Ege Postası
Geri

Camilerde yaz kursları sona eriyor

Diyanet İşle Başkanlığı’nın camilerdeki yaz kursları yarın sona eriyor. ‘Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan yaz kurslara Aydın il genelinde 40 bine yakın çocuk devam etti. Aydın’ın ve Ege bölgesinin en iyi...
Camilerde yaz kursları sona eriyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyanet İşle Başkanlığı’nın camilerdeki yaz kursları yarın sona eriyor. ‘Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan yaz kurslara Aydın il genelinde 40 bine yakın çocuk devam etti. Aydın’ın ve Ege bölgesinin en iyi yaz Kur’an kursu arasında gösterilen Aydın Yunus Emre Camii Yaz Kursu’nda düzenlenen törende konuşan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Kur'an'ı gönüllere yazan görevlilere ve çocukların ailelerine teşekkür etti.

'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlatılan yaz kurslarının başarılı geçtiğini belirten Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, çocuklardan öğrendiklerini uygulamalarını ve kurs bittikten sonra da camiye gelmelerini istedi. Yaz kurslarıyla camilerin adeta papatya çiçeği gibi rengarenk renklendiğini ifade eden Müftü Kocaoğlu, “Camilerdeki yaz kurslarında çocuklara sadece dini bilgiler değil, kültürel ve sosyal etkinlikler de verildi. Kur’an eğitimi ve çocuklarımızı böyle camilerimizde görmek bizi mutlu ediyor. Allah’ın kitabını öğrenen yavrularımızla övünüyoruz. Camilerimiz, papatya çiçeği gibi çocuklarımızla dolup taştı ve şenlendi. İlimizde iki yıl önce yaz Kur’an kursuna devam eden öğrenci sayımız 12 bin, geçen yıl camilerde 28 bin iken, bu yıl net değil ancak şu anda öğrenci sayımız 40 bine dayandı. Bu çocuklarımız camilerimizdeki yaz kurslarına devam ettiler. Camilerimizdeki yaz kurlarımızdaki öğrenci sayılarımız artarken istikrar ve kalite de artıyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Bu yavrularımızı bize teslim eden anne babalara teşekkür ediyorum. Bölgemizde en çok öğrencisi olan ve en istikrarlı yaz kursumuz Yavuz Sultan Selim Camii de gururumuz olmuştur. Tüm bayan ve bay görevlilerimize teşekkür ediyorum. Buradan çocuklarımıza da sesleniyorum, Kur'an'ı ellerinden bırakmasınlar, yaz kursu bittikten sonra da camiye devam etsinler. Bize çocuklarını gönderen annelerimize de sesleniyorum. Camilerimiz kadınlarımıza da açık. Kadınlarımızı da camilerimize bekliyoruz.” dedi.

Ege bölgesinde en çok öğrencisi bulunan ve sosyal faaliyetleriyle de beğenilen yaz kursları arasında bulunan Yavuz Sultan Selim Camii’nde kız ve erkek toplam 300 öğrenci sürekli kurslara katılarak büyük bir başarı gösterdi. Camilerde ‘Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlayan yaz kurslarında çocuklara burada sadece dini eğitim değil sosyal faaliyetlere de yer verildi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla çocuklara masa tenisi, futbol ve karate kursları de verildi. Kursların sona ermesi dolayısıyla Yavuz Sultan Selim Camii’nde düzenlenen programa İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, cami görevlileri, yaz kursuna devam eden çocuklar ve velileri katıldı. Çocuklar, Kur’an-ı Kerim okudu, şiirler söyledi ve ilahiler okudu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası