerin konuşulacağı yerler buralardır. İnternette, sosyal medyada, gazeteler de konuşmayacağız. Partinin eleştirileceği yer partinin toplantılarıdır. Burada söylenen her sözü tek tek not alıyoruz. Burada konuşulan her bir kelimeyi hem divanımız hem il yönetimimizi yukarıya ulaştıracak. Kurultayda bunlara cevap alınmasını sağlayacağız. Size söz sözde yetkide karar da sizde olacak. Her sözünüzü genel merkeze ileteceğiz. Kongrelerimiz bize güç katmak için toplanır bugünde daha güçlü ve birlik içinde çıkacağımızdan şüphem yok. CHP ilçe örgütü olarak tek yumruk olup sahada vatandaşımız ile buluşacağız. Yerel seçimlere hazırlanırken ilk kez bu kongreyi yapıyoruz. Kongrelere erken zamanda başladık. Hepinizden rica ediyorum yerel seçim takvimi başlayana kadar birbirimizi yıpratmadan, var olan tüm arkadaşlarımıza destek vererek yürümeye devam edelim. Yerel yöneticilerimiz belediye başkanlarımız bu partinin öz evlatlarıdır. Yaklaşık 7 ay sonra yapılacak yerel seçilmelerde bugünden daha çok belediyeye sahip ocağına inanıyorum. Hedefimiz İzmir’de 30 ilçe belediyesinin 30’unda almak. Ve Büyükşehir Belediyesini de kazanarak, CHP bayrağı dalgalandırmak. Kongrelerden sonra vatandaşımız ile kucaklaşmak için sahaya ineceğiz. Yarın hemen bu salondakiler vatandaşlarımızın yanına giderek yerel seçim çalışmalarına başlayacak. Yerel seçimleri biz kazanacağız burası Balçova burası İzmir. Bu zafer ne ilk olacak ne son olacak. Bu mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bu zaferlerimizi kazınacağız." dedi.

BALÇOVA'DA LİSTE BELLİ OLDU

İl delege listesinde, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eski il başkan yardımcısı Aygül Eryılmaz gibi önemli isimler yer aldı.

MURAT AKÜZÜM YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Daha sonra sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı yapıldı. 

312 delegenin olduğu ilçede sandıktan 211 oyun kullanıldığı kongrede 209 geçerli oy, 2 geçersiz oy çıktı.

Tek aday olan Murat Aküzüm, yeniden ilçe başkanı seçildi.

İl delege listesinde yer alan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na 186 oy çıktı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, önceki dönem ilçe yönetcilerine başarılarından dolayı plaket vererek tebrik etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası