Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de pazar mesaisi; Kemalpaşa'da Yılmaz dönemi

CHP'de ilçe kongre süreci başlarken, bugün iki ilçede sandık kuruldu. Konak ve Kemalpaşa'da delegeler sandık başına gitti. Kemalpaşa'da mevcut başkan Ahmet Cemil Balyeli’nin aday olmadığı kongrede Balyeli’nin de desteğini alan Ahmet Yılmaz tek aday. olarak seçime girdi. 210 delegenin oy kullandığı kongrede Yılmaz, 201 oy alarak başkan seçildi..
CHP İzmir'de pazar mesaisi; Kemalpaşa'da Yılmaz dönemi
Haberler / Yerel Politika
6 Ağustos 2023 Pazar 00:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimleri ile başlayan süreç ilçe kongreleriyle devam ediyor.

Bugün İzmir'de iki ilçede kongre yapıldı.

Konak ve Kemalpaşa'da olağan ilçe kongrelerinde sandıklar kuruldu.

İki ilçede de kongreler tek adaylı gerçekleşti..

KEMALPAŞA'DA AHMET YILMAZ DÖNEMİ

Kemalpaşa kongresi Kemalpaşa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı

Mevcut başkan Ahmet Cemil Balyeli'nin aday olmadığı kongrede Balyeli'nin desteğini alan Ahmet Yılmaz tek aday olarak seçime girdi.

210 delegenin oy kullandığı kongrede 2 oy geçersiz sayılırken,  Ahmet Yılmaz 201 oy alarak ilçe başkanı seçildi.

LİSTE BELLİ OLDU

İlçe yönetimi ve il delegeleri şu isimlerden oluştu;

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Kongreye CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP önceki dönem milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçildi.

SINDIR: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Sındır “Geride bıraktığımız bir seçim var. Altılı Masa olarak ittifak içinde bulunduğumuz siyasi partilerle bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeni dönemine vatandaşımıza daha çağdaş, huzurlu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini tüm kurum ve kuruluşları ile tahsis ederek önüne sunmak dileğindeydik. Bu dilekten asla vazgeçmeyiz. Hiçbir kudret büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ve bu değerler üzerinde yücelen CHP’nin başarısı uğruna çalışmalarımızdan bizi yıldıramaz. Bir diğer konu cumhurbaşkanlığı seçimi… Yürütmede tek adam rejimi var. Hükümet dediğimizde bakanlar kurulunu anlayamayız. Her şeyin bir kişinin kararı ile yürüdüğü bir sistem. Demokratik bir anlayışla ülkeyi değiştirmek ve iktidara sahip olmaktı önemli olan. İktidarı tek amaç olarak görmedik, iktidar olmak cumhuriyetimizin gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi seviyesine ulaştırmaktır. İktidar olmaya ihtiyacımız vardı ama olmadı. Ama önemli bir aşama kaydettik. Siyasi iklimde 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' anlayışı ile 6 parti bir yola çıktık. Sadece Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak istedik. Bu temel ilkelerde ve değerlerde ortak mutabakat metnindeki görüşlerle yol yürümeye devam ediyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu süreci başından beri 'Adalet Yürüyüşü' milat görünse de çok öncesinde başlayan bir yürüyüş başlattı. Buna bizzat şahidim. Bu kazanımları kaybetmemek gerekir. Parti programında yazılan ama ve hedeflere yönelik çalışmaları sürdürme gayretindeyiz” diye konuştu.

BALYELİ: BU KOLTUKLARIN GELİP GEÇİCİ OLDUĞUNU UNUTMADIK

CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli de “2019 Aralık’ta seçimle başlayan görevimiz ben ve yönetim kurulumuzun kendi isteğimizle sonlandırıyoruz. Sokakta olmaya, halkımızla iç içe olmaya çalıştık. Partinin içe kapanık değil dışa dönük, kamuoyunu yönlendiren bir aktör olmasını sağladık 4 yıldır çalmadık kapı bırakmadık. Siyasetin sokaklarda olmasını istedik. İlçedeki yerleşik siyaset anlayışını yıktık. Kemalpaşa’nın ne sorunu varsa çözüm üretmeye çalıştık. Üye sayımızı iki binden 3 bine çıkardık. Zorlu bir seçim süreci yaşadık ve sahadaydık. Seçimlerde binden fazla partilimiz ve gönüllümüz ile sahadaydık ve bu ilçede görülmemiş bir şeydi. Hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçiminde ilçede oyumuzu artıran tek parti olduk. Bu koltukların gelip geçici olduğunu unutmadık. Hiçbir zaman küçük olsun benim olsun anlayışında olmadık. Koltuğa oturduğumuz gibi kalkmasını biliyoruz. Siyaset uzun solukludur. Siyaset yolculuğunda ilkelerimizden ödün vermeden yol alacağız. Yönetim kurulumuzun ve benim yolculuğumuz devam ediyor.. Büyük önderimiz Atatürk’ün çizdiği yolda ilkelerden şaşmadan Kemalpaşa’da bayrağı dalgalandırmaya ve indirmemeye kararlıyız. Parti iç kısır tartışmalara katılmadan, partinin yerel ve genelde iktidar olması için fikrimizi söylemeye devam edeceğiz. Yol arkadaşlarımızın en büyük destekçisi olacak ve yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.

KARAKAYALI: BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZI SEÇİM YAPMADAN UZATMALARI LAZIM

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, yaptığı konuşmada “4 yıldan beri Ahmet Cemil Balyeli başkanlığında CHP ilçe yönetimimiz ile beraberdik. 2019’da belediye başkanlığı kazandığımızda dünyanın en büyük felaketlerinden biri olan Covid-19 pandemi belası ile boğuştuk. Ardından deprem, orman yangınları ve büyük deprem geldi. Son 6-7 aydır da en büyük ekonomik krizle karşı karşıyayız. Belediye başkanlığımızı aslında seçim yapmadan 2-3 yıl uzatmaları lazım. Çok mücadele ettik. Son 6 ayda çıktığımız 6 ihale var, ekonomik sıkıntı var. Ekonomik sıkıntıdan sebebiyle ihaleye kimse gelmiyor. Bu sıkıntı acaba belediyenin mi, mevcut hükümetin mi? Bunu irdelemek lazım. Pazara çıktım, 1 kilo barbunya 90 lira, 1 kilo fasulye 100 lira, üç demet ot aldım 25 lira, şeftali 30 lira. Sonra gelip CHP şöyle böyle. Hadi oradan diyoruz” diye konuştu.

YEREL SEÇİM MESAJI

Karakayalı, “CHP’li arkadaşlarımız bizi eleştiriyor. Ya bir hükümeti eleştirin ya! Her gün 1-2 lira benzine zam geliyor. Peynir olmuş 340 lira… Adam 8 saat çalışıyor 1 kilo anca alıyor. Bu mu adalet? Bırakın artık kendimizi eleştirmeyi! Birlik ve beraberlik içinde hep beraber bu çatı altında hedefimiz iktidar olmalıdır. Her şey zamanla geçer, umudumuzu yitirmeyeceğiz. Hedefimiz CHP ile fikirdaş partilerin iktidara talip olmasıdır. Yerel seçim geliyor, birçok arkadaşımız ilçe belediyesine talip olacak. Kim ne olursa olsun, kim seçilirse seçilsin her zaman adayımızın arkasındayız. Bizim adayımız kim olursa olsun beraber olacağız. 4 yıl çalıştığımız sayın Ahmet Balyeli yönetimi ile iyi işler yaptık. Kararından dolayı tebrik ediyorum. Yeni başkanımıza tebrik ediyorum” dedi.

AHMET YILMAZ’DAN ÖN SEÇİM ÇAĞRISI

 İlçe başkan adayı Ahmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada ön seçime dikkat çekti.

Yılmaz, “Seçim sonucu ve parti içi gerginlikler bizi daha çok üzdü. Bizler CHP’liyiz. Bizlerin yılgınlığa hakkı yok. Birkaç ay sonra cumhuriyetimizin 100’üncü yılına gireceğiz. Bu Cumhuriyeti kuran insanlara, bu uğurda kanını akıtan devrimcilere borcumuzu ödemeliyiz. 99’da İzmir’de yapılan kongredeki seçimde Aydın Ertem başkanımızın bir konuşması vardı. ‘Tanrı bizi zorla sınadı’ demişti. Ben ne Kemalpaşa’da ne de Türkiye’de tek başıma yürütemem. Birlik olmalıyız. Buraya herhangi birini belediye başkanı, milletvekili yapmak için gelmedim. Gençliğimi uğruna harcadığım örgütümü iktidar yapmak için adayım. Bu sebeple herkesi bu mücadeleye davet ediyorum ve genel merkezimize çağrı yapıyorum. Yerelde de genelde de iktidar için ön seçim, ön seçim, ön seçim diyorum” dedi.

ASLANOĞLU: KAVGA, BÖLÜNME, BEKLEYENLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “28  Mayıs seçiminden hemen sonra CHP’li belediye başkanları üzerinden belediyelerimizde hem partimize hem de muhalefette olan diğer partilere her gün yeni zorluk çıkarmaya başladılar. CHP dimdik ayaktadır. Kaos planlarına CHP’li belediyelere yapılmaya çalışılan algı oyunlarına da verilecek en güzel cevap bu kongrelerdeki birlik beraberliğimizdir. Partimize, genel başkanımıza, parti içi demokrasimize gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, bu kongrelerimize sahip çıkacağız. Birbirimize sahip çıkacağız. Bu kongrelerden ayrışma, kavga, bölünme, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağız. Kimse bizim birbirimize düşmemizi beklemesin. Toplum bize umut olarak bakıyor. Kurtuluşu olarak bakıyor. Onlar böyle bakarken kendi aramızda ayrışmamız söz konusu bile olamaz. Kim makam, koltuk veya farklı bir gerekçeyle partimizi tartışmaya, üyelerimize kongrelerimizi hiçe sayan fırsatçılığa kalkışırsa karşısında partimizin neferlerini bulacaktır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı, delegeler, yöneticiler çıkarmak değil. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır.” dedi.

"BU PARTİNİN GELECEĞİNE BU PARTİNİN ÖZ EVLATLARI KARAR VERİR"

Aslanoğlu, “19 Eylül'de partimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. Birileri de uzun zamandır partimize ayar vermeye çalışıyor. Buradan bir kez daha ifade etmek isterim. CHP’nin geleceğine, değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece CHP delegeleri ve üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez. Bu partinin geleceğine, bu partinin öz evlatları karar verir.” diye konuştu.

"UTANMADAN CHP’Lİ BELEDİYELERİMİZİ SUÇLAYABİLİYORLAR"

Aslanoğlu, “Utanmadan sebep oldukları zamlar için her seferinde CHP’li belediyelerimizi suçlayabiliyorlar. Vergilere yüzde iki yüzden fazla zam yapılmış. Enflasyon gerçekte yüzde yüz elliyi bulmuş durumda. Sonra da dönüp ‘toplu taşımaya neden zam yapıyorsunuz’ diyorlar. Bizim belediyelerimiz bu hayat pahalılığına hizmete devam edebilmek için ulaşıma, suyla, mecburen zam yapmak zorunda kalır. Bizim belediyelerimizin kullandığı akaryakıttan ÖTV'yi kaldırın hemen toplu ulaşıma nasıl yansıdığını hep birlikte görelim.” dedi.

YEREL SEÇİM HEDEFİNİ KOYDU

“Suçu sadece AKP’ye atmamalıyız” diyen Aslanoğlu, “Tabii ki bizler neleri eksik yaptığımızı buralarda anlatacağız. Öz eleştirilerde bulunacağımız daha iyi politikalar üreteceğimiz yer partinin kongreleridir, danışma kurullarıdır. Gazeteler, internet siteleri, sosyal medya veya televizyonlar değildir. Sizin sözünüz kıymetli, Söz de yetki de kararda delegenin olacak. Kongreler gücümüze güç katmak için toplanıyor. Bu kongreden daha güçlü çıkacağımızdan hiçbir şüphem yok. İl örgütü tek yumruk olacağız. Her zaman ki gibi tüm Türkiye’ye güçlü mesaj vermek için hazırlanıyoruz. Belediyelerimiz vatandaşa döndüğümüz yüzümüz. Onlara yönelik saldırılarda örgüt olarak kalkan olmak boynumuzun borcudur. Yerel seçimlerde daha çok belediyeye sahip olmak için hep beraber mücadele edeceğiz. Hedefimiz İzmir’de sosyal belediyeyi 30 ilçenin tamamına taşımak. Büyükşehir’de ve 30 ilçede sosyal demokrasinin bayrağını göndere çekeceğiz. Bu başarının mihenk  noktası kongrelerimizdir. Kongre sonrası hep beraber sahaya ineceğiz. Kongrelerden çıkan ne olursa olsun kol kola omuza yola çıkacağımızdan eminim. Yarından itibaren yerel seçimler için sokak sokak çalışacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası